05/02/2020

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για εγκατάσταση ΑΤΜ στην Ελάτεια

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω επιστολής του προς το Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου, ζήτησε τη θετική ανταπόκριση της Τράπεζας στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας για την εγκατάσταση μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) στην Ελάτεια. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

————————————————————————————————————————————————————————

 Προς: Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2020

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η περιστολή των δραστηριοτήτων των τραπεζικών ομίλων ανά την επικράτεια αποτελεί ανησυχητική εξέλιξη, η οποία έχει εγείρει διαμαρτυρίες από τις τοπικές κοινωνίες. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας Φθιώτιδας.

Πρόκειται για μια περιοχή 3.700 κατοίκων (2.500 στην κωμόπολη της Ελάτειας και 1.200 στα γειτονικά χωριά), η οποία ωστόσο δε διαθέτει καν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ). Η επίλυση του προβλήματος είναι επιτακτική, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των κατοίκων είναι επαγγελματίες αγρότες και χρησιμοποιούν για τις καθημερινές συναλλαγές τους τις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς. Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή δε λειτουργεί υποκατάστημα των ΕΛΤΑ μέσω του οποίου θα μπορούσαν να πραγματοποιούν μέρος των συναλλαγών τους.

Ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, διά της Δημάρχου κας Αθανασίας Στιβακτή, έχει επανειλημμένως απευθύνει σχετικά αιτήματα (πλέον πρόσφατο εκείνο με αρ. πρωτ. 2190/13-3-2019) και μάλιστα, έχει προτείνει να παραχωρήσει η ίδια η δημοτική αρχή το χώρο τοποθέτησης του ΑΤΜ, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση της Τράπεζας, στον προθάλαμο του Κέντρου Κοινότητας.

Παρακαλώ για την εξέταση του εν λόγω δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Ελάτειας Φθιώτιδας και για τις περαιτέρω ενέργειές σας με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

                                                                                                                 Με εκτίμηση,

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, συζητώντας για το θέμα των προγραμματικών προτάσεων των...

Διαβάστε Περισσότερα