30/01/2018

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κυβερνά, αλλά δημιούργησε το θέμα με την Π.Γ.Δ.Μ. ένας Μητσοτάκης

Συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στο ονοματολογικό της Π.Γ.Δ.Μ. είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο, Χρήστο Κούτρα και Άρη Πορτοσάλτε. Όσον αφορά τις θέσεις των κομμάτων, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε:

«Όπως ξεκαθάρισε και ο Αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ., δεν υπάρχει κανένα θέμα σε ό,τι αφορά τη συνοχή της κυβέρνησης. Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι υπάρχουν αντιθέσεις στο μείζον ζήτημα του Σκοπιανού και μου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθώ στον τρόπο με τον οποίο υλοποιεί μία εθνική πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας. Γνωρίζοντας ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν προβλήματα, χωρίς να κάνει μικροπολιτικούς υπολογισμούς, συνεχίζει και προσπαθεί να επιλύσει ένα ζήτημα, που επί 25 έτη έχει βαλτώσει. Αντιθέτως, βλέπουμε από την άλλη πλευρά, την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αρχηγό της, με την προσμονή έλευσης στις καρέκλες της εξουσίας, να προσπαθούν να συγκεράσουν εκατό διαφορετικές απόψεις και έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με τις δικές του θέσεις μόλις πριν ένα μήνα. Να θυμίσω ότι σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα, στη μονοκομματική κυβέρνηση του 1992 υπήρχαν διαφορές στην ίδια την κυβέρνηση με τις συγκρούσεις Σαμαρά-Μητσοτάκη. Πώς ζητείται μία ακριβώς κοινή γραμμή μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ.;»

Στις ερωτήσεις, τις οποίες δέχθηκε σχετικά με τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και τις απαιτούμενες διακομματικές συγκλίσεις, σημείωσε:

«Εθνική θέση υπάρχει από το 2008 και την έχει εκφράσει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως και η τότε Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς και συνέθεσαν μία εθνική πρόταση. Υπάρχει εθνική γραμμή και πάνω σε αυτή κινείται και διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει συγκλίσεις, ως όφειλε. Επικοινώνησε και συναντήθηκε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπό, έπειτα με τον κ. Ζάεφ και μετά ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων. Είναι αντιληπτό το γεγονός ότι η καλή σχέση Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού ενοχλεί πολύ κόσμο. Η σειρά των πραγμάτων είναι ξεκάθαρη.»

Στην κριτική ότι κακώς γίνονται αναφορές στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας απάντησε σε σκωπτικό ύφος:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κυβερνά, αλλά δημιούργησε το θέμα ένας Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει ζητήματα, τα οποία δε δημιούργησε η ίδια, αλλά τα δημιούργησαν ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. και αυτό το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Ο κ. Μητσοτάκης δε μας είπε την άποψή του. Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ήταν βουβή…»

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου του λαϊκισμού θέτοντας όλα τα πολιτικά κόμματα προ των ευθυνών τους:

«Σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής οφείλουμε να προχωρήσουμε με συγκλίσεις και συνεννοήσεις με τα υπόλοιπα κόμματα. Μάλιστα, ορισμένα κόμματα επιδεικνύουν σοβαρότητα και κρατούν τη γραμμή, που είχαν και τα προηγούμενα χρόνια, κάτι το οποίο δε βλέπουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση. Βρισκόμαστε σε μία ευνοϊκή συγκυρία, όπως άλλωστε αναγνώριζε και η Ν.Δ. μέχρι πριν μία εβδομάδα, πριν αλλάξει και πάλι άποψη.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «“Ακρωτηριασμένα” τα Λιμενικά Τμήματα στη Φθιώτιδα με ευθύνη Ν.Δ.»

Το ζήτημα της μη λειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας καθώς και της έλλειψης επαρκούς αριθμού λειτουργικών σκαφών σε όλη την παράκτια ζώνη του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα