04/10/2021

Ομιλητής στο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στις Ελληνικές Επιχειρήσεις ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στο 3ο Συνέδριο Diversity in Business (Διαφορετικότητα στις Ελληνικές Επιχειρήσεις), που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, συμμετείχε ως ομιλητής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Σαρακιώτης παρέθεσε στοιχεία για τη σημασία ενσωμάτωσης στα οργανογράμματα των επιχειρήσεων των πραγματικά άξιων στελεχών, χωρίς διακρίσεις στη βάση του φύλου, της ηλικίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής και του χρώματος ή ενδεχόμενης πάθησης, ενώ επεσήμανε ότι:

«Η επιμονή μας σε αυτή την κατεύθυνση προφανώς έχει βάσεις στην ηθική, στη Δημοκρατία, στις αξίες της ισοτιμίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Όμως, ας μου επιτραπεί να προσθέσω ότι η εμπέδωση του στοιχείου διαφορετικότητας στο οργανόγραμμα μιας επιχείρησης αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και για την ίδια, ενισχύοντας το προφίλ και τη θέση της στην αγορά. Η διαφορετικότητα συνιστά μία ακόμη προϋπόθεση επιτυχίας».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνεχάρη τις ολοένα και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες υπογράφουν τη Χάρτα Διαφορετικότητας, όπως αυτή υλοποιείται από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης νομοθετικών πρωτοβουλιών για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Όπως είχε την ευκαιρία να τονίσει:

«Ως Κυβέρνηση, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την περίοδο 2015-2019, προέβη σε σημαντικές ρυθμίσεις στο χώρο της εργασίας και των δικαιωμάτων, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις πρωτοβουλίες της σημερινής Κυβέρνησης. Και βεβαίως καταψηφίστηκαν, κατά την περίοδο της νομοθέτησής τους από τη Νέα Δημοκρατία».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να νομιμοποιήσει την ανήλικη εργασία, αλλά και στη δημοσιοποίηση-στοχοποίηση ονομάτων νηπίων στο διαδίκτυο από Βουλευτή της Ν.Δ., την οποία η ηγεσία της Ν.Δ. απέφυγε να καταδικάσει. Όπως σχολίασε:

«Η λύση για την εμπέδωση της Διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις δεν είναι η βάπτιση ως «μαθητεία» της ανήλικης εργασίας και αυτό είναι το πλέον πρόσφατο παράδειγμα μιας εξαιρετικά λανθασμένης πολιτικής, η οποία δυστυχώς εφαρμόζεται σήμερα με θύματα τους εργαζόμενους. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς σήμερα τοποθετούνται για τη διαφορετικότητα εν γένει, στελέχη ενός κόμματος, τα οποία καλύπτουν και ανέχονται, προεξάρχοντος βεβαίως του Πρωθυπουργού, πρωτοφανείς, ρατσιστικές επιθέσεις ακόμη και σε νήπια. Όχι μόνο σε ενήλικες, για τους οποίους συζητούμε σήμερα, αλλά σε νήπια!»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για το διπλό εορτασμό της Λαμίας: «Τιμούμε τις θυσίες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης – Εγρήγορση απέναντι στις ακραίες συμπεριφορές»

Στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της πόλης της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής καθώς και μνήμης του Πολιούχου της πόλης Ευαγγελιστή Λουκά παρέστη ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης &...

Διαβάστε Περισσότερα

«Στην Έκθεση “Beyond 4.0” στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Σαρακιώτης»

Στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθεί την Έκθεση Έρευνας και Καινοτομίας “Beyond 4.0” βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «“Βενετία” η Αθήνα και γόνδολες στον Κηφισό χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη!»

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την «επιτελική ανικανότητα»...

Διαβάστε Περισσότερα