29/11/2017

Ο Γιάννης Σαρακιώτης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τον Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη και αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας Ιερώνυμος, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει η Δ.Σ.Ο. σε διεθνές επίπεδο, για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ορθοδόξων λαών και στη συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στη διοργάνωση το καλοκαίρι του 2018 της Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα.

Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα και Βουλευτή Χίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο κ. Σαρακιώτης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα αποτελέσματα των πρόσφατων συνεδριάσεων στο Σότσι της Ρωσίας και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, καθώς και για τις δράσεις της Δ.Σ.Ο. στην αφρικανική ήπειρο, ως επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεργασίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος πληροφορήθηκε από τα μέλη της αντιπροσωπείας λεπτομέρειες για τις επικείμενες συνεδριάσεις της Δ.Σ.Ο. στη Βηρυτό του Λιβάνου στις 25 Μαρτίου και στην Αθήνα το ερχόμενο καλοκαίρι. Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τα μέλη της Δ.Σ.Ο. για την εκτενή ενημέρωση και τους ανέφερε ότι θα είναι στη διάθεσή τους με κοινό στόχο την προώθηση της συνεργασίας των ορθοδόξων χριστιανών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα