12/07/2018

Οι παντογνώστες της Ν.Δ. διδάσκουν διεθνές δίκαιο ακόμη και στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Σε συζήτηση στην τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας μία ζωηρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους Χ. Κούτρα και Γ. Ντσούνο, καθώς και τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Γκιουλέκα. Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε τις φήμες περί της ημερομηνίας των εκλογών:

«Εδώ και τρία χρόνια ακούμε καθημερινά ότι γίνονται εκλογές και τελικά εκλογές δε γίνονται. Γίνονταν εκλογές επειδή το 2016 διανεμήθηκε το μέρισμα και αυτό θεωρήθηκε προεκλογική παροχή. Το ίδιο συνέβη με το πλεόνασμα του 2017 και όλοι ανέμεναν πάλι εκλογές. Προφανώς κάποιος έχει διαψευστεί όλα αυτά τα χρόνια».

Στη συνέχεια, απαντώντας στις κατηγορίες του Γκιουλέκα αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την αποδοχή της από τους πολίτες, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τόσο επαίσχυντη όσο και η Συνθήκη της Λωζάνης, όπως ανέφερε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημοσχάκης; Ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε offshore, χρηματοδοτούμενες από αγνώστους, όπως η οικογένεια Μητσοτάκη. Ούτε έχουμε διορίσει κανέναν στο δημόσιο. Ούτε βάλαμε χέρι στα κρατικά ταμεία. Ούτε με το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο. μοιράζαμε κρατικές διαφημίσεις. Άλλοι θα πρέπει να ντρέπονται να κυκλοφορούν».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης σήκωσε το γάντι στις επικρίσεις λέγοντας προς τον Βουλευτή της Ν.Δ.:

«Επειδή είστε από τη Θεσσαλονίκη, ήσασταν στο Βελλίδειο το 1993 στην ομιλία του πατέρα του σημερινού Προέδρου της Ν.Δ. φωνάζοντας «αλήτη – προδότη Σαμαρά;» Είστε μεγαλύτερος σε ηλικία και ως στέλεχος της Ν.Δ., φαντάζομαι ότι λογικά θα παρευρισκόσασταν».

Κληθείς να απαντήσει περί της πρόσκλησης της Ατλαντικής Συμμαχίας προς την Π.Γ.Δ.Μ., ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ:

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ξεκάθαρα ότι δεν ισχύει καμία συμφωνία, αν δεν επικυρωθεί από τα δύο κράτη. Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα από τον Γ.Γ., να το δεχθώ».

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της οικονομίας, με τον κ. Σαρακιώτη να σημειώνει:

«Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου και θα έπρεπε να χαιρόμαστε, αλλά κάποιοι δεν το δείχνουν. Αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε συμφωνημένα πλεονάσματα στο 4,5%, τα οποία μέσω διαπραγμάτευσης κατάφερε να μειώσει. Πέτυχε όλους τους στόχους, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. οδηγούσαν τη χώρα σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή, επέλεγαν να μειώνουν τον κατώτατο μισθό κατά 22%, τον κατώτατο μισθό των νέων κατά 32% και τις συντάξεις κατά 40%».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα