14/05/2020

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Β. Αποστόλου (Εύβοια), Γ. Πούλου (Βοιωτία), Ι. Σαρακιώτης (Φθιώτιδα) και Μ. Χατζηγιαννάκης (Εύβοια) βρεθήκαμε σήμερα στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι, αγωνιζόμενοι ενάντια στην απαξίωση της μεγαλύτερης μεταλλευτικής εταιρείας της χώρας και τον ορατό πλέον κίνδυνο απώλειας των θέσεων εργασίας τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τα μεγάλα λόγια των στελεχών της προεκλογικά, έχει εδώ και καιρό αποκαλύψει στην πράξη το σχέδιό της για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, που δεν είναι άλλο από το κλείσιμο της επιχείρησης, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη των εκατοντάδων εργαζομένων της.

Το σχέδιο αυτό, που συντάχθηκε από το 2014 και μπήκε στο συρτάρι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε και τέθηκε σε εφαρμογή με την ψήφιση στη Βουλή, μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ, τροπολογίας που έχει θέσει την εταιρεία σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Τα όσα διαδραματίζονται έκτοτε με ευθύνη του Ειδικού Διαχειριστή, μόνο στόχο έχουν να επιδεινώσουν την κατάσταση της εταιρείας και να μετακυλήσουν τις κυβερνητικές ευθύνες της αποτυχίας στις πλάτες των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών στον τρόπο που σήμερα αντιμετωπίζουν τις εθνικής – στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις τους και να αξιοποιήσει τις διευρυμένες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δυνατότητες χρήσης κοινοτικών πόρων για να στηρίξει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Αντί να το πράξει όμως, επιλέγει να αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους και τους εργολάβους που συμβάλλονται με την εταιρεία, να μειώσει δραματικά την παραγωγή, να προχωρήσει σε μειώσεις στους μισθούς που αγγίζουν το διπλάσιο ποσοστό από όσα οι ίδιοι ψήφισαν και να μεθοδεύσει την εκ περιτροπής εργασία και τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας με πρόσχημα την υγειονομική κρίση.

Ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε για μία ακόμα φορά την ολόπλευρη στήριξή μας στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων εντός και εκτός Βουλής. Η κυβέρνηση οδηγεί συνειδητά τη ΛΑΡΚΟ στην καταστροφή και κανείς δε μπορεί πλέον να μένει αμέτοχος.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Οίτη η “αντιπεριβαλλοντική επιδημία” της Κυβέρνησης μπορεί να θεραπευτεί από εκείνους που γνωρίζουν τα μονοπάτια της βιώσιμης ανάπτυξης».

Την παρουσία εκατοντάδων πολιτών της Φθιώτιδας και επισκεπτών άλλων περιοχών, που ανέβηκαν στην Οίτη το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου 2020 για να εκφράζουν την αντίδραση τους στη μεθόδευση της εγκατάστασης δεκαπέντε (15) ανεμογεννητριών, πλαισίωσε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τρικ»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Open Ελλάδα» εμφανίστηκε χθες 22/5, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου. Αναφορικά με τις κατηγορίες του εκπροσώπου της Ν.Δ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Ο κόσμος της εστίασης αξίζει υποστήριξη ανώτερη από τις εσφαλμένες εκτιμήσεις της Κυβέρνησης – Να υιοθετηθούν οι προτάσεις τους»

Μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του επισιτιστικού κλάδου της Φθιώτιδας (26/4) και εν όψει της επανέναρξης των εργασιών τους κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα