27/02/2024

Σαρακιώτης προς Αυγενάκη: «Διορθώστε την αδικία του αποκλεισμού της Φθιώτιδας από το πρόγραμμα απονιτροποίησης»

Τη συμπερίληψη όλης της Φθιώτιδας στη νέα πρόσκληση διετούς διάρκειας για τη δράση που στοχεύει στη μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα (απονιτροποίηση) ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβασή του από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Αιτία για την εν λόγω παρέμβαση αποτέλεσαν οι σφοδρές αντιδράσεις των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα και του αγροτικού κόσμου της Π.Ε. Φθιώτιδας, ο οποίος βιώνει μία καταφανή αδικία, αφού από την προδημοσίευση της ως άνω πρόσκλησης, η περιοχή δεν περιλαμβάνεται στην περίμετρο των δικαιούχων. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται στο κείμενο της σχετικής ερώτησης, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου της Φθιώτιδας με τον αρμόδιο Υφυπουργό, δημόσιες δηλώσεις των ιδίων αναφέρουν ότι: «…απαντήσεις πήραμε και δεν πήραμε, με την έννοια ότι, σε ότι αφορά την απονιτροποίηση, δεν θα ενταχθούν από ότι μας είπε, οι πενταετείς εδώ στην περιοχή τη δική μας, καθότι δεν είναι πληγέντες από τον Daniel…».

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο κείμενο της σχετικής ερώτησης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όφειλε να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν το γεγονός ότι, η Φθιώτιδα τυγχάνει περιοχή η οποία αποδεδειγμένα επλήγη από φυσικές καταστροφές και πλημμύρες κατά το έτος 2023, αλλά και περιοχή η οποία έχει επηρεαστεί σημαντικά τόσο από την συρρίκνωση της καλλιέργειας του προϊόντος εξαιτίας της μειωμένης τιμής σύσπορου, με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί στο ελάχιστο το αγροτικό εισόδημα, καθιστώντας έτσι παντελώς ασύμφορη τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και των καλλιεργειών.

Σε σχόλιο του σχετικά με τη διενεργηθείσα κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει:

«Τη στιγμή που στελέχη της Κυβέρνησης αναγνωρίζουν δημοσίως ότι, ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας, περιμένει από αυτούς να είναι αποτελεσματικοί απέναντι στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αξιοποιώντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δυνατότητες και επιλογές που προσφέρονται μέσα από τις πολιτικές της Ε.Ε. για τον πρωτογενή τομέα, την ίδια στιγμή σε συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες στερούν την πρόσβασή τους σε διαθέσιμες οικονομικές ενισχύσεις.

Θύμα αυτής της ανάλγητης πολιτικής, πέφτουν για μία ακόμη φορά οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας, οι οποίοι σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την αγροτική παραγωγή και οικονομία, βιώνουν, επιπλέον, τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα απονιτροποίησης, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και την ανοχή των κυβερνητικών στελεχών στην περιοχή της Φθιώτιδας. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, όχι αναπτυξιακή δυναμική δεν βλέπουν να οικοδομείται όπως ψευδεπίγραφα και προκλητικά ισχυρίζονται ορισμένοι, αλλά παρατηρούν καθημερινά, τη μεθοδική απαξίωση του κόπου και του μόχθου τους, από μία Κυβέρνηση που ούτε θέλει, αλλά και ούτε μπορεί να εγγυηθεί την ευημερία του αγροτικού τομέα στη Φθιώτιδα και την πατρίδα μας».

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Γιάννη Σαρακιώτη.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα