13/10/2020

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τη νέα τροπολογία που αφορά το μέλλον της ΛΑΡΚΟ

Στην εκπομπή “Μαζί το πρωί” του ραδιοφωνικού σταθμού της Χαλκίδας 96,5 FM και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αποστόλου παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στις εξελίξεις γύρω από τη νέα τροπολογία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ. Ακολουθούν ενδεικτικά σημεία των τοποθετήσεών του, καθώς και το σχετικό ηχητικό απόσπασμα.

“Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπήρχαν προτάσεις για την αγορά της ΛΑΡΚΟ, αλλά καμία από αυτές δεν ικανοποιούσε το αίτημα της τότε κυβέρνησης για απόλυτη κάλυψη και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε καμία διαδικασία”.
“Η Ν.Δ. έχει αποδείξει διαχρονικά, τόσο το Φλεβάρη με την τροπολογία που έφερε όσο και το 2014 με το σχέδιο τριχοτόμησης που είχε καταθέσει, ότι δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της εταιρείας, δεν τη θεωρεί στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και απλά θέλει να την ξεφορτωθεί. Αυτοί τη βούλιαξαν, αυτοί τη χρεοκόπησαν, αυτοί διόρισαν ασυστόλως τα “δικά τους παιδιά” τα οποία οδήγησαν τη ΛΑΡΚΟ στην κατάσταση αυτή και τώρα θέλουν να την “πετάξουν” χωρίς την εξασφάλιση των ανθρώπων, που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία της εταιρείας: τους εργαζομένους της”.
“Για τις μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες οδηγούν τη ΛΑΡΚΟ στο “λουκέτο” σήμερα, ευθύνονται οι διοικήσεις της εταιρείας. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς, όμως, κανείς από τους διοικούντες ή τους πολιτικούς προϊσταμένους τους δε θα πληρώσει το “μάρμαρο”. Αντιθέτως, επιβραβεύονται κιόλας”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου θα έρχονταν κρουαζιερόπλοια – Λίγους μήνες μετά δεν έχουμε ούτε το πλοίο της γραμμής”

Στο κεντρικό Δελτίο του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι το λιμάνι του Αγίου...

Διαβάστε Περισσότερα