10/06/2020

Σε εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό της Βόρειας Μακεδονίας η προσπάθεια του Γ. Σαρακιώτη για την ανάδειξη της Φθιώτιδας

Παράλληλα με τη συνέχιση της δημοσίευσης του άρθρου του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννη Σαρακιώτη, για την τουριστική προβολή της Φθιώτιδας σε ιστοσελίδες κρατών των Δυτικών Βαλκανίων αλλά και λοιπών Ευρωπαϊκών χωρών, εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός της Βόρειας Μακεδονίας έκανε εμφατική αναφορά στην εν λόγω πρωτοβουλία που αφορά την ανάδειξη της περιοχής ως εναλλακτικό ασφαλή, προσβάσιμο και ποιοτικό τουριστικό προορισμό.

Ειδικότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός “ALFATV”, στο πλαίσιο της πρωινής εκπομπής «Dobro Utro, Sekoe Utro», προέβαλλε στις 3 Ιουνίου 2020 ρεπορτάζ με εστίαση στο τουριστικό κεφάλαιο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας με τίτλο «Κεντρική Ελλάδα – Ιδανικός προορισμός για διακοπές». Το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Παραδοσιακά οι τουρίστες από τη χώρα μας επισκέπτονται τη Χαλκιδική εξαιτίας των θερέτρων της και πρωτίστως εξαιτίας της εγγύτητας αυτού του τουριστικού προορισμού. Ωστόσο, αυτό το καλοκαίρι ένας ακόμη ενδεδειγμένος τουριστικός προορισμός θα είναι η Κεντρική Ελλάδα, όχι μόνο λόγω των καθαρών, κρυστάλλινων θαλασσινών νερών της, αλλά και λόγω του ευρέως φάσματος επιλογών που έχει να προσφέρει. Η Φθιώτιδα συνιστά την καρδιά της Κεντρικής Ελλάδας και τον τελευταίο καιρό ενδείκνυται όχι μόνον ως εναλλακτική λύση, αλλά και ως πρώτη επιλογή ολοένα και περισσότερων τουριστών.

Οι ταξιδιώτες περιγράφουν τη Φθιώτιδα ως “μικρή Ελλάδα” που σημαίνει ότι μπορεί να σας προσφέρει τα πάντα, καθώς όλα συγκεντρώνονται σε αυτή την περιοχή. Το σημαντικό είναι ότι ο τόπος αυτός έχει μείνει ανέγγιχτος από το μαζικό τουρισμό. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για περιοχή, όπου μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας, παραδείγματος χάρη με την οικογένειά σας. Η Φθιώτιδα σφύζει από φυσική ομορφιά, ιστορικούς, θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς χώρους, διαθέτει εξαιρετική κουζίνα, τοπικά έθιμα και παραδόσεις και οπωσδήποτε παραθαλάσσια θέρετρα, ενώ τον τελευταίο καιρό και ορεινούς καταυλισμούς.

Γι’ αυτό το λόγο η Φθιώτιδα θεωρείται τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές. Εδώ βρίσκονται και οι εθνικοί δρυμοί της Οίτης και του Παρνασσού που προσφέρονται για πεζοπορία, καθώς και για εκπαιδευτικές εκδρομές τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Επιπλέον η περιοχή είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της, τις οποίες κάθε χρόνο επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες. Για τους φίλους της ιστορίας διαθέτει αρχαιολογικά μουσεία στη Λαμία και στην Αταλάντη, ενώ διαθέτει και βυζαντινά μουσεία, φρούρια κτισμένα πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Σπερχειού.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ιερά Μονή Αγάθωνος, γνωστή για την πλούσια ιστορία της, αλλά και για την πλούσια, προστατευόμενη πανίδα στην ευρύτερη περιοχή της, στο πλαίσιο του εθνικού δρυμού. Οπωσδήποτε δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις Θερμοπύλες, όπου οι αρχαίες ελληνικές πόλεις-κράτη νίκησαν το ισχυρό περσικό βασίλειο. Ολοκληρώνοντας, θα αναφερθούμε και στα υπέροχα παραθαλάσσια μέρη της Φθιώτιδας, καθώς αυτά ενδιαφέρουν τους τουρίστες από τη χώρα μας. Τα παραθαλάσσια αυτά μέρη προσελκύουν και πολλούς τουρίστες από την Ελλάδα: Άγιος Κωνσταντίνος, Καμένα Βούρλα, Σκάλα, Αταλάντη, Θεολόγος, Γλύφα (…) Και τέλος, όπως λένε, εάν θέλετε να ανακαλύψετε ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί σε μία χώρα, ακολουθήστε τους κατοίκους της». 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης: «Και στη Φθιώτιδα οι επιχειρήσεις πασχίζουν να αποδείξουν ότι δεν είναι «ζόμπι», κύριε Ζαββέ»

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων και τις ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα» αναφέρθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω ομιλίας του στη Βουλή. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε απευθυνόμενος...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης: «Μνημειώδης η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τις σχολικές καθαρίστριες»

Το θέμα της συνεχιζόμενης κυβερνητικής αδιαφορίας προς τις σχολικές καθαρίστριες θίγει, μέσω σχετικής ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Βουλευτού και πρώην Υπουργού Εργασίας Έφης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Απειλές Υπουργών κατά δικαστικών λειτουργών δε χωρούν σε ευνομούμενες δημοκρατίες»

Την ξεκάθαρη αποδοκιμασία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος και εκσφενδόνισε απειλές κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς, κ. Τουλουπάκη, η οποία χειρίζεται την υπόθεση της Novartis, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο...

Διαβάστε Περισσότερα