05/07/2019

Ο Γιάννης Σαρακιώτης στο Lamia Ole!

Είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών και μπορεί το πρόγραμμα του να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο το τελευταίο διάστημα, το Lamia Ole όμως κατάφερε να τον κάνει να μιλήσει… χαλαρά για μπαλίτσα.

Ο λόγος για τον Γιάννη Σαρακιώτη, τον Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Με τις Εθνικές Εκλογές να πλησιάζουν την ερχόμενη Κυριακή, τον συναντήσαμε και δεν μας αρνήθηκε την «κουβεντούλα». Βέβαια, αυτή δεν αφορούσε το κομμάτι των εκλογών, αλλά τον ΠΑΣ Λαμία και το φθιωτικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Μας είπε λοιπόν για την πετυχημένη πορεία της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια και τη συμβολή της διοίκησης του Πανουργιά Παπαϊωάννου. Σχολίασε την κομβική παρουσία του Μπάμπη Τεννέ, αλλά και τη σωστή από θέμα timing απόφαση να απομακρυνθεί.

Μεταξύ άλλων, στάθηκε στο γενικότερο όφελος που αποκομίζει η Φθιώτιδα από την ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας. Ασφαλώς δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τα όσα έκανε και όσα σκοπεύει να κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο Νομό. Όσα είπε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

– Παρακολουθείτε την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λαμίας; Πώς βλέπετε το παρόν και το μέλλον της;

«Παρακολουθώ την πορεία της ομάδας της Λαμίας ήδη από τα φοιτητικά χρόνια μου, καθώς είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου. Συνεπώς, γνωρίζω την ομάδα ήδη από τις μικρές κατηγορίες μέχρι φυσικά και τη χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες. Από εκείνη τη στιγμή, είχε αρχίσει να φαίνεται μια δυναμική που δεν μπορούσε παρά να κεντρίσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον μου.

Ο ΠΑΣ Λαμία έχει πλέον τη δυναμική και γράφει ιστορία αποτελώντας την ομάδα ορόσημο της Λαμίας, του Νομού και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας».

-Αγωνιστικά πώς σας φάνηκε η πορεία της ομάδας στις δύο σεζόν της στη Super League;

«Η παραμονή του Μπάμπη Τεννέ την πρώτη χρονιά και η απομάκρυνσή του τη δεύτερη, ήταν οι δύο κινήσεις που πιστεύω πως σφράγισαν την παρουσία της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Ήταν κρίσιμες, αναγκαίες και σωστές το χρόνο που έγιναν. Ο Μπάμπης Τεννές στηρίχθηκε στο συμπαγές και ομοιογενές σχήμα που χάρισε την άνοδο, ενώ η απομάκρυνσή του και αντικατάστασή του από το Μάκη Χάβο, αναβάθμισε το τεχνικό κομμάτι που έλειπε από την ομάδα την πρώτη σεζόν».

– Πως η Λαμία μπορεί να κεφαλαιοποιήσει όλη αυτή την επιτυχία ενδεχομένως και με εμπορικό αντίκτυπο;

«Θεωρώ ότι πρώτιστο μέλημα πρέπει να είναι η λειτουργία της ομάδας ως κοιτίδα πολιτισμού και προσέλκυσης των νέων ανθρώπων στον αθλητισμό. Με προμετωπίδα τις μεγάλες επιτυχίες της, η Λαμία είναι σε θέση να αποκτήσει τον ρόλο του «φάρου» για τη νεολαία όλης της Φθιώτιδας, αλλά και να γίνει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς όσον αφορά την πρότυπη οργάνωση και τη διάχυση της επιτυχίας στην κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ήδη η ομάδα και να είστε βέβαιος ότι αυτό θα φέρει και τα ανάλογα έσοδα. Τα εμπορικά αποτελέσματα προϋποθέτουν υγεία, την οποία ούτως ή άλλως αποπνέει».

– Οι προσεχείς εκλογές πόσο μπορούν να επηρεάσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ΠΑΕ και εν προκειμένω τη Λαμία;

«Ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου, η κυβέρνηση προσπάθησε να σπάσει αποστήματα πολλών ετών και παγιωμένες καταστάσεις. Ο Σταύρος Κοντονής αρχικά και ο Γιώργος Βασιλειάδης στη συνέχεια, με αποφασιστικότητα και σχέδιο έδωσαν ανάσα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με το σχέδιο αναδιάρθρωσης και την είσοδο της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά, έδωσαν ανάσα στο ποδόσφαιρο τόσο ως κοινωνικό γεγονός, όσο και ως προϊόν. Οι εκλογές αυτές θα δείξουν αν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει να προχωράει μπροστά ή θα επιστρέψει στην πρότερη αποκρουστική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει».

– Έχει προηγηθεί μια μακρά περίοδος υποχρηματοδότησης του αθλητισμού, λόγω των μνημονίων. Έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία χρόνια και ποιος είναι ο σχεδιασμός της προσεχούς περιόδου;

«Η Φθιώτιδα έχει βιώσει την αλλαγή σελίδας, όσον αφορά την επανεκκίνηση του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), με ένα συντεταγμένο σχέδιο και μια μακρόπνοη στρατηγική. Ήδη μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» έχουν ανακαινισθεί αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο το νομό, ενώ το Π.Δ.Ε. μαζί με έκτακτες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν συντελέσει καθοριστικά στην εξέλιξη ή στην ολοκλήρωση έργων όπως η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο Γήπεδο της Αταλάντης, το Γήπεδο της Γιαννιτσούς και το Κολυμβητήριο Λαμίας».

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν είναι δυνατόν η χώρα, που γέννησε τη Δημοκρατία, να γίνει “μπανανία” επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις – Σήμερα κατατίθενται ονόματα με αποδείξεις της ΑΑΔΕ”

Σε ενημερωτική εκπομπή του Naftemporiki TV είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. προσπαθεί να αποπροσανατολίσει για να κρύψει την αποτυχία της στην οικονομία»

Στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Σε ερώτηση,...

Διαβάστε Περισσότερα