25/04/2024

«Παρέμβαση Σαρακιώτη στο Υπουργείο Εργασίας για τη λειτουργία του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου»

Σειρά ερωτημάτων θέτει, μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασής του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για τη δυσλειτουργία του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου ΚΠΑ2. Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του τα προβλήματα που σημειώνονται στην παραπάνω υπηρεσία έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική ζημία των επιχειρήσεων, τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων και την απροθυμία των επιχειρήσεων να συμμετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία δεκάδες επιχειρήσεις συμμετείχαν σε προγράμματα προώθησης της απασχόλησης, που επιδοτούσαν τόσο το μισθολογικό όσο και ασφαλιστικό κόστος, εντούτοις οι αναφερόμενες δυσλειτουργίες οδηγούν σε καθυστερήσεις πολλών μηνών σε ότι αφορά την αποπληρωμή των αναγκαίων ποσών προγραμμάτων, προκαλώντας πρόβλημα ρευστότητας και βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό ζητά αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη σειράς πολύ σημαντικών προγραμμάτων, όπως αυτά σχετικά με την απασχόληση χιλιάδων ανέργων και την επιχορήγηση επιχειρήσεων προς το σκοπό αυτό, για την πρόσληψη χιλιάδων ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, καθώς και την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση των γυναικών.

Σε δήλωσή του, στο πλαίσιο της ανωτέρω κοινοβουλευτικής παρέμβασής του, σημειώνει: «Η εύρυθμη λειτουργία νευραλγικών υπηρεσιών, όπως η Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου, από την οποία εξαρτάται η ενίσχυση της απασχόλησης, η διασύνδεση της κοινωνίας με την αγορά εργασίας, η καταπολέμηση της ανεργίας και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας συνιστά μείζονος σημασίας ζήτημα. Ιδίως δε, όταν αυτές οι υπηρεσίες βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως αυτή της Ευρυτανίας που ταλανίζεται ασύμμετρα από τη δημογραφική κρίση. Αντί να επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα προς την κατεύθυνση αυτή η Κυβέρνηση, αδιαφορεί για τη δυσλειτουργία μιας καίριας υπηρεσίας, προκαλώντας την οικονομική ζημία εκατοντάδων επιχειρήσεων στην περιοχή της Ευρυτανίας και την απροθυμία τους να συμμετέχουν εφεξής σε διαθέσιμα επιδοτούμενα προγράμματα, καθώς και τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων. Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, η περιφερειακή ανάπτυξη είναι ένα εθνικό στοίχημα, το οποίο περνά μέσα από την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία καίριας σημασίας υπηρεσιών.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα