11/09/2018

Σαρακιώτης: «Τηλεοπτικό σήμα σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας»

Υπερψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία είχε εξαγγελθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Παππά τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννη Σαρακιώτη.

Στην εν λόγω ερώτηση, ο κ. Σαρακιώτης είχε επισημάνει την άμεση ανάγκη εξεύρεσης λύσης, προκειμένου «να διασφαλισθεί η ομαλή πρόσβαση των κατοίκων του συνόλου των περιοχών της Φθιώτιδας αλλά και αντίστοιχων σε ολόκληρη τη χώρα, σε τηλεοπτικό σήμα». Μάλιστα είχε αναφέρει στη Βουλή και τα ονόματα των περιοχών των Δήμων Λαμίας, Δομοκού, Μακρακώμης, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Λοκρών, οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Όπως είχε σημειώσει, εξαιτίας της τακτικής των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., η κάλυψη ανήλθε στο 96,2% της επικράτειας και την ίδια στιγμή αποκλείστηκαν περίπου 411.000 συμπολίτες μας.

Με το νέο νόμο το Υπουργείο αίρει τον αποκλεισμό για τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας και τους βγάζει από την απομόνωση χορηγώντας εφάπαξ επίδομα 110 ευρώ με δικαίωμα επιλογής του παρόχου της αρεσκείας τους. Με την επιχορήγηση των 110 ευρώ για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού – όπως δορυφορικά κάτοπτρα («πιάτα») – οι κάτοικοι των περιοχών της Φθιώτιδας, οι οποίες αναφέρονται στα παραρτήματα του νέου νόμου, θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα ισότιμα, κάτι που συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα