02/05/2018

Ο Σαρακιώτης στον Βαρλαμίτη για το ‘Calypso’

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Τετάρτη 2 Μαΐου. Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να θέσει για πολλοστή φορά το ζήτημα της αξιοποίησης και εύρεσης βιώσιμης λύσης, αναφορικά με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Calypso Club στην Αρκίτσα, καθώς αυτό εξακολουθεί να ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, «περαιτέρω κωλυσιεργία είναι ανεπίτρεπτη και οι ιθύνοντες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ προσέθεσε ότι «δεδομένης της ανάγκης προσέλκυσης επενδύσεων και της δυνατότητας του ‘Calypso’ να αποτελέσει μοχλό τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχήςοι έως τώρα καθυστερήσεις συνιστούν πολυτέλεια».

Ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ταμείου, καθώς και για το σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τα οποία αφορούν οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα υπό την εποπτεία τους. Συγκεκριμένα, στις 13 Μαρτίου, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την επιδότηση των δήμων της Φθιώτιδας για τη δημιουργία ασφαλών παιδικών χαρών, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η στήριξη του εν λόγω προγράμματος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά, η κατανομή των πόρων πραγματοποιείται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι μέσω των αλήστου μνήμης διαδικασιών του παρελθόντος.

Ο κ. Βαρλαμίτης ενημέρωσε ακόμα τον Βουλευτή Φθιώτιδας για τη δυνατότητα επιχορήγησης δήμων με 85.000 ευρώ έκαστος, με σκοπό την εκπόνηση μελετών. Όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεδομένων των πληθυσμιακών κριτηρίων τα οποία τίθενται, δύνανται να ενταχθούν οι δήμοι Αμφίκλειας, Δομοκού, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Στυλίδας και Μακρακώμης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι κύριοι Σαρακιώτης και Βαρλαμίτης δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου το Ταμείο και οι τοπικοί φορείς να διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο της συνεργασίας τους.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην Επέτειο...

Διαβάστε Περισσότερα