13/10/2020

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τη νέα τροπολογία που αφορά το μέλλον της ΛΑΡΚΟ

Στην εκπομπή “Μαζί το πρωί” του ραδιοφωνικού σταθμού της Χαλκίδας 96,5 FM και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αποστόλου παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στις εξελίξεις γύρω από τη νέα τροπολογία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ. Ακολουθούν ενδεικτικά σημεία των τοποθετήσεών του, καθώς και το σχετικό ηχητικό απόσπασμα.

“Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπήρχαν προτάσεις για την αγορά της ΛΑΡΚΟ, αλλά καμία από αυτές δεν ικανοποιούσε το αίτημα της τότε κυβέρνησης για απόλυτη κάλυψη και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε καμία διαδικασία”.
“Η Ν.Δ. έχει αποδείξει διαχρονικά, τόσο το Φλεβάρη με την τροπολογία που έφερε όσο και το 2014 με το σχέδιο τριχοτόμησης που είχε καταθέσει, ότι δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της εταιρείας, δεν τη θεωρεί στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και απλά θέλει να την ξεφορτωθεί. Αυτοί τη βούλιαξαν, αυτοί τη χρεοκόπησαν, αυτοί διόρισαν ασυστόλως τα “δικά τους παιδιά” τα οποία οδήγησαν τη ΛΑΡΚΟ στην κατάσταση αυτή και τώρα θέλουν να την “πετάξουν” χωρίς την εξασφάλιση των ανθρώπων, που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία της εταιρείας: τους εργαζομένους της”.
“Για τις μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες οδηγούν τη ΛΑΡΚΟ στο “λουκέτο” σήμερα, ευθύνονται οι διοικήσεις της εταιρείας. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς, όμως, κανείς από τους διοικούντες ή τους πολιτικούς προϊσταμένους τους δε θα πληρώσει το “μάρμαρο”. Αντιθέτως, επιβραβεύονται κιόλας”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην εφημερίδα “Στέρεα Νέα”: «Πρώτο μέλημα μας η κοινωνία να σταθεί και πάλι στα πόδια της»

Τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για θέματα της τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας εκφράζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης μιλά για την επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες, την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. ανησυχούν για το εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και εγώ ανησυχώ για το εσωτερικό της Ν.Δ.”

Στην εκπομπή "Briefing" του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε: "Η συνήγορος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Όσο η χώρα μας δεν απαντά με αποφασιστικότητα, η τουρκική επιθετικότητα θα αυξάνεται”

Στην ραδιοφωνική συχνότητα "Παραπολιτικά FM 90,1" παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα απ' όσα σημείωσε: "Ο Ν. Κοτζιάς ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενέπλεξε...

Διαβάστε Περισσότερα