21/01/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Οι οπισθοδρομικές ιδεοληψίες σας καταργούν το Τμήμα Λογοθεραπείας στη Λαμία»

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, στηλιτεύοντας τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα επιμέρους διατάξεων, οι οποίες και δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε με τίτλο κολεγίου από το εξωτερικό ή το εσωτερικό, με βάση μια ασαφή επαγγελματική αναγνώριση, να μπορεί να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επιπλέον, ο κ. Σαρακιώτης εστίασε στον αρνητικό αντίκτυπο που έχει το εν λόγω σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Φθιώτιδα, αφού αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας στην πόλη της Λαμίας. Με αφορμή αυτό, ο Βουλευτής Φθιώτιδος υπενθύμισε προς την αρμόδια Υπουργό ότι: «η Λαμία είναι μια πολύπαθη πόλη όσον αφορά τις δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μιας και ουδείς έχει ξεχάσει τις ημέρες εφαρμογής του περίφημου «Σχεδίου Αθηνά» το 2013, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας»

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι η αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που είχαν θεσμοθετηθεί επί της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η αγορά και η διεθνής εμπειρία, δηλώνοντας εμφατικά ότι: «Στο βωμό μιας οπισθοδρομικής ιδεοληψίας δε θυσιάζονται μόνο οι επιστημονικές παραδοχές και οι λοιπές εκτιμήσεις της αγοράς», ενώ απευθυνόμενος προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προσέθεσε: «Αγνοείται επιδεικτικά και η φωνή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στο σημείο εκείνο, επικαλέστηκε το Ψήφισμα παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων στις 4 Δεκεμβρίου 2019, καθώς και τις δημόσιες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, στις 15 Νοεμβρίου 2019, σχολιάζοντας σκωπτικά:

«Η επιχειρηματολογία σας υπέρ της αναστολής των πανεπιστημιακών τμημάτων βλέπετε ότι δεν μπορεί να πείσει ούτε τα δικά σας στελέχη! Η ιδεοληψία σας δε διαταράσσεται από τίποτα. Ούτε από τις επιστημονικές παραδοχές. Ούτε από τα προτάγματα της αγοράς. Ούτε από τις εκκλήσεις των αυτοδιοικητικών».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στο σχεδιασμό του εγχειρήματος ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στη Στερεά Ελλάδα, καθώς από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχαν τεθεί οι προϋποθέσεις σχετικά με την προοπτική ιδρύσεως του, με το άρθρο 34 του Ν. 4589/2019. Τόνισε δε ότι, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Φθιώτιδα δεν έχει περιθώρια για νέα πισωγυρίσματα, καθώς πλήρωσε ακριβά τα πεπραγμένα της περιόδου 2010-2014».

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Με ομιλίες του Αλ. Χαρίτση και του Γ. Σαρακιώτη η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. στη Δράμα

Με ομιλίες του Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση και του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Σαρακιώτη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Δράμα, με θέμα την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «“Ακρωτηριασμένα” τα Λιμενικά Τμήματα στη Φθιώτιδα με ευθύνη Ν.Δ.»

Το ζήτημα της μη λειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας καθώς και της έλλειψης επαρκούς αριθμού λειτουργικών σκαφών σε όλη την παράκτια ζώνη του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα