26/10/2020

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη για νέο Πτωχευτικό Κώδικα: «Οι περιουσίες των Ελλήνων θα χαθούν με την υπογραφή σας κε Υπουργέ»

«Οι περιουσίες των Ελλήνων πολιτών θα χαθούν με την υπογραφή σας κε Υπουργέ» δήλωσε κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον «Πτωχευτικό Κώδικα» που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης.

Απευθυνόμενος προς τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ότι: «Για πρώτη φορά και εν μέσω πανδημίας, δίνετε τη δυνατότητα στις Τράπεζες να οδηγούν στην πτώχευση και φυσικά πρόσωπα. Εξομοιώνετε δηλαδή, τον αγρότη, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, το δημόσιο υπάλληλο με μία Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία αναλάμβανε επιχειρηματικά ρίσκα», ενώ απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Χρήστο Σταϊκούρα συμπλήρωσε:

«Με αυτές τις πολιτικές που εισηγείστε κε Υπουργέ, θα φθάσουμε να αναπολούμε τον κ. Τόμπσεν και την κα Βελκουλέσκου» μνημονεύοντας τους «σκληρούς» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίοι έμειναν στη συνείδηση των πολιτών για τα αντικοινωνικά πεπραγμένα τους τα μνημονιακά χρόνια.

Μάλιστα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που εισηγείται το Υπουργείο Οικονομικών, ως το «μνημονιακότερο των νομοσχεδίων την τελευταία δεκαετία, το οποίο και παρουσιάζεται ως καινοτομία». Συνεχίζοντας ο κ. Σαρακιώτης, ανέλυσε τι είναι αυτό που παρουσιάζει το Υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενος αναφορά της ανάλυσης συνεπειών της προτεινόμενης ρύθμισης, λέγοντας τα εξής:

«Παρουσιάζετε ως καινοτομία και ως – άκουσον, άκουσον – στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τη δημιουργία ενός ιδιωτικού φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων, ο οποίος μάλιστα θα επιτρέπει την παραμονή του οφειλέτη στο ακίνητο του, με καταβολή μισθώματος, αφού προηγουμένως έχει ρευστοποιηθεί ολόκληρη η περιουσία του και έχει χάσει και την κυριότητα της πρώτης κατοικίας του».

Τέλος, σχολιάζοντας τους ποιους θεωρεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Οικονομικών ως «ευάλωτους» πολίτες, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε:

«Μάθαμε και κάτι άλλο από το παρόν νομοσχέδιο. Κατά τη Νέα Δημοκρατία ευάλωτος είναι εκείνος ο οποίος ζει με 583 ευρώ το μήνα και κάτω. Άρα, όποιος βγάζει 600, 650, 700 ευρώ, κατ’ εσάς διάγει πολυτελή βίο», ενώ προσέθεσε ότι όλα τα παραπάνω νομοθετούνται εν μέσω πανηγυρισμών και χειροκροτημάτων από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πλην μίας εξαίρεσης, ο οποίος, όπως ανέφερε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, «σε κρίση ειλικρίνειας, δήλωσε πως θα ψηφιστεί η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα