11/12/2018

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Καταρρέει το καταστροφολογικό αφήγημα της Ν.Δ. για τις συντάξεις»

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για το νομοσχέδιο της κατάργησης του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, παρενέβη με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης. Αφού υπενθύμισε τη ζοφερή πραγματικότητα, που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Σαρακιώτης τόνισε:

«Ποια ήταν η μόνιμη επωδός των στελεχών της αντιπολίτευσης για 1,5 χρόνο; «Τι θα πει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την 1η Ιανουαρίου 2019, όταν και θα περικοπούν οι συντάξεις; Πως θα απευθυνθούν οι Βουλευτές του στους συνταξιούχους;» Και δώσ’ του διαγράμματα και δώσ’ του παραδείγματα με τα χρήματα που θα έχανε κάθε συνταξιούχος από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Εσείς, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, τι θα πείτε τώρα, που χτίσατε ολόκληρο το αφήγημά σας στο μέτρο της περικοπής των συντάξεων;»

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας παρέθεσε τη σειρά των θετικών μέτρων, τα οποία έχουν ληφθεί μετά το τέλος των μνημονίων την 21η Αυγούστου και σημείωσε:

«Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάζουμε τους συνταξιούχους στα μάτια όπως και όλους τους συμπολίτες μας. Εσείς να δούμε πως θα τους αντικρίσετε λογοδοτώντας για τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών σας στην ελληνική κοινωνία. Πως θα κοιτάξετε στα μάτια τους χιλιάδες αδύναμους συμπολίτες μας, στους οποίους για μια ακόμη χρονιά διανέμεται το κοινωνικό μέρισμα; Θα τους πείτε μήπως αυτά που υποστηρίζετε και στις τηλεοπτικές εκπομπές; Ότι πρέπει να καταργηθεί;»

Ο κ. Σαρακιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της πολυετούς ομηρίας των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι μετά από πολλές δεκαετίες δικαιώνονται και εξέρχονται από το καθεστώς των συμβάσεων και της αβεβαιότητας:

«Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι παρέχουν κοινωνικό έργο τεράστιας σημασίας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας, σε αποκομμένα νησιά και σε δυσπρόσιτα ορεινά χωριά. Αυτούς τους ανθρώπους είχατε καταδικάσει σε διαρκή ομηρία και αυτούς τους ανθρώπους έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να απελευθερώσει και να δικαιώσει».

Τέλος, υπενθυμίζοντας τον «ζήλο» των ηγετικών στελεχών της Ν.Δ. ενάντια στον κ. Μοσκοβισί τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε:

«Η αποτροπή της περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου δεν είναι μία «θεόσταλτη» επιτυχία. Προέκυψε μέσω μιας συντεταγμένης πολιτικής της κυβέρνησης και στηρίχθηκε στα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, κόντρα στη διαρκή υπονόμευση των εγχώριων θαυμαστών των μνημονίων».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην Επέτειο...

Διαβάστε Περισσότερα