14/09/2017

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας

Η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας στις 15 Σεπτεμβρίου αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για ολόκληρο τον ανθρώπινο πολιτισμό. Παράλληλα, είναι μια ημέρα ευθύνης καθόσον η Δημοκρατία απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας.

Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του θεσμού της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου οφείλει πάντοτε αφενός να πρωτοστατεί και να πρωτοπορεί σε κάθε βήμα εξέλιξής της κι αφετέρου να είναι ο αυστηρότερος κριτής κάθε λανθασμένης επιλογής που θα επιφέρει τυχόντες κινδύνους κι αστάθεια στο σημαντικότερο και αμιγώς ανθρωποκεντρικό αυτό πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης.

Κυβερνήσεις, κοινοβούλια, κόμματα, πολιτικοί σχηματισμοί αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένος κι ενεργός πολίτης οφείλουν να επαγρυπνούν κάθε μέρα για τη διαφύλαξη της αληθινής Δημοκρατίας και των Θεσμών με τους οποίους αυτή λειτουργεί και με τις αποφάσεις τους να την ενδυναμώνουν. Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο το σύστημα της αντιπροσωπευτικής διακυβέρνησης ενός τόπου, είναι κυρίως οι θεσμοί και οι μηχανισμοί που ασκούν έλεγχο και φροντίζουν να τηρούνται η ισονομία, η ισοπολιτεία και η κοινωνική γαλήνη.

Η Δημοκρατία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχει στα χέρια του κάθε πολίτης. Χάρη σ’ αυτή διασφαλίζεται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του κράτους δικαίου, η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα. Στους κόλπους της εξελίχθηκαν ιδέες μικρές μα και μεγάλες, οι επιστήμες και η τεχνολογία, θεμελιώθηκαν οι βάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μα και των ευκαιριών στη ζωή.

Το κυριότερο όλων, όμως, είναι πως παρέχει αληθινή και πλήρη ελευθερία σε κάθε πολίτη δίνοντάς του την ευκαιρία να ακολουθήσει χωρίς περιορισμούς το μονοπάτι της ζωής που έχει επιλέξει. Η έλλειψη περιορισμών δε σημαίνει έλλειψη ευθύνης. Ας μην λησμονούμε ότι στη Δημοκρατία είμαστε όλοι ίσοι και κάθε γνώμη μετράει το ίδιο, έστω κι αν κάποιοι δε φαίνονται να παραδειγματίζονται από το εν λόγω αξιακό κεκτημένο ακόμη και στις ημέρες μας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην Επέτειο...

Διαβάστε Περισσότερα