10/06/2020

Σε εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό της Βόρειας Μακεδονίας η προσπάθεια του Γ. Σαρακιώτη για την ανάδειξη της Φθιώτιδας

Παράλληλα με τη συνέχιση της δημοσίευσης του άρθρου του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννη Σαρακιώτη, για την τουριστική προβολή της Φθιώτιδας σε ιστοσελίδες κρατών των Δυτικών Βαλκανίων αλλά και λοιπών Ευρωπαϊκών χωρών, εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός της Βόρειας Μακεδονίας έκανε εμφατική αναφορά στην εν λόγω πρωτοβουλία που αφορά την ανάδειξη της περιοχής ως εναλλακτικό ασφαλή, προσβάσιμο και ποιοτικό τουριστικό προορισμό.

Ειδικότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός “ALFATV”, στο πλαίσιο της πρωινής εκπομπής «Dobro Utro, Sekoe Utro», προέβαλλε στις 3 Ιουνίου 2020 ρεπορτάζ με εστίαση στο τουριστικό κεφάλαιο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας με τίτλο «Κεντρική Ελλάδα – Ιδανικός προορισμός για διακοπές». Το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Παραδοσιακά οι τουρίστες από τη χώρα μας επισκέπτονται τη Χαλκιδική εξαιτίας των θερέτρων της και πρωτίστως εξαιτίας της εγγύτητας αυτού του τουριστικού προορισμού. Ωστόσο, αυτό το καλοκαίρι ένας ακόμη ενδεδειγμένος τουριστικός προορισμός θα είναι η Κεντρική Ελλάδα, όχι μόνο λόγω των καθαρών, κρυστάλλινων θαλασσινών νερών της, αλλά και λόγω του ευρέως φάσματος επιλογών που έχει να προσφέρει. Η Φθιώτιδα συνιστά την καρδιά της Κεντρικής Ελλάδας και τον τελευταίο καιρό ενδείκνυται όχι μόνον ως εναλλακτική λύση, αλλά και ως πρώτη επιλογή ολοένα και περισσότερων τουριστών.

Οι ταξιδιώτες περιγράφουν τη Φθιώτιδα ως “μικρή Ελλάδα” που σημαίνει ότι μπορεί να σας προσφέρει τα πάντα, καθώς όλα συγκεντρώνονται σε αυτή την περιοχή. Το σημαντικό είναι ότι ο τόπος αυτός έχει μείνει ανέγγιχτος από το μαζικό τουρισμό. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για περιοχή, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας, παραδείγματος χάρη με την οικογένειά σας. Η Φθιώτιδα σφύζει από φυσική ομορφιά, ιστορικούς, θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς χώρους, διαθέτει εξαιρετική κουζίνα, τοπικά έθιμα και παραδόσεις και οπωσδήποτε παραθαλάσσια θέρετρα, ενώ τον τελευταίο καιρό και ορεινούς καταυλισμούς.

Γι’ αυτό το λόγο η Φθιώτιδα θεωρείται τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές. Εδώ βρίσκονται και οι εθνικοί δρυμοί της Οίτης και του Παρνασσού που προσφέρονται για πεζοπορία, καθώς και για εκπαιδευτικές εκδρομές τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Επιπλέον η περιοχή είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της, τις οποίες κάθε χρόνο επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες. Για τους φίλους της ιστορίας διαθέτει αρχαιολογικά μουσεία στη Λαμία και στην Αταλάντη, ενώ διαθέτει και βυζαντινά μουσεία, φρούρια κτισμένα πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Σπερχειού.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ιερά Μονή Αγάθωνος, γνωστή για την πλούσια ιστορία της, αλλά και για την πλούσια, προστατευόμενη πανίδα στην ευρύτερη περιοχή της, στο πλαίσιο του εθνικού δρυμού. Οπωσδήποτε δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις Θερμοπύλες, όπου οι αρχαίες ελληνικές πόλεις-κράτη νίκησαν το ισχυρό περσικό βασίλειο. Ολοκληρώνοντας, θα αναφερθούμε και στα υπέροχα παραθαλάσσια μέρη της Φθιώτιδας, καθώς αυτά ενδιαφέρουν τους τουρίστες από τη χώρα μας. Τα παραθαλάσσια αυτά μέρη προσελκύουν και πολλούς τουρίστες από την Ελλάδα: Άγιος Κωνσταντίνος, Καμένα Βούρλα, Σκάλα, Αταλάντη, Θεολόγος, Γλύφα (…) Και τέλος, όπως λένε, εάν θέλετε να ανακαλύψετε ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί σε μία χώρα, ακολουθήστε τους κατοίκους της». 

Αρχείο δελτίων τύπου

Φωτίου – Σαρακιώτης: «Η Κυβερνητική ανικανότητα στερεί ακόμη και το ΤΕΒΑ από τους ευάλωτους πολίτες»

Σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων είναι και Φθιώτιδα, εν μέσω περιόδου πανδημίας και κατάρρευσης του εισοδήματος μεγάλης μερίδας του πληθυσμού και κυρίως των πιο ευάλωτων συμπολιτών, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει καμία διανομή τροφίμων και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα

Η φωνή των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας στη Βουλή από τον Γιάννη Σαρακιώτη

Τις ανησυχίες και την αγωνία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας, αλλά και την μελλοντική προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, μετέφερε προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και...

Διαβάστε Περισσότερα