02/05/2018

Ο Σαρακιώτης στον Βαρλαμίτη για το ‘Calypso’

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Τετάρτη 2 Μαΐου. Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να θέσει για πολλοστή φορά το ζήτημα της αξιοποίησης και εύρεσης βιώσιμης λύσης, αναφορικά με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Calypso Club στην Αρκίτσα, καθώς αυτό εξακολουθεί να ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, «περαιτέρω κωλυσιεργία είναι ανεπίτρεπτη και οι ιθύνοντες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ προσέθεσε ότι «δεδομένης της ανάγκης προσέλκυσης επενδύσεων και της δυνατότητας του ‘Calypso’ να αποτελέσει μοχλό τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχήςοι έως τώρα καθυστερήσεις συνιστούν πολυτέλεια».

Ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ταμείου, καθώς και για το σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τα οποία αφορούν οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα υπό την εποπτεία τους. Συγκεκριμένα, στις 13 Μαρτίου, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την επιδότηση των δήμων της Φθιώτιδας για τη δημιουργία ασφαλών παιδικών χαρών, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η στήριξη του εν λόγω προγράμματος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά, η κατανομή των πόρων πραγματοποιείται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι μέσω των αλήστου μνήμης διαδικασιών του παρελθόντος.

Ο κ. Βαρλαμίτης ενημέρωσε ακόμα τον Βουλευτή Φθιώτιδας για τη δυνατότητα επιχορήγησης δήμων με 85.000 ευρώ έκαστος, με σκοπό την εκπόνηση μελετών. Όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεδομένων των πληθυσμιακών κριτηρίων τα οποία τίθενται, δύνανται να ενταχθούν οι δήμοι Αμφίκλειας, Δομοκού, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Στυλίδας και Μακρακώμης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι κύριοι Σαρακιώτης και Βαρλαμίτης δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου το Ταμείο και οι τοπικοί φορείς να διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο της συνεργασίας τους.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο OPEN: «Σηκώνουμε κεφάλι και ετοιμαζόμαστε για τη νέα αναμέτρηση»

Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και εκφράζοντας τη θέση του εν όψει της νέας εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα