23/10/2017

Ποιος έδιωξε τον Τραμπ το 2012 από την επένδυση του Ελληνικού;

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης εμφανίστηκε, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά»   και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων της τρέχουσας επικαιρότητας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

  • Στις μειωμένες εισφορές που καταβάλλει πλέον το 80% των αυτοαπασχολουμένων.
  • Στην προσπάθεια αναδόμησης του τοπίου των εργασιακών συνθηκών, απόρροια του εργασιακού μεσαίωνα ο οποίος είχε επιβληθεί με τους νόμους Βρούτση.
  • Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι παρά τα ασφυκτικά δημοσιονομικά δεδομένα, αναπτύχθηκε ένα ευρύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ενώ στο άμεσο χρονικό διάστημα η επίτευξη πλεονασμάτων θα επιφέρει νέες σημαντικές ελαφρύνσεις και ενισχύσεις.
  • Το παραπάνω, επικαλέστηκε στον αντίποδα της συζήτησης περί φορολογικής επιβάρυνσης, με τον Βουλευτή να υπενθυμίζει, το ποιοι ήταν οι εμπνευστές του ΕΤΗΔΕ και του ΕΝΦΙΑ, αλλά και το ποιοι σήμερα προσπαθούν να αμβλύνουν τις δυσκολίες.
  • Τόνισε επίσης, ότι το μεγαλύτερο μέρος του υπερπλεονάσματος, προέρχεται από το επιτυχές νομοσχέδιο της οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, χάριν του οποίου, εισέρρευσαν στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου πάνω από 500εκ. ευρώ.
  • Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια επιτυχημένη επίσκεψη στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, κάτι που είναι κοινώς παραδεκτό (το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι δηλώσεις του Αμερικάνου Πρέσβη στην Ελλάδα), με τα κέρδη αυτής να επεκτείνονται σε ευρύ χρονικό ορίζοντα.

Παράλληλα αναρωτήθηκε αν υπάρχει πρόθεση αυτοκριτικής από πλευράς των «φίλων των επενδύσεων» της ΝΔ. Στάθηκε στις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, ότι ήθελε να επενδύσει στο Ελληνικό, αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τον βοήθησε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Κλείνοντας  ο κ. Σαρακιώτης  τόνισε  χαρακτηριστικά: «Ποιος έδιωξε τον Τραμπ το 2012 από την επένδυση του Ελληνικού;»

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα