20/04/2021

«Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία του Ο.Α.Ε.Δ.»

Στη Βουλή έφερε εκ νέου τα προβλήματα, που παρατηρούνται στη λειτουργία του Ο.Α.Ε.Δ. Λαμίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, θέτοντας παράλληλα υπ’ όψιν του αρμοδίου Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τη σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Τα μηνύματα ανησυχίας και οι καταγγελίες από εκατοντάδες επαγγελματίες για τη λειτουργία του Ο.Α.Ε.Δ. πληθαίνουν καθημερινά. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως διαρκή δικαιολογία την πανδημία ώστε να αιτιολογήσει αδυναμίες και παραλείψεις, οι οποίες παρατηρούνται πριν ακόμη την υγειονομική κρίση».

Μεταφέροντας το περιεχόμενο της επιστολής του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ο κ. Σαρακιώτης τονίζει ότι: «Η Φθιώτιδα αποτελεί μια ενδεικτική περίπτωση για ό,τι λαμβάνει χώρα πανελλαδικά όσον αφορά τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. και συγκεκριμένα εκείνα της “Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων (Ν.Ε.Ε.)” και της “2ης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας”: Τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (Κ.Π.Α.) υπολειτουργούν, το στελεχιακό δυναμικό μετακινείται διαρκώς με αποτέλεσμα την ελλιπή κατάρτισή του και η δυνατότητα επικοινωνίας είναι καταφανώς περιορισμένη».

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο προηγούμενης ερώτησής του (υπ’ αριθ. πρωτ. 3344/18-01-2021) αναφορικά με προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, ο κ. Σαρακιώτης έθιξε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών και των πολιτών της περιοχής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει στην κατεύθυνση της στελέχωσής του Ο.Α.Ε.Δ. στη Λαμία με πρόσθετο προσωπικό. Ωστόσο, στην απάντησή του (υπ’ αριθ. πρωτ. 66/18-02-2021) ο κ. Χατζηδάκης, σε ότι αφορά την καθυστέρηση καταβολής επιχορηγήσεων, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «…οφείλεται κατά κύριο λόγο στον αυξημένο όγκο δραστηριότητας της υπηρεσίας ΚΠΑ2 Λαμίας Εργασίας και την αναστολή λειτουργίας της λόγω Covid-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε συνδυασμό βέβαια με την υποστελέχωση του αρμόδιου Γραφείου Εργασίας…»

Τέλος, σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρει ότι: «Είναι δικαιολογημένος ο “τρόμος” των ανθρώπων του Επιμελητηρίου, όπως οι ίδιοι υπογραμμίζουν στην επιστολή τους, καθώς οι προκηρύξεις για – τις εξαιρετικά αναγκαίες – νέες δράσεις φαίνεται ότι θα οδηγήσουν στην πλήρη κατάρρευση του Ο.Α.Ε.Δ., εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας και αδιαφορίας. Επιτέλους, ο Υπουργός Εργασίας πρέπει να περάσει τάχιστα από τις απλές διαπιστώσεις στις απτές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του και να σταματήσει άμεσα να λειτουργεί ως οδοστρωτήρας, επιτιθέμενος με το εργασιακό νομοσχέδιο που απεργάζεται, στους εργαζομένους, στους μισθούς και στα δικαιώματα τους».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα