23/10/2017

Ποιος έδιωξε τον Τραμπ το 2012 από την επένδυση του Ελληνικού;

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης εμφανίστηκε, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά»   και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων της τρέχουσας επικαιρότητας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

  • Στις μειωμένες εισφορές που καταβάλλει πλέον το 80% των αυτοαπασχολουμένων.
  • Στην προσπάθεια αναδόμησης του τοπίου των εργασιακών συνθηκών, απόρροια του εργασιακού μεσαίωνα ο οποίος είχε επιβληθεί με τους νόμους Βρούτση.
  • Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι παρά τα ασφυκτικά δημοσιονομικά δεδομένα, αναπτύχθηκε ένα ευρύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ενώ στο άμεσο χρονικό διάστημα η επίτευξη πλεονασμάτων θα επιφέρει νέες σημαντικές ελαφρύνσεις και ενισχύσεις.
  • Το παραπάνω, επικαλέστηκε στον αντίποδα της συζήτησης περί φορολογικής επιβάρυνσης, με τον Βουλευτή να υπενθυμίζει, το ποιοι ήταν οι εμπνευστές του ΕΤΗΔΕ και του ΕΝΦΙΑ, αλλά και το ποιοι σήμερα προσπαθούν να αμβλύνουν τις δυσκολίες.
  • Τόνισε επίσης, ότι το μεγαλύτερο μέρος του υπερπλεονάσματος, προέρχεται από το επιτυχές νομοσχέδιο της οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, χάριν του οποίου, εισέρρευσαν στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου πάνω από 500εκ. ευρώ.
  • Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια επιτυχημένη επίσκεψη στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, κάτι που είναι κοινώς παραδεκτό (το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι δηλώσεις του Αμερικάνου Πρέσβη στην Ελλάδα), με τα κέρδη αυτής να επεκτείνονται σε ευρύ χρονικό ορίζοντα.

Παράλληλα αναρωτήθηκε αν υπάρχει πρόθεση αυτοκριτικής από πλευράς των «φίλων των επενδύσεων» της ΝΔ. Στάθηκε στις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, ότι ήθελε να επενδύσει στο Ελληνικό, αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τον βοήθησε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Κλείνοντας  ο κ. Σαρακιώτης  τόνισε  χαρακτηριστικά: «Ποιος έδιωξε τον Τραμπ το 2012 από την επένδυση του Ελληνικού;»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο OPEN: «Σηκώνουμε κεφάλι και ετοιμαζόμαστε για τη νέα αναμέτρηση»

Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και εκφράζοντας τη θέση του εν όψει της νέας εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα