11/12/2018

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Καταρρέει το καταστροφολογικό αφήγημα της Ν.Δ. για τις συντάξεις»

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για το νομοσχέδιο της κατάργησης του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, παρενέβη με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης. Αφού υπενθύμισε τη ζοφερή πραγματικότητα, που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Σαρακιώτης τόνισε:

«Ποια ήταν η μόνιμη επωδός των στελεχών της αντιπολίτευσης για 1,5 χρόνο; «Τι θα πει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την 1η Ιανουαρίου 2019, όταν και θα περικοπούν οι συντάξεις; Πως θα απευθυνθούν οι Βουλευτές του στους συνταξιούχους;» Και δώσ’ του διαγράμματα και δώσ’ του παραδείγματα με τα χρήματα που θα έχανε κάθε συνταξιούχος από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Εσείς, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, τι θα πείτε τώρα, που χτίσατε ολόκληρο το αφήγημά σας στο μέτρο της περικοπής των συντάξεων;»

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας παρέθεσε τη σειρά των θετικών μέτρων, τα οποία έχουν ληφθεί μετά το τέλος των μνημονίων την 21η Αυγούστου και σημείωσε:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάζουμε τους συνταξιούχους στα μάτια όπως και όλους τους συμπολίτες μας. Εσείς να δούμε πως θα τους αντικρίσετε λογοδοτώντας για τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών σας στην ελληνική κοινωνία. Πως θα κοιτάξετε στα μάτια τους χιλιάδες αδύναμους συμπολίτες μας, στους οποίους για μια ακόμη χρονιά διανέμεται το κοινωνικό μέρισμα; Θα τους πείτε μήπως αυτά που υποστηρίζετε και στις τηλεοπτικές εκπομπές; Ότι πρέπει να καταργηθεί;»

Ο κ. Σαρακιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της πολυετούς ομηρίας των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι μετά από πολλές δεκαετίες δικαιώνονται και εξέρχονται από το καθεστώς των συμβάσεων και της αβεβαιότητας:

«Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι παρέχουν κοινωνικό έργο τεράστιας σημασίας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας, σε αποκομμένα νησιά και σε δυσπρόσιτα ορεινά χωριά. Αυτούς τους ανθρώπους είχατε καταδικάσει σε διαρκή ομηρία και αυτούς τους ανθρώπους έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να απελευθερώσει και να δικαιώσει».

Τέλος, υπενθυμίζοντας τον «ζήλο» των ηγετικών στελεχών της Ν.Δ. ενάντια στον κ. Μοσκοβισί τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε:

«Η αποτροπή της περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου δεν είναι μία «θεόσταλτη» επιτυχία. Προέκυψε μέσω μιας συντεταγμένης πολιτικής της κυβέρνησης και στηρίχθηκε στα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, κόντρα στη διαρκή υπονόμευση των εγχώριων θαυμαστών των μνημονίων».

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα