05/10/2018

Ομιλητής στην ημερίδα για το έτος τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας ο Σαρακιώτης

Στην ημερίδα για το έτος τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία διοργανώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Υπουργείο Τουρισμού, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης με την ιδιότητα του εκπροσώπου της χώρας μας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.). Στην ημερίδα συμμετείχαν αντιπροσωπείες και από τις δύο χώρες και ο Βουλευτής Φθιώτιδας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους παριστάμενους για το σύνολο των δραστηριοτήτων της Δ.Σ.Ο., αλλά και να αναπτύξει τις σκέψεις του για την ελληνορωσική φιλία και συνεργασία.

Όπως σημείωσε στην εισήγησή του ο κ. Σαρακιώτης, «οι δύο χώρες διαθέτουν μία μακραίωνη κοινή πορεία, με κοινές ρίζες, κοινές πολιτισμικές αναφορές και κοινούς αγώνες για τη διεθνή ειρήνη αλλά και τη διάδοση των αξιών της χριστιανοσύνης. Στον 21ο αιώνα, οι προκλήσεις πλέον για την Αθήνα και τη Μόσχα είναι τεράστιες σε μια σειρά πεδίων υψηλής και χαμηλής πολιτικής».

Στη συνέχεια, εστιάζοντας στον καταστατικό σκοπό της Δ.Σ.Ο. για την «κοινή μας πολιτισμική έκφραση μέσω της θρησκείας ως κοινής βάσης για τη συμμετοχή στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολυσύνθετης πραγματικότητας», ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα κέρδη από την ανάπτυξη του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού παραθέτοντας στοιχεία των αρμοδίων θεσμικών οργάνων Ελλάδας και Ρωσίας, σύμφωνα με τα οποία το 60% των προσκυνητών στις Μονές του Αγίου Όρους είναι Ρώσοι πολίτες. Όπως επίσης πρόσθεσε, βάσει στοιχείων του “Rosturizm”, «το μερίδιο των τουριστών που επισκέπτονται ιερούς τόπους στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί από το 8% στο 22%».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, κάνοντας εκτενή αναφορά στη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Όπως υπογράμμισε με την ιδιότητα του μέλους της Δ.Σ.Ο., «σε μια περίοδο μείζονων ανακατατάξεων, η καλλιέργεια της ελληνορωσικής φιλίας αποτελεί μονόδρομο ειρήνης και διάδοσης των αξιών της χριστιανοσύνης».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σε Καρπενήσι και Ευρυτανία ο Γ. Σαρακιώτης για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Περιοδεία στην πόλη του Καρπενησίου και στην Π.Ε. Ευρυτανίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Συντονιστής Τομεαρχών της Κ.Ο. και Συντονιστής της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Στερεά Ελλάδα εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης για Ογκολογικό Κέντρο Νοσοκομείου Λαμίας: «Φοράμε τη “φανέλα” της Φθιώτιδας – Στηρίζουμε την ανέγερση του Ογκολογικού Κέντρου»

Για το θέμα της επικείμενης ανέγερσης του Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην πόλη της Λάρισας και τη Θεσσαλία, τοποθετείται μέσω δήλωσής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του...

Διαβάστε Περισσότερα