09/07/2018

Ο συνωμότης κύριος Αλέξης Τσίπρας

Η συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό σταθμό στην προσπάθεια της χώρας να εξέλθει από τη δίνη των μνημονίων, αλλά ταυτόχρονα και το επιστέγασμα των πολυετών θυσιών των πολιτών. Γι’ αυτό το λόγο, οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ σοβαροί και μετρημένοι, με την όποια κριτική μας να είναι στοιχειοθετημένη. Είναι αδιανόητη η συστηματική προσπάθεια υπονόμευσης των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, με απλουστευτικές και κακεντρεχείς δηλώσεις, οι οποίες ως αποκλειστικό στόχο έχουν την εκ νέου κατάληψη της «πολυπόθητης καρέκλας».

Και τι δεν έχουμε ακούσει αναφορικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό το τελευταίο διάστημα… Συνεννοήθηκε με τους Γερμανούς, παρέδωσε στους Αμερικανούς, συνομίλησε με τους Γάλλους… Μόνο για συνδιαλλαγές με εξωγήινους δεν τον έχουν καταγγείλει ακόμα, αλλά φυσικά αυτοί είναι προνομιακοί συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνωμοσιολογία δεν έχει τέλος σε ένα απίστευτο κρεσέντο υποκρισίας και ανευθυνότητας, όπου η ανικανότητα και η ανεπάρκεια των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δικαιολογείται υπό όρους «υπόγειων συνεννοήσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας».

Ας πάψουν οι όψιμοι κήνσορες του πατριωτισμού να αναφέρονται στον κόσμο του φανταστικού και ας κάνουν την αυτοκριτική τους ανακαλώντας στη μνήμη τους τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Διατείνονται ότι «οι ξένοι θέλουν να μας ξεφορτωθούν γιατί μας βαρέθηκαν» και γι’ αυτό οι θετικές δηλώσεις Ευρωπαίων και μη αξιωματούχων και ηγετών είναι διθυραμβικές, ενώ και οι αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης είναι διαδοχικές.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, η χώρα θα έπρεπε να ακολουθήσει τη μοίρα της ψωροκώσταινας, που αυτοί της επιφύλασσαν επί δεκαετίες. Άλλωστε, ουδόλως παραξενεύτηκαν το 2013, τη χρυσή εποχή του πολυθρύλητου «success story», όταν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραφε την – κατά τα λοιπά πραγματική – κατάσταση εκείνης της περιόδου λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί και καθιστούν δυσχερείς τις επενδύσεις».

Πότε απολογήθηκαν οι υπαίτιοι της χρεωκοπίας της χώρας; Πότε απευθύνθηκαν στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια; Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περιέγραψε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στη Γερμανική Βουλή την 1η Ιουλίου 2015 την ρίζα του προβλήματος: «Οι πολίτες αυτού του κράτους (Ελλάδας) είναι τα θύματα της ΕΛΙΤ των 2 κομμάτων που επί χρόνια κυβέρνησαν. Πρέπει να δούμε ποιοι κέρδισαν από την καταστροφή αυτού του κράτους».

Αντί να απαντήσουν στις συγκεκριμένες «δηλώσεις ξένων αξιωματούχων», προτιμούν να περιγελούν τις τωρινές δηλώσεις θεωρώντας αυτές προϊόν μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αλέξης Τσίπρας! Αδυνατούν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα πέτυχε και ότι αυτοί αποτελούν πλέον παράδειγμα προς αποφυγή, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Περαστικά τους!

Ιστοσελίδα ‘Newpost’, 1/7/2018

Διαβάστε άλλα άρθρα μου

Ο Γ. Σαρακιώτης στον Λαμιακό Τύπο για τα αποτελέσματα της απογραφής στη Φθιώτιδα

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της απογραφής που δημοσιεύθηκαν προσφάτως επιβεβαιώνουν το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που εμπεδώθηκε στον τόπο μας. Ο συγκεντρωτισμός και ο υδροκεφαλισμός σε συνδυασμό με την υποχωρητικότητα μέρους του πολιτικού προσωπικού οδήγησαν τη...

Διαβάστε Περισσότερα

«Αδιευκρίνιστη και ανερμάτιστη εξωτερική πολιτική»

Πόσο να απέχει άραγε η «Κόκκινη Μηλιά» από μια υπουργική καρέκλα; Τί απέγιναν οι θέσεις του κ. Βορίδη ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να μπει ποτέ, μα ποτέ στην Ε.Ε. αλλά και αν και ποτέ γίνει δεκτή, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ε.Ε.»; Πού κατέληξαν οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Turkaegean, «δεδομένοι σύμμαχοι» και το δόγμα του κατευνασμού

Αντί οι ΗΠΑ να προσέλθουν στις ελληνικές θέσεις και ο Πρόεδρός τους να μετονομαστεί σε «Μπαϊντενόπουλο» ή «Μπαϊντενάκη», όπως πανηγύριζε η Κυβέρνηση κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, τελικά παρατηρούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης καθίσταται έρμαιο...

Διαβάστε Περισσότερα