12/07/2018

Οι παντογνώστες της Ν.Δ. διδάσκουν διεθνές δίκαιο ακόμη και στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Σε συζήτηση στην τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας μία ζωηρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους Χ. Κούτρα και Γ. Ντσούνο, καθώς και τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Γκιουλέκα. Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε τις φήμες περί της ημερομηνίας των εκλογών:

«Εδώ και τρία χρόνια ακούμε καθημερινά ότι γίνονται εκλογές και τελικά εκλογές δε γίνονται. Γίνονταν εκλογές επειδή το 2016 διανεμήθηκε το μέρισμα και αυτό θεωρήθηκε προεκλογική παροχή. Το ίδιο συνέβη με το πλεόνασμα του 2017 και όλοι ανέμεναν πάλι εκλογές. Προφανώς κάποιος έχει διαψευστεί όλα αυτά τα χρόνια».

Στη συνέχεια, απαντώντας στις κατηγορίες του Γκιουλέκα αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την αποδοχή της από τους πολίτες, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τόσο επαίσχυντη όσο και η Συνθήκη της Λωζάνης, όπως ανέφερε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημοσχάκης; Ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε offshore, χρηματοδοτούμενες από αγνώστους, όπως η οικογένεια Μητσοτάκη. Ούτε έχουμε διορίσει κανέναν στο δημόσιο. Ούτε βάλαμε χέρι στα κρατικά ταμεία. Ούτε με το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο. μοιράζαμε κρατικές διαφημίσεις. Άλλοι θα πρέπει να ντρέπονται να κυκλοφορούν».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης σήκωσε το γάντι στις επικρίσεις λέγοντας προς τον Βουλευτή της Ν.Δ.:

«Επειδή είστε από τη Θεσσαλονίκη, ήσασταν στο Βελλίδειο το 1993 στην ομιλία του πατέρα του σημερινού Προέδρου της Ν.Δ. φωνάζοντας «αλήτη – προδότη Σαμαρά;» Είστε μεγαλύτερος σε ηλικία και ως στέλεχος της Ν.Δ., φαντάζομαι ότι λογικά θα παρευρισκόσασταν».

Κληθείς να απαντήσει περί της πρόσκλησης της Ατλαντικής Συμμαχίας προς την Π.Γ.Δ.Μ., ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ:

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ξεκάθαρα ότι δεν ισχύει καμία συμφωνία, αν δεν επικυρωθεί από τα δύο κράτη. Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα από τον Γ.Γ., να το δεχθώ».

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της οικονομίας, με τον κ. Σαρακιώτη να σημειώνει:

«Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου και θα έπρεπε να χαιρόμαστε, αλλά κάποιοι δεν το δείχνουν. Αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε συμφωνημένα πλεονάσματα στο 4,5%, τα οποία μέσω διαπραγμάτευσης κατάφερε να μειώσει. Πέτυχε όλους τους στόχους, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. οδηγούσαν τη χώρα σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή, επέλεγαν να μειώνουν τον κατώτατο μισθό κατά 22%, τον κατώτατο μισθό των νέων κατά 32% και τις συντάξεις κατά 40%».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην Επέτειο...

Διαβάστε Περισσότερα