12/07/2018

Οι παντογνώστες της Ν.Δ. διδάσκουν διεθνές δίκαιο ακόμη και στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Σε συζήτηση στην τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας μία ζωηρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους Χ. Κούτρα και Γ. Ντσούνο, καθώς και τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Γκιουλέκα. Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε τις φήμες περί της ημερομηνίας των εκλογών:

«Εδώ και τρία χρόνια ακούμε καθημερινά ότι γίνονται εκλογές και τελικά εκλογές δε γίνονται. Γίνονταν εκλογές επειδή το 2016 διανεμήθηκε το μέρισμα και αυτό θεωρήθηκε προεκλογική παροχή. Το ίδιο συνέβη με το πλεόνασμα του 2017 και όλοι ανέμεναν πάλι εκλογές. Προφανώς κάποιος έχει διαψευστεί όλα αυτά τα χρόνια».

Στη συνέχεια, απαντώντας στις κατηγορίες του Γκιουλέκα αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την αποδοχή της από τους πολίτες, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τόσο επαίσχυντη όσο και η Συνθήκη της Λωζάνης, όπως ανέφερε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημοσχάκης; Ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε offshore, χρηματοδοτούμενες από αγνώστους, όπως η οικογένεια Μητσοτάκη. Ούτε έχουμε διορίσει κανέναν στο δημόσιο. Ούτε βάλαμε χέρι στα κρατικά ταμεία. Ούτε με το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο. μοιράζαμε κρατικές διαφημίσεις. Άλλοι θα πρέπει να ντρέπονται να κυκλοφορούν».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης σήκωσε το γάντι στις επικρίσεις λέγοντας προς τον Βουλευτή της Ν.Δ.:

«Επειδή είστε από τη Θεσσαλονίκη, ήσασταν στο Βελλίδειο το 1993 στην ομιλία του πατέρα του σημερινού Προέδρου της Ν.Δ. φωνάζοντας «αλήτη – προδότη Σαμαρά;» Είστε μεγαλύτερος σε ηλικία και ως στέλεχος της Ν.Δ., φαντάζομαι ότι λογικά θα παρευρισκόσασταν».

Κληθείς να απαντήσει περί της πρόσκλησης της Ατλαντικής Συμμαχίας προς την Π.Γ.Δ.Μ., ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ:

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ξεκάθαρα ότι δεν ισχύει καμία συμφωνία, αν δεν επικυρωθεί από τα δύο κράτη. Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα από τον Γ.Γ., να το δεχθώ».

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της οικονομίας, με τον κ. Σαρακιώτη να σημειώνει:

«Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου και θα έπρεπε να χαιρόμαστε, αλλά κάποιοι δεν το δείχνουν. Αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε συμφωνημένα πλεονάσματα στο 4,5%, τα οποία μέσω διαπραγμάτευσης κατάφερε να μειώσει. Πέτυχε όλους τους στόχους, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. οδηγούσαν τη χώρα σε αδιέξοδο. Την ίδια στιγμή, επέλεγαν να μειώνουν τον κατώτατο μισθό κατά 22%, τον κατώτατο μισθό των νέων κατά 32% και τις συντάξεις κατά 40%».

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα