09/03/2024

Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. καταβάλλει προσπάθεια να συγκαλύψει τις πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

«Από τα 40.000 παιδιά, που φεύγουν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό, μόλις το 5% μεταβαίνει για προπτυχιακές σπουδές. Ορισμένοι, μάλιστα, εξ αυτών επιλέγουν το εξωτερικό γιατί δεν υπάρχει στη χώρα μας η αντίστοιχη σχολή, ενώ κάποιοι άλλοι επιδιώκουν να βρουν θέση εργασίας στη χώρα σπουδών[…] Η Κύπρος, το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της οποίας συχνά επικαλείται η ΝΔ, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη διαρροή φοιτητών προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

«Ο κ. Πιερρακάκης, πριν 10 χρόνια, ήταν υποψήφιος με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Σήμερα, μας μιλά για “εμβληματική μεταρρύθμιση” με καθηγητές που θα διδάσκουν χωρίς διδακτορικό! Αυτό θα είναι το επίπεδο των μη κρατικών πανεπιστημίων, που ονειρεύεται η Ν.Δ.»

«Η Ν.Δ. και τα στελέχη της καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια να συγκαλύψουν τις πολιτικές ευθύνες, που προκύπτουν από το έγκλημα των Τεμπών. Ακούγεται το όνομα του κ. Τριαντόπουλου επί ένα χρόνο… Δεν έχει λίγη ευθιξία να έρθει στην Εξεταστική Επιτροπή και να απαντήσει ποιος έδωσε την εντολή μπαζώματος στο χώρο του εγκλήματος; Υπουργός είναι… πού βρίσκεται; Κρύβεται… Κλήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από τους Βουλευτές της Ν.Δ., όπως απέρριψαν και το αίτημα κλήσης του κ. Γενιδούνια».

«Γιατί δεν παραπέμπεται και ο κ. Καραμανλής στην Ελληνική Δικαιοσύνη; Να μας πει τι έχει συμβεί… Γιατί κρύβεται πίσω από την ασυλία του, τη στιγμή που σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι επί υπουργίας του; […] Ήρθε η κα Καρυστιανού στην Εξεταστική Επιτροπή και ούτε ένας Βουλευτής της Ν.Δ. δεν μπόρεσε να την αντικρίσει στα μάτια και να της κάνει έστω μια ερώτηση […] Πώς είναι δυνατόν, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, 8 στους 10 πολίτες να θεωρούν ότι η Κυβέρνηση συγκαλύπτει το έγκλημα των Τεμπών όπου χάθηκαν 57 συνάνθρωποί μας και στις ίδιες δημοσκοπήσεις να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη Ν.Δ.;»

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Κλείνει το Ειρηνοδικείο της Αταλάντης. Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι Βουλευτές της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Το 2023 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων ήταν...

Διαβάστε Περισσότερα