27/11/2023

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο … φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως στελέχη, τα οποία χρωστούν την πολιτική τους πορεία και ανάδειξη στον Αλέξη Τσίπρα, θα ασκήσουν κριτική σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, της οποίας μέλος είναι ο Αλέξης Τσίπρας…

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες. Προεκλογικά, όλα τα στελέχη της Ν.Δ. έλεγαν “κανένας νέος φόρος”. Όμως, 4 μήνες μετά τις εκλογές και χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια έκτακτη συνθήκη, φέρνουν νομοσχέδιο το οποίο θεωρεί φοροφυγάδες τη συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών.

Επί του “κακού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.” οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωναν 185 €/μήνα για ασφαλιστικές εισφορές στην 1η κλίμακα. Τώρα, με τη νέα αύξηση της Κυβέρνησης, θα πληρώνουν 250 ευρώ…

Η κα Ξαφά, προβεβλημένο στέλεχος του ΔΝΤ και υποστηρίκτρια του κ. Μητσοτάκη, δήλωσε πρόσφατα ότι “υπάρχει μεγάλο ζήτημα με το δημόσιο χρέος, καθώς είναι μεγαλύτερο πλέον σε σχέση με το 2012”! Βεβαίως, στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε και σε θετικά στοιχεία, τα οποία αφορούν τα ταμειακά αποθέματα 30 δισ. € σήμερα και το ρυθμισμένο χρέος για άλλα 20 έτη, που άφησε βέβαια η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!

Υπάρχει μείζον ζήτημα με την ακαρπία της ελιάς στη Φθιώτιδα και σε ολόκληρη τη χώρα, όμως η Κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία. Επιπρόσθετα, ο κ. Αυγενάκης δικαιολόγησε τη μείωση των βασικών ενισχύσεων, που έλαβαν οι αγρότες, κατηγορώντας τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης, που έκανε τις διαπραγματεύσεις το 2021, δηλαδή και πάλι επί Ν.Δ.! Πετούν την “καυτή πατάτα” ο ένας στον άλλον, χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Αποτελεί πολιτική μικροπρέπεια, που ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στο ότι τα κονδύλια για το Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου εξασφαλίστηκαν επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Δε θα έχανε κάτι ο κ. Μητσοτάκης, αν έλεγε την αλήθεια, αλλά είναι χαρακτηριστικό δείγμα του πως πολιτεύεται.

Οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνονται. Επίσης, συντελείται μια μεγάλη αναδιανομή του πλούτου, καθώς το 86% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης καταλήγει σε 36 επιχειρήσεις. Οι κυβερνητικές πολιτικές δεν έχουν καμία σχέση με το μοντέλο μιας “δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: “Η κοινωνία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων και οφείλουμε να την αφουγκραστούμε”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Παραπολιτικά FM 90.1 και την εκπομπή Μπρα ντε φερ με τους Χριστίνα Κοράη και Δημήτρη Τάκη, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Κόντρα: «Η ελληνική κοινωνία βιώνει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας»

Αυξήσεις πάλι στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, επιστροφές επιδοτήσεων ρεύματος που ζητάει η Κυβέρνηση από μικρομεσαίες επιχειρήσεις… Πόσο αντέχει πλέον ο πολίτης και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας; Έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Ο κ. Χατζηδάκης υπερφορολογεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα του ATTICA TV σχολίασε την επικαιρότητα ο Συντονιστής Τομεαρχών και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Η πολυεθνική Sonoco διαθέτει 73...

Διαβάστε Περισσότερα