05/10/2018

Ομιλητής στην ημερίδα για το έτος τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας ο Σαρακιώτης

Στην ημερίδα για το έτος τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία διοργανώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Υπουργείο Τουρισμού, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης με την ιδιότητα του εκπροσώπου της χώρας μας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.). Στην ημερίδα συμμετείχαν αντιπροσωπείες και από τις δύο χώρες και ο Βουλευτής Φθιώτιδας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παριστάμενους για το σύνολο των δραστηριοτήτων της Δ.Σ.Ο., αλλά και να αναπτύξει τις σκέψεις του για την ελληνορωσική φιλία και συνεργασία.

Όπως σημείωσε στην εισήγησή του ο κ. Σαρακιώτης, «οι δύο χώρες διαθέτουν μία μακραίωνη κοινή πορεία, με κοινές ρίζες, κοινές πολιτισμικές αναφορές και κοινούς αγώνες για τη διεθνή ειρήνη αλλά και τη διάδοση των αξιών της χριστιανοσύνης. Στον 21ο αιώνα, οι προκλήσεις πλέον για την Αθήνα και τη Μόσχα είναι τεράστιες σε μια σειρά πεδίων υψηλής και χαμηλής πολιτικής».

Στη συνέχεια, εστιάζοντας στον καταστατικό σκοπό της Δ.Σ.Ο. για την «κοινή μας πολιτισμική έκφραση μέσω της θρησκείας ως κοινής βάσης για τη συμμετοχή στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολυσύνθετης πραγματικότητας», ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα κέρδη από την ανάπτυξη του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού παραθέτοντας στοιχεία των αρμοδίων θεσμικών οργάνων Ελλάδας και Ρωσίας, σύμφωνα με τα οποία το 60% των προσκυνητών στις Μονές του Αγίου Όρους είναι Ρώσοι πολίτες. Όπως επίσης πρόσθεσε, βάσει στοιχείων του “Rosturizm”, «το μερίδιο των τουριστών που επισκέπτονται ιερούς τόπους στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί από το 8% στο 22%».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, κάνοντας εκτενή αναφορά στη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Όπως υπογράμμισε με την ιδιότητα του μέλους της Δ.Σ.Ο., «σε μια περίοδο μείζονων ανακατατάξεων, η καλλιέργεια της ελληνορωσικής φιλίας αποτελεί μονόδρομο ειρήνης και διάδοσης των αξιών της χριστιανοσύνης».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα