23/11/2023

Σαρακιώτης για επίσκεψη Μητσοτάκη στον Άγιο Κωνσταντίνο: «Οικειοποίηση και επικοινωνία έργων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Σε δήλωση με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις του λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου και τις δηλώσεις που πραγματοποίησε αναφορικά με μία “κοσμογονία που άργησε”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του για τη λιμενική πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ., προχώρησε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. σημειώνοντας τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά, μετά την προεκλογική επίσκεψή του στο Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου τον περασμένο Μάρτιο, ο κ. Μητσοτάκης ήρθε και πάλι να οικειοποιηθεί ένα στρατηγικής σημασίας έργο που εμπνεύστηκε, σχεδίασε και δρομολόγησε η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου, αποτέλεσε ένα εμβληματικό για την περιοχή μας έργο με προϋπολογισμό ύψους 9,8 εκατ. ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 67322/21-06-2016 απόφασης του τότε αρμοδίου Αναπληρωτή Υπουργού της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Ούτε κατά την προηγούμενη επίσκεψή του, ούτε και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε την πολιτική γενναιότητα να αναφερθεί στη συμβολή όσων ενήργησαν προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης σύγχρονων και ποιοτικών υποδομών για την υποδοχή των επισκεπτών και στην αναβίωση της επιβατικής και εμπορικής κίνησης της περιοχής μας.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός παρότι αναφέρθηκε στην “ανάπτυξη μίας συγκροτημένης λιμενικής πολιτικής”, παρέλειψε να ενημερώσει τους πολίτες της Φθιώτιδας αν θα προχωρήσει η επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας, το οποίο καταργήθηκε το 2014 επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑ.ΣΟ.Κ., και ελήφθη η απόφαση της επαναλειτουργίας του επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του στη Φθιώτιδα χωλαίνουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που θα ενδυναμώσουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα της περιοχής μας, γι’ αυτό και καταφεύγουν στην αγαπημένη τους συνήθεια. Την οικειοποίηση και την επικοινωνία έργων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

Αρχείο δελτίων τύπου

Απάντηση Γιάννη Σαρακιώτη στις αθλιότητες Παύλου Μαρινάκη

Στις αθλιότητες και στις ύβρεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μαρινάκη απάντησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Μαρινάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η “Κυβέρνηση των αρίστων” προτάσσει τον ποινικό λαϊκισμό αντί της επιστήμης»

Ως εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αρχικά, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Δήλωση Σαρακιώτη για την ωμή παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε δήλωση, με αφορμή την ωμή παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους τραμπουκισμούς της φρουράς του στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα