25/03/2017

Ομιλία του Βουλευτή Φθιώτιδας Ιωάννη Σαρακιώτη στη Βουλή αναφορικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Στις 23 Μαρτίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης μίλησε στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με θέμα τα δίκτυα νέας γενιάς και τη δημιουργία μιας Εθνικής Ψηφιακής Πολιτικής.

Στην ομιλία του, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, η ίδρυση του οποίου ήρθε να καλύψει ένα κενό δεκαετιών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ήρθε να διασφαλίσει ότι πλέον οι αρμοδιότητες για την κατανομή της κατά γενική ομολογία «ακριβής ψηφιακής πίτας» είναι συγκεκριμένες, ενώ και οι πρωτοβουλίες λαμβάνουν χώρα με μεθοδολογία συγκροτημένη και σύγχρονη».

Το εν λόγω σχέδιο νόμου, το οποίο υπερψηφίστηκε, αναφέρεται στην εισαγωγή των αναγκαίων κανονιστικών πράξεων ώστε οι επενδύσεις στον τομέα της εγκατάστασης οπτικών ινών να καταστούν βιώσιμες και έτσι, η Ελλάδα να εισέλθει δυναμικά στην ψηφιακή εποχή. Επίσης, δημιουργείται το Μητρώο Υποδομών, το οποίο θα θέσει ένα οριστικό τέλος στην «ανεξέλεγκτη διέλευση πάσης φύσεως υποδομών δίχως στόχευση, δίχως έλεγχο, δίχως λογοδοσία και συχνά με επιβάρυνση των οικείων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης».

Η ομιλία του κ. Σαρακιώτη έκλεισε με την ευχή να υπάρξει μια διακομματική συναίνεση τουλάχιστον επί ζητημάτων όπως το συγκεκριμένο, τα οποία άπτονται των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, η ψηφιακή σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη είναι πιθανόν σημαντικότερη ακόμη και από την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα