20/10/2022

Προ των ευθυνών της θέτει την Κυβέρνηση ο Γιάννης Σαρακιώτης για τον υψηλό κίνδυνο νέων πλημμυρών στο Κόμμα Λαμίας

Τον προγραμματισμό κοινοβουλευτικής συζήτησης για τον υψηλό κίνδυνο νέων πλημμυρών στην Τοπική Κοινότητα Κόμματος Λαμίας ζήτησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σαρακιώτης εφιστά την προσοχή της Κυβέρνησης για την πολύπαθη περιοχή του Κόμματος, καθώς «η διαρκής μετάθεση των ευθυνών, οι τεράστιες καθυστερήσεις και η αδιαφορία σε κάθε έγκαιρη έκκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο» έχουν καταστήσει ορατό τον κίνδυνο νέων πλημμυρικών φαινομένων κατά τη φετινή φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.

Όπως, επίσης, τονίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας εντός της επίκαιρης ερώτησης: «Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Τ.Κ. Κόμματος του Δήμου Λαμιέων ζουν εδώ και 10 μήνες υπό το φόβο των πλημμυρικών φαινομένων, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους προς τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Αντί της ανάληψης πρωτοβουλιών προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχες καταστροφές, οι συναρμόδιοι φορείς πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον».

Μάλιστα, ο κ. Σαρακιώτης περιγράφει με συνοπτικό και γλαφυρό τρόπο την εν λόγω μετακύλιση ευθυνών αναφερόμενος στην ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (Ε.Υ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η μεν Ε.Υ.Δ.Ε. σημειώνει ότι «…η γενικότερη ευθύνη προγραμματισμού, μελέτης, κατασκευής και συντήρησης (καθαρισμοί κλπ.) των αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές υψηλού πλημμυρικού κινδύνου ανήκει αποκλειστικά στις οικείες Περιφέρειες». Η δε Περιφέρεια αντικρούει τους ισχυρισμούς της Ε.Υ.Δ.Ε. και αποδίδει ευθύνες στην πορεία υλοποίησης του αυτοκινητοδρόμου Ε65, ενώ καταγγέλει το Υπουργείο για ελλιπή ενημέρωση επί μελετών αναφορικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών στη λεκάνη του Σπερχειού απ’ όπου διέρχεται ο Ε65.

Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας: «Δυστυχώς, οι κάτοικοι της περιοχής του Κόμματος Λαμίας αποτελούν τα θύματα της ανικανότητας του επιτελικού κράτους της Ν.Δ. να… “επιτελέσει” το καθήκον του και να συντονίσει δύο υπηρεσίες, προκειμένου το Κόμμα να μην πνιγεί για μια ακόμη χρονιά. Ο κίνδυνος νέων πλημμυρικών φαινομένων είναι ιδιαίτερα υψηλός, καθώς στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης προστίθενται οι αστοχίες και τα λάθη της Κυβέρνησης τόσο στο σχεδιασμό των δημοσίων έργων όσο και στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών».

Διαβάστε εδώ την επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Σαρακιώτη.

Αρχείο δελτίων τύπου

Παρέμβαση Γ. Σαρακιώτη για την εξυγίανση του Ασωπού και το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων

Στο 1ο STAR Forum 2023, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας στην πόλη της Λαμίας και στη θεματική συζήτηση με τίτλο: «30 χρόνια μετά το SOS του Ασωπού», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λαμία: «Πρωταγωνιστής στην τελευταία του κακοπαιγμένη παράσταση»

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λαμία σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του αναφέρει: «Μία από τις τελευταίες...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα