15/05/2024

Σαρακιώτης – Κόκκαλης από Λαμία: «Το αρδευτικό της Ηράκλειας καίριο έργο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για έναν ανθεκτικό και βιώσιμο αγροτικό τομέα»

«Το αρδευτικό της Ηράκλειας συνιστά ένα εμβληματικό έργο της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Φθιώτιδα για την οικοδόμηση των προϋποθέσεων ενός ανθεκτικού και βιώσιμου αγροτικού τομέα», τόνισαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην περιοχή της Ηράκλειας Φθιώτιδας ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Συντονιστής Τομεαρχών, Γιάννης Σαρακιώτης, και ο βουλευτής Λάρισας, πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σημερινός Τομεάρχης του ιδίου χαρτοφυλακίου στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βασίλης Κόκκαλης.

Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ειδικότερα του ΠΑΑ 2014-2020 και της δράσης 4.3.1. με τίτλο «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων», η οποία χρηματοδοτεί και επεκτάσεις αρδευτικών εκτάσεων με στόχο την αειφόρο χρήση των υδατικών πόρων. Η σχετική πρόσκληση διήρκησε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2018, ενώ οι εντάξεις των νέων έργων ολοκληρώθηκαν το 2019.

Σε αυτή εντάχθηκαν συνολικά 25 εγγειοβελτιωτικά έργα προϋπολογισμού περίπου 350 εκατ. ευρώ, με ένα εξ αυτών να αποτελεί το έργο «Αρδευτικό δίκτυο στην κτηματική περιφέρεια Ηράκλειας Ν. Φθιώτιδας», του οποίου η πράξη με τίτλο: «Κατασκευή Αρδευτικού Δικτύου στην Κτηματική Περιφέρεια Ηράκλειας Ν. Φθιώτιδας», εντάχθηκε με την με υπ’ αριθ. πρωτ. 4710/02-07-2019 Απόφαση με προϋπολογισμό 5.032.000,00 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, την ένταξη του εν λόγω έργου ανακοίνωσε κατά την ομιλία του, στη Λαμία, στις 16 Μαΐου 2019, ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, όπου ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ένα σημαντικότατο έργο, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην περιοχή της Ηράκλειας με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, που θα δώσει μόνιμη λύση στο αρδευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής».

Στο περιθώριο της κοινής επίσκεψής τους οι κ.κ. Σαρακιώτης και Κόκκαλης σημείωσαν ότι:

«Επισκεφθήκαμε από κοινού σήμερα την περιοχή της Ηράκλειας Φθιώτιδας προκειμένου να δούμε από κοντά το έργο του αρδευτικού δικτύου της περιοχής το οποίο εντάχθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον Ιούλιο του 2019 στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Αφουγκραζόμενοι το αίτημα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, δώσαμε μόνιμη λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που τους ταλάνιζε επί πολλά έτη.

Η κατασκευή αυτού του εμβληματικού έργου για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας, συνιστά το εχέγγυο για τη σχεδίαση και προώθηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στο επίπεδο αγροτικής εκμετάλλευσης, με γνώμονα τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας του αγροτικού τομέα.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα