24/10/2021

Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Με Αλέξη Τσίπρα είχαμε 27% αύξηση στις αποδοχές των νέων – Δύο χρόνια τώρα μηδέν»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Αρχικά, αναφερόμενος στο ζήτημα του εμβολιασμού μεταξύ άλλων τόνισε:

«Όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει εμβολιαστεί. Αντίστοιχα, προκύπτει ένα μείζον ερώτημα το οποίο δε μας έχει απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής. Έχει εμβολιαστεί ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.; Γιατί αν πιστέψω το Βήμα και την Καθημερινή, όπου σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι υπάρχουν Βουλευτές της Ν.Δ., μη εμβολιασμένοι, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα. Αν δεν μπορεί η Κυβέρνηση να πείσει τους Βουλευτές της ΝΔ να εμβολιαστούν πως περιμένουμε να πεισθεί η ελληνική κοινωνία; Καλό λοιπόν θα ήταν να απαντήσει και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας, ποιοι είναι αυτοί οι Βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι δεν είναι εμβολιασμένοι…»

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εξαγγελίες του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα για τους νέους, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθύμισε την αύξηση των μισθολογικών απολαβών τους κατά 27% την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

«Οι νέοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτός που αύξησε τις απολαβές τους κατά 27% ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν κατήργησε τον ντροπιαστικό και επονείδιστο υπό-κατώτατο μισθό, που είχε θεσπίσει η Ν.Δ., επιτεύχθηκε 27% αύξηση στις αποδοχές τους, ενώ με δύο χρόνια Κυβέρνηση Ν.Δ., ποια είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού; Μηδέν. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε., που αυτά τα δύο χρόνια δεν έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός ούτε ένα ευρώ.»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, άσκησε κριτική στον τρόπο διαχείρισης του τετάρτου κύματος της πανδημίας από την Κυβέρνησης τονίζοντας τα εξής:

«Είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. έχει πετάξει λευκή πετσέτα στη διαχείριση της πανδημίας, όπως ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν έχουν κανένα σχέδιο και κανέναν επικαιροποιημένο υγειονομικό σχεδιασμό. Για το γεγονός ότι έχει βαλτώσει ο εμβολιασμός, δεν ευθύνεται κανένας. Ευθύνεται και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα μας πουν ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και για την αύξηση των τιμών στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο και στο ψωμί. Για όλες τις αυξήσεις φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις απώλειες 15.000 ανθρώπων φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, για το γεγονός ότι έχουμε φθάσει στα 3.500 κρούσματα ημερησίως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από ανίκανοι, δεν έχουν ούτε το σθένος να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για ότι συμβαίνει στη χώρα μας».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα