02/05/2018

Ο Σαρακιώτης στον Βαρλαμίτη για το ‘Calypso’

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Τετάρτη 2 Μαΐου. Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να θέσει για πολλοστή φορά το ζήτημα της αξιοποίησης και εύρεσης βιώσιμης λύσης, αναφορικά με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Calypso Club στην Αρκίτσα, καθώς αυτό εξακολουθεί να ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, «περαιτέρω κωλυσιεργία είναι ανεπίτρεπτη και οι ιθύνοντες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ προσέθεσε ότι «δεδομένης της ανάγκης προσέλκυσης επενδύσεων και της δυνατότητας του ‘Calypso’ να αποτελέσει μοχλό τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχήςοι έως τώρα καθυστερήσεις συνιστούν πολυτέλεια».

Ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ταμείου, καθώς και για το σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τα οποία αφορούν οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα υπό την εποπτεία τους. Συγκεκριμένα, στις 13 Μαρτίου, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την επιδότηση των δήμων της Φθιώτιδας για τη δημιουργία ασφαλών παιδικών χαρών, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η στήριξη του εν λόγω προγράμματος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά, η κατανομή των πόρων πραγματοποιείται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι μέσω των αλήστου μνήμης διαδικασιών του παρελθόντος.

Ο κ. Βαρλαμίτης ενημέρωσε ακόμα τον Βουλευτή Φθιώτιδας για τη δυνατότητα επιχορήγησης δήμων με 85.000 ευρώ έκαστος, με σκοπό την εκπόνηση μελετών. Όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεδομένων των πληθυσμιακών κριτηρίων τα οποία τίθενται, δύνανται να ενταχθούν οι δήμοι Αμφίκλειας, Δομοκού, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Στυλίδας και Μακρακώμης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι κύριοι Σαρακιώτης και Βαρλαμίτης δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου το Ταμείο και οι τοπικοί φορείς να διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο της συνεργασίας τους.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα