05/02/2021

«Σε Δήμο, Κέντρο Υγείας και αγορά της Στυλίδας ο Γιάννης Σαρακιώτης»

Το Δήμο, το Κέντρο Υγείας και την αγορά της Στυλίδας επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Στα γραφεία του Δήμου Στυλίδας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πραγματοποίησε συνάντηση με τη Δήμαρχο Στυλίδας, κα Βιργινία Στεργίου και τους συνεργάτες της, με τους οποίους και συζήτησε τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων εθίγησαν τα εξής:

 • Της υλοποίησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και των προβλημάτων που φαίνεται ότι προκύπτουν με τη θέσπιση πλαφόν και τον καθορισμό αυστηρών προϋποθέσεων για την ένταξη των προτάσεων από πλευράς των ΟΤΑ σε αυτό, εν μέσω μάλιστα εξέλιξης της διαδικασίας
 • Η εξέλιξη των έργων υποδομής τα οποία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
 • Το θέμα της επιδότησης των ελαιοπαραγωγών της περιοχής της Ανατολικής Φθιώτιδας, γεγονός το οποίο έχει υπογραμμιστεί κατ’ επανάληψη όλο αυτό το διάστημα από το Βουλευτή Φθιώτιδας, στο πλαίσιο παρεμβάσεων του στη Βουλή.
 • Οι προσπάθειες προώθησης του προϊόντος της ελιάς και των παραγώγων της, μετά και το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στο Δήμο Στυλίδας και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
 • Της μη χορήγησης τροφίμων και βασικών υλικών ειδών πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, του οποίου επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Λαμιέων και για το οποίο κατατέθηκε ερώτηση από τον ίδιο και την αρμόδια Τομεάρχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή.
 • Ο νέος εκλογικός νόμος και οι ανησυχίες που επικρατούν στις τάξεις των αιρετών.

Η επίσκεψη του κ. Σαρακιώτη συνεχίστηκε στις υπηρεσίες του Δήμου Στυλίδας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εργαζόμενους και τα στελέχη του οργανισμού, επιμέρους θέματα της καθημερινότητας, αλλά και δυσκολίες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημικής κρίσης. Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνομίλησε με επαγγελματίες και εργαζόμενους των τοπικών επιχειρήσεων. Κυρίαρχο στοιχείο των συζητήσεων ήταν η ανησυχία και η αγωνία που προκύπτει σχετικά με το αν θα υπάρχουν την επόμενη ημέρα, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα τους, οι επαγγελματίες της περιοχής κρίνουν τα έως τώρα μέτρα της Κυβέρνησης, ως ανεπαρκή.

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Στυλίδας, όπου και είχε μία γόνιμη συζήτηση με το Διευθυντή, κ. Κων. Ντόβα και εργαζόμενους της πρωτοβάθμιας δομής (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό), σχετικά με:

 • την εξέλιξη της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο,
 • τον τρόπο εμπλοκής της πρωτοβάθμιας φροντίδας και ειδικότερα του Κ.Υ. Στυλίδας στη διαχείρισης της αντιμετώπισής της,
 • τον εμβολιασμό των υγειονομικών και τις αντιλήψεις που αναπτύσσονται γύρω από το θέμα, καθώς και
 • επιμέρους προβλήματα της λειτουργίας της δομής (π.χ. έλλειψη φύλαξης, επικείμενες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, κ.α.)
 • την αναγκαιότητα της μόνιμης στελέχωσης του Κ.Υ., μέσα από την παραμονή του υφιστάμενου επικουρικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και μέσω της πρόσληψης νέου, όπου αυτό απαιτείται.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα