22/11/2023

Σαρακιώτης: «Σε μόλις 4 μήνες από το “ούτε ένας νέος φόρος” φθάσαμε στο “μόνο φόροι”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και της αντιμετώπισης των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής από την Κυβέρνηση. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

«Κανείς δεν καταλαβαίνει ποιους θεωρεί “ευάλωτους” η Κυβέρνηση γιατί, αυτή τη στιγμή, φορολογούνται άπαντες. Ακόμη και συμπολίτες μας με ετήσιο εισόδημα 4.000 ή 5.000 ευρώ! Σε ποιους τελικά θα κατευθυνθούν τα χρήματα, που θα πάρει από τους ελεύθερους επαγγελματίες η Κυβέρνηση; Έχουν περάσει περίπου 4 μήνες από τις εκλογές… Δεν έχουμε κάποια τρομερή εξέλιξη στη χώρα ή παγκοσμίως, που να δικαιολογεί ένα τελείως διαφορετικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Προεκλογικά δεν υπήρχε φοροδιαφυγή; Δεν έπρεπε να την πατάξουν; Δεν το ήξεραν; Γιατί δεν είπαν ούτε μια κουβέντα στους ελεύθερους επαγγελματίες και στη μεσαία τάξη, που υποτίθεται ότι θα στήριζαν; Έλεγαν: “Ούτε ένας νέος φόρος”! Μετά τις εκλογές αναφερόμαστε διαρκώς σε νέους φόρους… Βεβαίως να κάνουμε κάτι για τη φοροδιαφυγή, αλλά αυτή η αναχρονιστική πολιτική των τεκμηρίων δεν αποτελεί μέτρο του 21ου αιώνα»

«Θεωρώ ότι δεν είναι “προνομιούχος” κάποιος που έχει έσοδα 10.000 ευρώ το χρόνο για να έρθει το κράτος και να τα φορολογήσει. Με το φορολογικό νομοσχέδιο, που φέρνει, η Κυβέρνηση παραδέχεται την πλήρη ανικανότητα και αδυναμία της να εντοπίσει τη φοροδιαφυγή, καθώς αναφέρει ότι θα φορολογήσει τους πάντες οριζόντια».

«Τις δικηγορικές εταιρείες τις εξαιρεί η Κυβέρνηση. Εισάγει το εν λόγω φορολογικό νομοσχέδιο προσθέτοντας νέες επιβαρύνσεις, μετά την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την αδυναμία πάταξης της αισχροκέρδειας και τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Επί του “κακού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωναν 185 ευρώ το μήνα, ενώ από 1/1/2024, μετά τον Ν.4670/2020 και τις αυξήσεις ύψους 3,8%, θα πληρώνουν 250 ευρώ».

«Υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Η ίδια κατάσταση με τη Θεσσαλία επικρατεί και στις πληγείσες περιοχές της Φθιώτιδας, πάνω από το Δομοκό. Η πρωτογενής παραγωγή βρίσκεται σε κρίση με ευθύνη της Κυβέρνησης. Οι βασικές ενισχύσεις, που έλαβαν οι αγρότες της χώρας μας, είναι μειωμένες κατά 20% και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αυγενάκης παραδέχεται ότι πρόκειται για λάθος χειρισμό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Χειρισμός του 2021, όταν Κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ.».

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Καταρρίφθηκε ο μύθος του Πρωθυπουργού του 41%»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί ζητημάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην POLITIC: «Ασκούμε αντιπολίτευση με γνώμονα την κοινή λογική και τις Συνταγματικές επιταγές»

Σε συνέντευξή του στην POLITIC και τον Γιάννη Συμεωνίδη, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης, σημειώνει πως η μετατόπιση του κέντρου βάρους του παραγωγικού υποδείγματος της χώρας στο πλαίσιο μίας νέας...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Ο κ. Φλωρίδης σχολιάζει στο Facebook και ο κ. Μπούγας απέχει από την τροποποίηση του Αστικού Κώδικα»

Συνέντευξη του Βουλευτή Φθιώτιδας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Σαρακιώτη στο Action24 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο. Θα συζητήσουμε κάποια στιγμή για την υποστελέχωση στα ελληνικά πανεπιστήμια; Η χώρα μας είναι ουραγός....

Διαβάστε Περισσότερα