13/10/2020

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τη νέα τροπολογία που αφορά το μέλλον της ΛΑΡΚΟ

Στην εκπομπή “Μαζί το πρωί” του ραδιοφωνικού σταθμού της Χαλκίδας 96,5 FM και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αποστόλου παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στις εξελίξεις γύρω από τη νέα τροπολογία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ. Ακολουθούν ενδεικτικά σημεία των τοποθετήσεών του, καθώς και το σχετικό ηχητικό απόσπασμα.

“Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπήρχαν προτάσεις για την αγορά της ΛΑΡΚΟ, αλλά καμία από αυτές δεν ικανοποιούσε το αίτημα της τότε κυβέρνησης για απόλυτη κάλυψη και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε καμία διαδικασία”.
“Η Ν.Δ. έχει αποδείξει διαχρονικά, τόσο το Φλεβάρη με την τροπολογία που έφερε όσο και το 2014 με το σχέδιο τριχοτόμησης που είχε καταθέσει, ότι δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της εταιρείας, δεν τη θεωρεί στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και απλά θέλει να την ξεφορτωθεί. Αυτοί τη βούλιαξαν, αυτοί τη χρεοκόπησαν, αυτοί διόρισαν ασυστόλως τα “δικά τους παιδιά” τα οποία οδήγησαν τη ΛΑΡΚΟ στην κατάσταση αυτή και τώρα θέλουν να την “πετάξουν” χωρίς την εξασφάλιση των ανθρώπων, που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία της εταιρείας: τους εργαζομένους της”.
“Για τις μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες οδηγούν τη ΛΑΡΚΟ στο “λουκέτο” σήμερα, ευθύνονται οι διοικήσεις της εταιρείας. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς, όμως, κανείς από τους διοικούντες ή τους πολιτικούς προϊσταμένους τους δε θα πληρώσει το “μάρμαρο”. Αντιθέτως, επιβραβεύονται κιόλας”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα