31/01/2022

Σαρακιώτης προς Πλεύρη: «Ένα χρόνο μετά και δεν έχετε απάντηση για το πότε θα λειτουργήσουν οι 7 Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο Λαμίας!»

«Σας ρωτώ, για ποιο λόγο ένα χρόνο μετά το Δελτίο Τύπου του κ. Σταϊκούρα στις 4/2/2021, το οποίο ανακοίνωνε ότι παραδίδονται σήμερα προς λειτουργία, δεν έχουν λειτουργήσει οι ακόμη επτά (7) κλίνες Μ.Ε.Θ. του Ιδρύματος Νιάρχος και πότε αυτές θα λειτουργήσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη στο πλαίσιο της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ειδικότερα, κατά την πρωτολογία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε ότι:

«Η πρώτη δημόσια εξαγγελία για τη χορήγηση κλινών Μ.Ε.Θ. από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς το Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου 2020. Εν συνεχεία με Δελτίο Τύπου του Υπουργού Οικονομικών ανακοινώθηκε στις 4 Φλεβάρη του περασμένου έτους, του 2021 ότι, παραδίδονται σήμερα προς λειτουργία οι επτά (7) κλίνες Μ.Ε.Θ. της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ακόμη και σήμερα όμως αυτές οι Μ.Ε.Θ. παραμένουν αδρανείς, δεν έχει λειτουργήσει καμία εξ αυτών», ενώ προσέθεσε:

«Δεκάδες συμπολίτες μας, στη Λαμία, έχασαν τη ζωή τους σε ένα απλό κρεβάτι στο Πέτρινο Κτίριο, στο τμήμα COVID-19, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν για τη ζωή τους σε ένα κρεβάτι μονάδας εντατικής θεραπείας. Επαίρεστε κύριε Υπουργέ ότι δημιουργήσατε εκατοντάδες κλίνες Μ.Ε.Θ. όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε στο Νοσοκομείο Λαμίας.», με τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη να περιορίζεται στην ακόλουθη απάντηση:

«Έχουν γίνει προσπάθειες συνεχείς προκειμένου να υπάρξει στελέχωση […] Αυτό δεν ήταν εφικτό γιατί έχουν κηρυχθεί άγονες…»

Επιπροσθέτως, στη δευτερολογία του ο κ. Σαρακιώτης, έκανε εμφατική μνεία στο γεγονός των μαζικών αποχωρήσεων των ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

«Για το πότε θα λειτουργήσουν οι επτά (7) κλίνες Μ.Ε.Θ. είναι προφανές ότι δεν έχετε απάντηση. Για το γεγονός ότι αποχώρησαν το 2021 είκοσι οκτώ (28) γιατροί από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, έχετε απάντηση; Γιατί μας λέτε για άγονους διαγωνισμούς, την ώρα που αποχωρούν οι γιατροί. Πώς θα έρθουν οι γιατροί;», ενώ συμπλήρωσε ότι:

«Είχαμε έξι (6) πνευμονολόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και αυτή τη στιγμή, για μία ασθένεια για την οποία μία από τις πρώτες ειδικότητες που μπαίνουν στη μάχη είναι οι πνευμονολόγοι, έχουμε τρεις (3), φαντάζομαι ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα έπρεπε να ψάξει για ποιο λόγο έχουμε αυτή την έλλειψη».

Στο σημείο εκείνο ο κ. Σαρακιώτης προέβη και στην παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων που αφορούν στην έλλειψη του ιατρικού προσωπικού και στην κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών από άλλες ειδικότητες, που δεν είναι κατάλληλες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, λέγοντας τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ, θα σας διαβάσω το πρόγραμμα των εφημεριών του Δεκεμβρίου του 2021. Ένας γιατρός και ένας ειδικευόμενος στο τμήμα COVID-19 του Νοσοκομείου. Ειδικότητα του γιατρού: Γενικός χειρουργός, ορθοπεδικός, γυναικολόγος […] Κύριε Υπουργέ, σε μονάδα COVID-19 μπαίνει ορθοπεδικός, γυναικολόγος και μαιευτήρας και θα ήθελα να σας κάνω το πολύ απλό ερώτημα: Οι πολίτες της Φθιώτιδας είναι β’ κατηγορίας και θα τους κουράρουν αυτές οι ειδικότητες για COVID-19; Ξέρετε πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή τη μονάδα επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι Μ.Ε.Θ.;

Και θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση στέλεχος ή μέλος της Κυβέρνησης, που νοσεί με Covid, να έχει ανάγκη ενός κρεβατιού και να του συνιστούσατε να τον κουράρει ορθοπεδικός;», ενώ επεσήμανε το γεγονός προηγούμενης καταγγελίας στο πλαίσιο της οποίας εκδιώχθηκαν ιδιώτες ιατροί που πήγαν να προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στη διαδικασία του εμβολιασμού, επειδή δυσαρεστήθηκε το Υπουργείο Υγείας.

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, τόνισε και το γεγονός των συνθηκών και της κόπωσης που έχει υποστεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αναφέροντας ότι:

«Όταν στο αξονικό και στο ακτινολογικό χρωστούν 622 ρεπό και 328 άδειες, ποιος γιατρός θα θελήσει να ενταχθεί και να εμπλακεί σε μία τέτοια διαδικασία, να εργάζεται για δύο (2) χρόνια, χωρίς να λαμβάνει καμία άδεια και κανένα ρεπό; Τα γνωρίζετε αυτά τα στοιχεία;», με τον Υπουργό Υγείας, να απαντά ανάμεσα σε άλλα ότι: «εκκρεμεί η υπόθεση των Μ.Ε.Θ. και θα πρέπει να υπάρξουν δύο (2) άτομα που θα πρέπει να λάβουν τις θέσεις…» και ότι: «μόλις καλυφθούν οι θέσεις από το συγκεκριμένο προσωπικό αυτές θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, αλλά η κάλυψη αυτή τη στιγμή σε Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο Λαμίας είναι κάλυψη που λειτουργεί σε επαρκέστατο πλαίσιο»!!!

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα