09/07/2018

Ο συνωμότης κύριος Αλέξης Τσίπρας

Η συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό σταθμό στην προσπάθεια της χώρας να εξέλθει από τη δίνη των μνημονίων, αλλά ταυτόχρονα και το επιστέγασμα των πολυετών θυσιών των πολιτών. Γι’ αυτό το λόγο, οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ σοβαροί και μετρημένοι, με την όποια κριτική μας να είναι στοιχειοθετημένη. Είναι αδιανόητη η συστηματική προσπάθεια υπονόμευσης των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, με απλουστευτικές και κακεντρεχείς δηλώσεις, οι οποίες ως αποκλειστικό στόχο έχουν την εκ νέου κατάληψη της «πολυπόθητης καρέκλας».

Και τι δεν έχουμε ακούσει αναφορικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό το τελευταίο διάστημα… Συνεννοήθηκε με τους Γερμανούς, παρέδωσε στους Αμερικανούς, συνομίλησε με τους Γάλλους… Μόνο για συνδιαλλαγές με εξωγήινους δεν τον έχουν καταγγείλει ακόμα, αλλά φυσικά αυτοί είναι προνομιακοί συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνωμοσιολογία δεν έχει τέλος σε ένα απίστευτο κρεσέντο υποκρισίας και ανευθυνότητας, όπου η ανικανότητα και η ανεπάρκεια των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δικαιολογείται υπό όρους «υπόγειων συνεννοήσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας».

Ας πάψουν οι όψιμοι κήνσορες του πατριωτισμού να αναφέρονται στον κόσμο του φανταστικού και ας κάνουν την αυτοκριτική τους ανακαλώντας στη μνήμη τους τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Διατείνονται ότι «οι ξένοι θέλουν να μας ξεφορτωθούν γιατί μας βαρέθηκαν» και γι’ αυτό οι θετικές δηλώσεις Ευρωπαίων και μη αξιωματούχων και ηγετών είναι διθυραμβικές, ενώ και οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης είναι διαδοχικές.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, η χώρα θα έπρεπε να ακολουθήσει τη μοίρα της ψωροκώσταινας, που αυτοί της επιφύλασσαν επί δεκαετίες. Άλλωστε, ουδόλως παραξενεύτηκαν το 2013, τη χρυσή εποχή του πολυθρύλητου «success story», όταν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραφε την – κατά τα λοιπά πραγματική – κατάσταση εκείνης της περιόδου λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί και καθιστούν δυσχερείς τις επενδύσεις».

Πότε απολογήθηκαν οι υπαίτιοι της χρεωκοπίας της χώρας; Πότε απευθύνθηκαν στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια; Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περιέγραψε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στη Γερμανική Βουλή την 1η Ιουλίου 2015 την ρίζα του προβλήματος: «Οι πολίτες αυτού του κράτους (Ελλάδας) είναι τα θύματα της ΕΛΙΤ των 2 κομμάτων που επί χρόνια κυβέρνησαν. Πρέπει να δούμε ποιοι κέρδισαν από την καταστροφή αυτού του κράτους».

Αντί να απαντήσουν στις συγκεκριμένες «δηλώσεις ξένων αξιωματούχων», προτιμούν να περιγελούν τις τωρινές δηλώσεις θεωρώντας αυτές προϊόν μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αλέξης Τσίπρας! Αδυνατούν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα πέτυχε και ότι αυτοί αποτελούν πλέον παράδειγμα προς αποφυγή, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Περαστικά τους!

Ιστοσελίδα ‘Newpost’, 1/7/2018

Διαβάστε άλλα άρθρα μου

Για ποια «αποτροπή» της τουρκικής επιθετικότητας μιλάμε;

Η αποτροπή αποτελεί ενδεχομένως την πιο πολυσυζητημένη έννοια των στρατηγικών σπουδών, όταν αναφερόμαστε στην ανάγκη αντιμετώπισης της εξ ανατολών απειλής. Η χάραξη αποτρεπτικής στρατηγικής συνίσταται στην καλλιέργεια της πεποίθησης στον αντίπαλο ότι αν επιχειρήσει...

Διαβάστε Περισσότερα

Οι σύμμαχοι αξίζουν για εσένα τόσο, όσο αξίζεις εσύ γι’ αυτούς

Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας οξύνεται καθημερινά και στο υψηλότερο επίπεδο, με την ανάγκη λήψης μέτρων εξισορρόπησης της νεοοθωμανικής απειλής από πλευράς μας να είναι πλέον επιτακτική. Ιδίως μια χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία είναι προσηλωμένη στην υπεράσπιση των...

Διαβάστε Περισσότερα

Η “ανάπτυξη” ήρθε για λίγους, ο χειμώνας θα έρθει για όλους

Η επικοινωνία συνιστά το βασικό εργαλείο άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής τα τελευταία τρία έτη, είναι όμως προφανές ότι οι δυσχέρειες του επερχόμενου χειμώνα και η διαρκώς διογκούμενη ενεργειακή κρίση δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν κάτω από το χαλί της προπαγάνδας...

Διαβάστε Περισσότερα