17/04/2024

Σαρακιώτης προς Υπουργείο Ναυτιλίας: «Δώστε τέλος στη φημολογούμενη υποβάθμιση του Αγίου Κωνσταντίνου»

Αν υφίσταται πιθανότητα να μην υπάρχει πλοίο στον Άγιο Κωνσταντίνο που να συνδέεται με τις Σποράδες τη φετινή τουριστική περίοδο, ζητά να ενημερωθεί μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή σχετική έντονη φημολογία.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επισημαίνει ότι, ενδεχόμενη ύπαρξη τέτοιας πιθανότητας έρχεται στον αντίποδα των όσων ισχυρίζονται τα Κυβερνητικά στελέχη περί οικοδόμησης αναπτυξιακής δυναμικής στην περιοχή μας, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουν έργα στρατηγικής σημασίας για τη Φθιώτιδα, όπως αυτό του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, έργο προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2016 από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 67322/21-06-2016 Απόφασης του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

            Παράλληλα, τονίζει ότι πιθανή μη ύπαρξη σχετικού δρομολογίου που να συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα και τη Φθιώτιδα με τις Σποράδες, συνιστά υποβάθμιση του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου και της τοπικής οικονομίας, η οποία δεν συνάδει με τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη στις πρόσφατες επισκέψεις που πραγματοποίησε στη Φθιώτιδα. Ειδικότερα, μνημονεύει τις δηλώσεις που περιέχονται στην επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στις 27.03.2023, σύμφωνα με την οποία «οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις θα μπορούν να υποδεχτούν επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία μήκους έως 100 μέτρων και υδροπτέρυγα, βελτιώνοντας τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Στερεάς Ελλάδας με τα νησιά των Σποράδων.», ενώ επικαλείται και απόσπασμα ανακοίνωσης της 23ης.11.2023, όπου και γίνεται λόγος για τη μεγάλη στρατηγική σημασία του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου για την ανάπτυξη της περιοχής.

Σε δήλωσή του για το παραπάνω ζήτημα ο Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνει:

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση και τα στελέχη της στην περιοχή επιδόθηκαν σε μία επικοινωνιακού χαρακτήρα οικειοποίηση έργων της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Έργων που διέπονταν από στρατηγική ενόραση και τα οποία ήρθαν να οικοδομήσουν εν τοις πράγμασι αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή μας, όπως αυτό του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου.

Η έντονη φημολογία περί μη ύπαρξης πλοίου που συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα και τη Φθιώτιδα με τις Σποράδες, στο πλαίσιο αιτήματος από πλευράς της ιδιωτικής εταιρείας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας οφείλει να λάβει τέλος, καθώς όχι μόνο δεν συνάδει με τις δημόσιες τοποθετήσεις του ιδίου του κ. Μητσοτάκη, αλλά ναρκοθετεί την προσπάθεια που καταβλήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Ενδεχόμενη δυσμενής εξέλιξη θα υποβαθμίσει μία κομβικής σημασίας υποδομή, όπως αυτή του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου και θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην τοπική οικονομία. Υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η αποτροπή της.»

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Γιάννη Σαρακιώτη.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα