11/12/2018

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Καταρρέει το καταστροφολογικό αφήγημα της Ν.Δ. για τις συντάξεις»

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για το νομοσχέδιο της κατάργησης του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, παρενέβη με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης. Αφού υπενθύμισε τη ζοφερή πραγματικότητα, που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Σαρακιώτης τόνισε:

«Ποια ήταν η μόνιμη επωδός των στελεχών της αντιπολίτευσης για 1,5 χρόνο; «Τι θα πει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την 1η Ιανουαρίου 2019, όταν και θα περικοπούν οι συντάξεις; Πως θα απευθυνθούν οι Βουλευτές του στους συνταξιούχους;» Και δώσ’ του διαγράμματα και δώσ’ του παραδείγματα με τα χρήματα που θα έχανε κάθε συνταξιούχος από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Εσείς, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, τι θα πείτε τώρα, που χτίσατε ολόκληρο το αφήγημά σας στο μέτρο της περικοπής των συντάξεων;»

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας παρέθεσε τη σειρά των θετικών μέτρων, τα οποία έχουν ληφθεί μετά το τέλος των μνημονίων την 21η Αυγούστου και σημείωσε:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάζουμε τους συνταξιούχους στα μάτια όπως και όλους τους συμπολίτες μας. Εσείς να δούμε πως θα τους αντικρίσετε λογοδοτώντας για τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών σας στην ελληνική κοινωνία. Πως θα κοιτάξετε στα μάτια τους χιλιάδες αδύναμους συμπολίτες μας, στους οποίους για μια ακόμη χρονιά διανέμεται το κοινωνικό μέρισμα; Θα τους πείτε μήπως αυτά που υποστηρίζετε και στις τηλεοπτικές εκπομπές; Ότι πρέπει να καταργηθεί;»

Ο κ. Σαρακιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της πολυετούς ομηρίας των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι μετά από πολλές δεκαετίες δικαιώνονται και εξέρχονται από το καθεστώς των συμβάσεων και της αβεβαιότητας:

«Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι παρέχουν κοινωνικό έργο τεράστιας σημασίας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας, σε αποκομμένα νησιά και σε δυσπρόσιτα ορεινά χωριά. Αυτούς τους ανθρώπους είχατε καταδικάσει σε διαρκή ομηρία και αυτούς τους ανθρώπους έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να απελευθερώσει και να δικαιώσει».

Τέλος, υπενθυμίζοντας τον «ζήλο» των ηγετικών στελεχών της Ν.Δ. ενάντια στον κ. Μοσκοβισί τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε:

«Η αποτροπή της περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου δεν είναι μία «θεόσταλτη» επιτυχία. Προέκυψε μέσω μιας συντεταγμένης πολιτικής της κυβέρνησης και στηρίχθηκε στα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, κόντρα στη διαρκή υπονόμευση των εγχώριων θαυμαστών των μνημονίων».

Αρχείο δελτίων τύπου

Παρέμβαση Γ. Σαρακιώτη για την εξυγίανση του Ασωπού και το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων

Στο 1ο STAR Forum 2023, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας στην πόλη της Λαμίας και στη θεματική συζήτηση με τίτλο: «30 χρόνια μετά το SOS του Ασωπού», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λαμία: «Πρωταγωνιστής στην τελευταία του κακοπαιγμένη παράσταση»

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λαμία σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του αναφέρει: «Μία από τις τελευταίες...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα