02/05/2018

Ο Σαρακιώτης στον Βαρλαμίτη για το ‘Calypso’

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Τετάρτη 2 Μαΐου. Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να θέσει για πολλοστή φορά το ζήτημα της αξιοποίησης και εύρεσης βιώσιμης λύσης, αναφορικά με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Calypso Club στην Αρκίτσα, καθώς αυτό εξακολουθεί να ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, «περαιτέρω κωλυσιεργία είναι ανεπίτρεπτη και οι ιθύνοντες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ προσέθεσε ότι «δεδομένης της ανάγκης προσέλκυσης επενδύσεων και της δυνατότητας του ‘Calypso’ να αποτελέσει μοχλό τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχήςοι έως τώρα καθυστερήσεις συνιστούν πολυτέλεια».

Ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ταμείου, καθώς και για το σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τα οποία αφορούν οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα υπό την εποπτεία τους. Συγκεκριμένα, στις 13 Μαρτίου, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την επιδότηση των δήμων της Φθιώτιδας για τη δημιουργία ασφαλών παιδικών χαρών, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η στήριξη του εν λόγω προγράμματος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά, η κατανομή των πόρων πραγματοποιείται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι μέσω των αλήστου μνήμης διαδικασιών του παρελθόντος.

Ο κ. Βαρλαμίτης ενημέρωσε ακόμα τον Βουλευτή Φθιώτιδας για τη δυνατότητα επιχορήγησης δήμων με 85.000 ευρώ έκαστος, με σκοπό την εκπόνηση μελετών. Όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεδομένων των πληθυσμιακών κριτηρίων τα οποία τίθενται, δύνανται να ενταχθούν οι δήμοι Αμφίκλειας, Δομοκού, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Στυλίδας και Μακρακώμης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι κύριοι Σαρακιώτης και Βαρλαμίτης δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου το Ταμείο και οι τοπικοί φορείς να διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο της συνεργασίας τους.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα