27/07/2019

Προγραμματικές δηλώσεις οπισθοδρόμησης

Η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στις πολυπόθητες για την ίδια «καρέκλες της εξουσίας» συνδυάζεται καθημερινά με μία πλεύση όπισθεν ολοταχώς! Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι ληφθείσες υπουργικές αποφάσεις, η αποδόμηση των προεκλογικών υποσχέσεων και η εκκωφαντική σιωπή για τα μείζονα ζητήματα, που απασχολούν τους πολίτες, δίνουν ήδη το στίγμα των προθέσεων της νέας κυβέρνησης, καθώς και του τι μέλλει γενέσθαι σε ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων θεμάτων.

Η αρχή έγινε με τον πλέον ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Ο «νυν υπέρ πάντων αγών» του προηγούμενου 1,5 έτους για τη Μακεδονία και την «κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών», λησμονήθηκε εντός μιας εβδομάδας από την κατάληψη των υπουργικών θώκων. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» κατέστη «εξαιρετική» κατά τα λεγόμενα του Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι «επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, τις γεωπολιτικές σταθερές έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημειώνοντας ότι «τα πολιτικά ζητήματα, που έχουμε με τα Σκόπια, έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό από τη Συμφωνία των Πρεσπών και μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας».

Η εξουσία κατελήφθη, οπότε ποιος νοιάζεται για την όξυνση των παθών και τη διασπορά της διχόνοιας και του μίσους; Στόχος επετεύχθη για τη Ν.Δ.! Ομοίως κινούνται και στα θέματα της οικονομίας, ανακοινώνοντας τη μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κατά 22% με επίκεντρο τα υψηλής αξίας ακίνητα της Φιλοθέης, της Εκάλης και του Ψυχικού, αφού πρώτα ανέστειλαν την απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περί μεσοπρόθεσμης μείωσης 30% για τις λαϊκές συνοικίες. Το πράττουν χωρίς αιδώ, μιας και η συγκάλυψη από πλευράς των φίλιων Μ.Μ.Ε. είναι δεδομένη και εξασφαλισμένη.

Ενδεικτική της διγλωσσίας είναι και η πολυδιαφημισμένη από τη Ν.Δ. μείωση των φορολογικών συντελεστών και την απαρχή των προσπαθειών περιορισμού των πλεονασμάτων, που παρά του ότι «είναι επείγουσες» σύμφωνα με τα προεκλογικά λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη, τώρα μετατίθενται για το 2021 με την προσθήκη ενός μικρού «ίσως» στη μετεκλογική πλέον δέσμευση από βήματος της Βουλής. Εμπαιγμός δίχως όρια στην «πλάτη» των πολιτών και της χώρας!

Η απόκρυψη της αλήθειας εκτείνεται και στο θέμα της ουσιαστικής κατάργησης του Σ.ΕΠ.Ε. και του Σ.Δ.Ο.Ε., δύο θεσμών οι οποίοι εξασφάλιζαν την εμπέδωση της νομιμότητας στο φάσμα της πραγματικής οικονομίας. Τέτοιου είδους θεσμικά εργαλεία είναι οι κατ’ εξοχήν «συμπαραστάτες» των μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, καθότι διασφαλίζουν τη λογοδοσία των εργοδοτών και το μέγιστο δυνατό περιορισμό της φοροδιαφυγής εκ μέρους των εχόντων. Προφανώς ο έλεγχος προκαλεί αλλεργία στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και γι’ αυτό φρόντισε άμεσα να απαλλαχθεί από τους «ενοχλητικούς» ελεγκτικούς μηχανισμούς «κλείνοντας το μάτι» στην παραβατικότητα και στην ασυδοσία.

Τα ως άνω συνθέτουν ένα μείγμα οπισθοδρόμησης σε όλα τα επίπεδα, είτε διατύπωσης πολιτικού λόγου είτε πρακτικής δημοσίων λειτουργών. Ως αντιπολίτευση, οφείλουμε να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου έγκαιρα και επιτακτικά, μιας και η χώρα δεν έχει περιθώρια επιστροφής στο παρελθόν και στις πολιτικές συμπεριφορές, που τόσο την πλήγωσαν αφήνοντάς την καθημαγμένη και χρεοκοπημένη.

Εφημερίδα ‘Κυριακάτικη KontraNews’, 28/7/2019

Διαβάστε άλλα άρθρα μου

Με ψηλά το κεφάλι και πίστη στο πρόγραμμα μας στις εκλογές του Ιουνίου

Είναι απολύτως προφανές ότι, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τη στρατηγική, που ακολουθήσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και γι’ αυτό το λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη πρωτίστως από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης στη “Φθιωτική” για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, η εθνική τραγωδία των Τεμπών έχει επισκιάσει τα πάντα, συνταράσσοντας την εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη, γεμίζοντας μας θλίψη και οδύνη. Η ελληνική κοινωνία σήμερα πενθεί, διατρανώνοντας ταυτόχρονα το δίκιο της και επιζητώντας από...

Διαβάστε Περισσότερα

«Τα δεδομένα για τα τουρκικά F-16 και η δεδομένη Ελλάδα»

Από την πρώτη στιγμή αύξησης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κορύφωσης της τουρκικής επιθετικότητας, κάθε ορθολογικός νους υπογράμμισε τη σημασία απόκτησης πλεονεκτήματος από την Ελλάδα στην ισορροπία δυνάμεων έναντι της Τουρκίας. Η Ελληνική Πολεμική...

Διαβάστε Περισσότερα