18/05/2021

«Ν.Δ.: Η παράταξη της συγγνώμης»

Στις πόσες «συγγνώμες», που είτε ζητήθηκαν είτε θα έπρεπε να ζητηθούν, χάνεται κάθε κύρος και αξιοπιστία μιας παράταξης και μίας Κυβέρνησης; Το συγκεκριμένο ερώτημα αναφέρεται στον πυρήνα του πολιτεύεσθαι των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας πριν και μετά τις εκλογές. Πρόκειται για ένα ερώτημα, το οποίο θα έπρεπε να τους απασχολήσει πολύ σοβαρά, καθότι υφίστανται δύο τινά: είτε γνώριζαν και ενεργούσαν με δόλο εξαπατώντας τους πολίτες, είτε δε γνώριζαν και άρα, ήταν παντελώς ανεπαρκείς και απροετοίμαστοι ώστε να αναλάβουν τις τύχες της χώρας. Στην πρώτη περίπτωση, η συγγνώμη μόνο άδολη δεν είναι, ενώ στη δεύτερη η συγγνώμη οφείλει να μας ανησυχήσει.

Η κινδυνολογία της Ν.Δ. κατέστη στρατηγική επιλογή, όταν διέκριναν την ανοδική πορεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και θέλησαν να την αναχαιτίσουν με αλήστου μνήμης ρητορικές. Ποιος μπορεί να λησμονήσει το απίστευτο δελτίο τύπου της Ν.Δ. τον Ιανουάριο του 2014, όπου αναφερόταν ότι «ένα κομμάτι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ετοιμάζει “επαναστατική κυβέρνηση” που θα καταργήσει το στρατό, θα ιδρύσει “λαϊκή πολιτοφυλακή”, θα φορολογήσει τους Έλληνες με 75% και θα αντικαταστήσει την Αστική Δημοκρατία με τη “σοσιαλιστική δημοκρατία των εργαζομένων”;» !!! Ποιος θα ξεχάσει δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί «ελλείψεων στο χαρτί υγείας, αν έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία», αλλά και εκείνες του Μάκη Βορίδη ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα “ρηγματώσει” τη σχέση του ελληνισμού με το Βυζάντιο και θα καταργήσει τα Χριστούγεννα;»

Ως Αντιπολίτευση η Ν.Δ. ανήγαγε τη ρίψη φέιγ βολάν σε μείζον ζήτημα ασφάλειας, αλλά σήμερα οι δολοφονίες δημοσιογράφων, οι απειλές ανθρώπων του υποκόσμου μέσα σε γραφεία Υπουργών και η καταφανής αδυναμία σύλληψης του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ενώ βρισκόταν υποτίθεται υπό στενή παρακολούθηση, δεν κρίνονται «αρκετά» ώστε να δικαιολογηθεί η παραμικρή κριτική κατά της Κυβέρνησης του «νόμου και της τάξης».

Που να βρεθεί τηλεοπτικός χρόνος για να αναδειχθεί η ανεύθυνη αντιπολίτευση της Ν.Δ. και όσον αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη; Ανευθυνότητα, η οποία καταδίκασε την Ελλάδα να καταστεί ουραγός στην ανάπτυξη του εν λόγω τομέα, τη στιγμή που ήταν πρωτοπόρος με το νομοθέτημα του 2018 της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Και τι δεν έλεγαν τότε τα στελέχη της Ν.Δ. περί «μετατροπής της Ελλάδας σε μια απέραντη χασισοκαλλιέργεια», περί «Κυβέρνησης του μπάφου» και περί «πρόκλησης προς μια κοινωνία που μαστίζεται από τα ναρκωτικά». Πλέον ο «μπάφος» έχει μετατραπεί σε «βιομηχανική κάνναβη», ενώ «η καλλιέργειά της», κατά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, «αποτελεί πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης»!

Ωστόσο, το αποκορύφωμα της πλήρους ανακολουθίας προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων της Ν.Δ. σχετίζεται με τη «Συμφωνία των Πρεσπών», την «κατάπτυστη και προδοτική» έως τις εκλογές του 2019, η οποία «τιμάται» και «εφαρμόζεται κατά γράμμα» από τις υπουργικές καρέκλες. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής που έχει δεχθεί τις θερμές ευχαριστίες του κ. Ζόραν Ζάεφ για την «αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε.», χωρίς να θέτει το περίφημο «βέτο», το οποίο είχε υποσχεθεί από βήματος της Βουλής προεκλογικά. Η επικείμενη κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία αναμένεται να επιβεβαιώσει πανηγυρικά τη μεγαλύτερη ενδεχομένως κυβίστηση των τελευταίων 50 χρόνων από κυβερνητικό κόμμα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

Πριν μετατραπεί η πολιτική σκηνή της χώρας μας σε ένα απέραντο εξομολογητήριο, καλό θα ήταν τα στελέχη της Ν.Δ. να ενημερωθούν, να μελετήσουν και να θέσουν εαυτούς με ειλικρίνεια συνολικά απέναντι στα προβλήματα και στις προκλήσεις της κοινωνίας μας. Έτσι, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να μη χρειάζεται κάθε νομοσχέδιο της Κυβέρνησής τους να συνοδεύεται από την αναγκαία μεταμέλεια.

Το άρθρο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα newsbomb.gr

Διαβάστε άλλα άρθρα μου

Από τον Βολταίρο έμεινε μόνο το σπίτι

Σχεδόν 15 μήνες μετά την απαρχή των αποκαλύψεων του σκανδάλου των υποκλοπών, το σκοτάδι εξακολουθεί να κυριαρχεί σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής, με αποκλειστικά υπεύθυνη την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Μέχρι στιγμής, η έρευνα για τα...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στο libre: “Κινδυνεύει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με διάσπαση;”

Άρθρο του Γιάννη Σαρακιώτη, δικηγόρου – Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχη Δικαιοσύνης Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία διέρχεται τις Συμπληγάδες, στις οποίες τον ώθησε η λανθασμένη – όπως κρίθηκε εκ του αποτελέσματος – στρατηγική της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τo μέλλον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία

Η διπλή εκλογική ήττα της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου συνιστά ένα σημείο καμπής για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Ένα σημείο όπου όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι ένας κύκλος έκλεισε, με έναν νέο να ανοίγει το επόμενο χρονικό διάστημα με την εκλογή της νέας...

Διαβάστε Περισσότερα