03/07/2018

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τα 25 χρόνια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), υποδέχθηκε στην Αθήνα αντιπροσωπείες από ολόκληρο τον κόσμο, στο πλαίσιο της 25ης επετειακής γενικής συνέλευσης του οργανισμού, η οποία διοργανώθηκε από τη χώρα μας μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου, με θέμα «Κοινοβουλευτική δημοκρατία και χριστιανικές αξίες».

Όπως τονίσθηκε επανειλημμένως κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης, η εμβάθυνση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας στον τομέα του ενδοορθόδοξου διαλόγου αποτελεί την καλύτερη δυνατή απόδειξη ότι η διεθνής συνεννόηση δύναται να επεκταθεί και σε τομείς γενικώς παραμελημένους αλλά ιδιαιτέρως ουσιώδεις. Με αυτό το γνώμονα, υπογραμμίσθηκε ότι η Δ.Σ.Ο. αποτελεί ένα άριστο πεδίο συζήτησης, αλληλοκατανόησης και αναζήτησης λύσεων, καθώς συνδυάζει την παρουσία του κλήρου και πολιτικών προσώπων, αποτυπώνοντας την ουσία των διαπολιτισμικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, πέραν των καθημερινών εργασιών στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκαν και αρκετές επισκέψεις των μελών της Δ.Σ.Ο.. Ενδεικτικά αναφέρεται η περιήγησή τους στην έκθεση «Η Ανάσταση του Ιησού» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, τα εγκαίνια της έκθεσης για τις ελληνορωσικές σχέσεις με θέμα «Διαδρομή από το παρελθόν – Ιστορία στραμμένη στο μέλλον» και η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Σαρακιώτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χρονική συγκυρία της 25ης επετειακής γενικής συνέλευσης, καθώς η περιοχή της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής συγκλονίζεται από πληθώρα εθνοτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων. Με δεδομένο ότι η ενίσχυση του διαθρησκευτικού διαλόγου είναι περισσότερο κρίσιμη από ποτέ, ο ρόλος της Δ.Σ.Ο., σύμφωνα με τον Βουλευτή Φθιώτιδας, αποδεικνύεται κομβικός με σαφείς γεωπολιτικές προεκτάσεις.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα