05/04/2024

Σαρακιώτης για Νέο Δικαστικό Χάρτη: «Καταργείται το Ειρηνοδικείο Αταλάντης και οι Βουλευτές της Ν.Δ. κρύβονται»

Σε άμεση δημόσια παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης μετά και την υποβολή στη δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την αναδιάρθρωση του «Δικαστικού Χάρτη» χθες Τετάρτη 4 Απριλίου 2024 (23:58) και η οποία θα διαρκέσει έως την 18η.04.2024. Στη δήλωσή του ο κ. Σαρακιώτης σημειώνει:

«Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, στηλιτεύσαμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει και προωθεί την αναδιαμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της χώρας η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δεν υπήρχε μέχρι πρότινος επίσημο σχέδιο νόμου και σχετικές πληροφορίες έφτασαν να διακινούνται μέσω…Viber!

Μετά το πέρας ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος με διαρροές δημοσιευμάτων και χωρίς καμία ουσιαστική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, έχουμε επίσημο Σχέδιο Νόμου και το οποίο στη σελ. 17 αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (πρώην Νομός Φθιώτιδας) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λαμίας, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λαμία. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Λαμίας εμπίπτουν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Τα Ειρηνοδικεία Λαμίας και Αταλάντης καταργούνται

Και ενώ μετά και την υπ’ αριθ. πρωτ. 1082/31-01-2024 κοινοβουλευτική παρέμβασή μου επί του θέματος, και ειδικότερα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 44/15-02-2024 έγγραφό του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαίωνε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αιφνιδιάσει με επιλογές του και ότι θα καταθέσει το ολοκληρωμένο πλαίσιο του Νέου Δικαστικού Χάρτη προς δημιουργική διαβούλευση διότι πάνω απ’ όλα πιστεύει σε μια μεγάλη αλλά και συναινετική μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη.

Κατόπιν τούτου, αναμένουμε από τους Βουλευτές της Ν.Δ. στο Νομό να σταματήσουν να κρύβονται, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να λάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν τη δυσμενή αυτή εξέλιξη για τους πολίτες της Λοκρίδας, διατηρώντας την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα