22/09/2019

Ν.Δ. διαψεύδει Ν.Δ.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν δε διαψεύστηκαν τόσες πολλές προσδοκίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η Ν.Δ. δείχνει να ξεπερνά και τον ίδιο τον εαυτό της ασκώντας πολιτική του «είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω» σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Εξάλλου, ο στόχος επετεύχθη και οι καρέκλες κατελήφθησαν!

Γιατί δεν καταργούν το υποτιθέμενο «4ο μνημόνιο», το οποίο κατάγγελλαν; Θα μας πουν εν τέλει που είναι τόσο καλά κρυμμένο αυτό το «4ο επώδυνο μνημόνιο»; Πως είναι δυνατόν να υλοποιούν πρόγραμμα δημοσιονομικής επέκτασης, εφόσον υφίσταται η – κατά τους ιδίους – «μέγγενη του 4ου μνημονίου» και η «καμένη γη», που παρέλαβαν από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Αναφέρονταν προεκλογικά στην ανάγκη φοροελαφρύνσεων, αλλά υποκρίνονται ότι αγνοούν πως αυτές είχαν ήδη δρομολογηθεί το τελευταίο έτος της διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ τώρα οικειοποιούνται τα ήδη ψηφισμένα μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως η μείωση στο δημιούργημά τους τον ΕΝΦΙΑ και η θέσπιση των «120 δόσεων».

Παρομοίως πολιτεύτηκαν και στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της διεθνούς θέσης της χώρας. Παραληρούσαν καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για «εθνική μειοδοσία» και για την «επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών», υφαρπάζοντας την ψήφο των πολιτών, οι οποίοι προσεγγίζουν το ζήτημα με αυξημένη ευαισθησία. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κατάληψη της εξουσίας φθάσαμε στη δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι «η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές… Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον». Ήταν ο ίδιος που στις 25 Ιανουαρίου διατυμπάνιζε: «Ως Έλληνας Μακεδόνας, και υπερήφανος γι’ αυτό, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η συμφωνία προσβάλει την εθνική μου συνείδηση». Τώρα μάλλον ξέχασε την «εθνική συνείδησή» του.

Απώλεια μνήμης παρουσιάζει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέροντας ότι «τα πολιτικά ζητήματα, που έχουμε μεταξύ μας, έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συμφωνία των Πρεσπών», λησμονώντας τις μεγαλοστομίες του περασμένου Ιανουαρίου: «Θα βρεθούμε με τους πολίτες που ειρηνικά μεθαύριο θα διαδηλώσουν για τη Μακεδονία. Δεν θα δεχτούμε το εθνικό μας φρόνημα εσείς να το κάνετε και να το ονομάσετε φασισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιώργος Κουμουτσάκος όσον αφορά το προσφυγικό. Για εκείνον, πηγή του προβλήματος τα περασμένα χρόνια ήταν «η αναλγησία της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.». Σήμερα τα αίτια είναι «γεωπολιτικά» και η άκρατη υποκρισία δεν έχει τέλος στο βωμό της ψηφοθηρίας.

Μήπως αγνοούμε την ρητορική τους αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό; Από το «ξεμπλοκάρισμα εντός της πρώτης εβδομάδας» του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη φθάσαμε στο «ξεκίνημα το 2020» και βλέπουμε… Έχουν φθάσει να εκδίδουν ξεχωριστό δελτίο τύπου για την υπογραφή κάθε επουσιώδους υπηρεσιακού εγγράφου, εμπαίζοντας με τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ως αντιπολίτευση η Ν.Δ. έσπειρε ανέμους, τους οποίους ήδη έχει αρχίσει να θερίζει ως κυβέρνηση. Η ευχή «Καλά ξεμπερδέματα» θα εμπεριείχε μία δόση ειρωνείας και χιούμορ, αν δεν αφορούσε δυστυχώς και την ίδια τη χώρα και τους πολίτες της.

Εφημερίδα ‘Κυριακάτικη KontraNews’, 22/09/2019

Διαβάστε άλλα άρθρα μου

Γ. Σαρακιώτης: «Εθνικό το αληθές ή το κομματικό;»

Μία διαχρονική παθογένεια του συστήματος χάραξης εξωτερικής πολιτικής ήταν η απουσία θεσμών και η κομματικοποίηση ακόμη και αυτού του ευαίσθητου τομέα, ο οποίος θα έπρεπε να ταυτίζεται με την εθνική συνεννόηση, τη σύμπνοια και τη συνεργασία. Ενάντια στη συγκεκριμένη...

Διαβάστε Περισσότερα

«Εάλω η διαπραγματευτική ισχύς της Ελλάδος»

Ως κυβέρνηση, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε επιτύχει τη λήψη απόφασης σε επίπεδο Ε.Ε. για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, εξαιτίας της παραβατικότητάς της στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Δυστυχώς, αυτή η πολιτική δεν ακολουθήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία – διά...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Λόρδος Πάλμερστον δε διαβάζεται αποσπασματικά

«Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να συναντούμε τον Τούρκο Πρόεδρο;» ή «Τι μηνύματα στέλνουμε στην απέναντι πλευρά; Την αποθρασύνουμε τελείως!» Αυτή την κριτική δεχόταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως κυβέρνηση το Φεβρουάριο του 2019, όταν επέλεγε να διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους...

Διαβάστε Περισσότερα