05/02/2020

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για εγκατάσταση ΑΤΜ στην Ελάτεια

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω επιστολής του προς το Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου, ζήτησε τη θετική ανταπόκριση της Τράπεζας στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας για την εγκατάσταση μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) στην Ελάτεια. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

————————————————————————————————————————————————————————

 Προς: Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2020

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η περιστολή των δραστηριοτήτων των τραπεζικών ομίλων ανά την επικράτεια αποτελεί ανησυχητική εξέλιξη, η οποία έχει εγείρει διαμαρτυρίες από τις τοπικές κοινωνίες. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας Φθιώτιδας.

Πρόκειται για μια περιοχή 3.700 κατοίκων (2.500 στην κωμόπολη της Ελάτειας και 1.200 στα γειτονικά χωριά), η οποία ωστόσο δε διαθέτει καν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ). Η επίλυση του προβλήματος είναι επιτακτική, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των κατοίκων είναι επαγγελματίες αγρότες και χρησιμοποιούν για τις καθημερινές συναλλαγές τους τις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς. Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή δε λειτουργεί υποκατάστημα των ΕΛΤΑ μέσω του οποίου θα μπορούσαν να πραγματοποιούν μέρος των συναλλαγών τους.

Ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, διά της Δημάρχου κας Αθανασίας Στιβακτή, έχει επανειλημμένως απευθύνει σχετικά αιτήματα (πλέον πρόσφατο εκείνο με αρ. πρωτ. 2190/13-3-2019) και μάλιστα, έχει προτείνει να παραχωρήσει η ίδια η δημοτική αρχή το χώρο τοποθέτησης του ΑΤΜ, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση της Τράπεζας, στον προθάλαμο του Κέντρου Κοινότητας.

Παρακαλώ για την εξέταση του εν λόγω δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Ελάτειας Φθιώτιδας και για τις περαιτέρω ενέργειές σας με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

                                                                                                                 Με εκτίμηση,

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα