07/06/2018

Σαρακιώτης σε Καραγκούνη: «Λίγη αυτοκριτική δε βλάπτει»

Ιδιαίτερα ζωηρή ήταν η συζήτηση μεταξύ του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννη Σαρακιώτη και του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορές στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού της Π.Γ.Δ.Μ. και ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να επισημάνει:

«Οφείλουμε να αποφύγουμε τη διαιώνιση του ζητήματος και το Σκοπιανό να γίνει ένα νέο Κυπριακό. Δεν είναι σοβαρή στάση να λες για ένα μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής «ας το για αργότερα». Έτσι ασκείται σοβαρή εξωτερική πολιτική; Είναι σοβαρή στάση να λέει ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κουμουτσάκος ότι «είναι η καταλληλότερη στιγμή επίλυσης του ζητήματος» την Τρίτη το βράδυ και ο Πρόεδρος του ιδίου κόμματος κ. Μητσοτάκης να υποστηρίζει ότι «μπορούμε να περιμένουμε ακόμα 2-3 χρόνια» την Τετάρτη το πρωί; Ας σοβαρευτούμε λίγο».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας απάντησε στην κριτική περί διαφωνιών μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το 1993, όπως και το 2008, στο ίδιο κόμμα υπήρχαν διαφωνίες. Στη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. επίσης δεν υπήρχε ίδια γραμμή. Ας μη μας μιλούν οι άνθρωποι, που δημιούργησαν το πρόβλημα, για γραμμές».

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα ασφάλειας και πάταξης της εγκληματικότητας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε:

«Το ότι υπάρχει ένα διαχρονικό πρόβλημα στα Εξάρχεια, ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως, το ότι έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια επιχειρήσεις, που δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ πριν, με συλλήψεις δεκάδων διακινητών ναρκωτικών, οφείλεται να αναγνωρισθεί».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε με δεικτικό τρόπο ότι «το 2014 πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού. Αν συνέβαινε σήμερα ένα τέτοιο περιστατικό, δε θα είχαμε που να σταθούμε», ενώ απευθυνόμενος στο συνομιλητή του υπενθύμισε:

«Ο κ. Καραγκούνης θεωρεί προφανώς πολύ μεγάλη επιτυχία την κατάργηση 6.500 οργανικών θέσεων επί υπουργίας του κ. Δένδια στην Ελληνική Αστυνομία ή την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία συνεπικουρούσε το έργο της ΕΛ.ΑΣ.».

Αρχείο δελτίων τύπου

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Νερό και απορρίμματα το νέο λάφυρο των ιδιωτών με σφραγίδα Ν.Δ.»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο, μεταξύ άλλων, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των απορριμμάτων, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Στην Κύπρο για τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα