03/05/2023

Σε καίριας σημασίας υπηρεσίες της Λαμίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Με επισκέψεις σε φορείς και υπηρεσίες της Λαμίας συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του Υποψηφίου Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα Γιάννη Σαρακιώτη.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης μετέβη στο Δήμο Λαμιέων και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν, ενώ τους συνεχάρη για την προσφορά και το έργο τους, το οποίο επιτελείται υπό αντίξοες συνθήκες. Ειδική μνεία πραγματοποιήθηκε στο γεγονός της επικείμενης λήξης των συμβάσεων δεκάδων εργαζομένων γεγονός το οποίο επιβάλλει την παρέμβαση του αρμοδίου Υπουργείου προς την κατεύθυνση της επέκτασης τους. Εν συνεχεία, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (Κ.Ε.Υ.Π.), όπου συναντήθηκε και με τον νέο Διοικητή, Ταξίαρχο κ. Ευάγγελο Κατσάρα, ενώ ακολούθησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου έγινε δεκτός από εργαζόμενους και στελέχη των υπηρεσιών της.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας βρέθηκε και στην υπηρεσία του Ε.Φ.Κ.Α. Λαμίας. Κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους επισημάνθηκε το ζήτημα της υποστελέχωσης, το οποίο οδηγεί σε καθυστερήσεις όσον αφορά την έκδοση των συντάξεων. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε:

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, βιώσαμε την απόλυτη υπονόμευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, μέσω της απαξίωσης και της υποστελέχωσης του Ε.Φ.Κ.Α.. Η υπηρεσία του φορέα στη Λαμία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες των λιγοστών εργαζομένων που έχουν απομείνει σε αυτή. Αυτή η απαξίωση υπονόμευσε την προηγούμενη προσπάθεια που είχε πραγματοποιήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, μέσα από την εφαρμογή του Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης 4.500 πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών. Αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέλαβε 367.000 εκκρεμείς συντάξεις και άφησε 107.000 εκκρεμείς συντάξεις, δηλαδή τις μείωσε κατά 70%. Αυτές οι 107.000 εκκρεμείς συντάξεις, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δήθεν έφτιαξε ένα “επιτελικό” κράτος έφθασαν τις 350.000. Ενώ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βάλλει διαρκώς κατά των υπαλλήλων του Ε.Φ.Κ.Α., λοιδορώντας τους, η πολυδιαφημισμένη fast track διαδικασία απονομής συντάξεων από ιδιώτες, είχε ως αποτέλεσμα, στην υπηρεσία του Ε.Φ.Κ.Α. Λαμίας, την έκδοση μίας μόλις σύνταξης στην οποία διαπιστώθηκαν λάθη! Τα παραπάνω, συνιστούν απτή απόδειξη της ανικανότητας και της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης, η οποία θα λάβει τέλος στις 21 Μαΐου».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης μετέβη στο Κέντρο Υγείας Λαμίας, όπου οι εργαζόμενοι έθιξαν, εκτός των άλλων, το ζήτημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας. Παράλληλα, με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον τρόπο χορήγησης επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με τα οποία δημιουργούνται «εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων» μεταξύ των υγειονομικών. Σύμφωνα με τον Υποψήφιο Βουλευτή Φθιώτιδας:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή της πανδημικής κρίσης δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προκαλεί τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Από τη μία τους χειροκροτούσε προσχηματικά, και από την άλλη τους άφηνε μόνους να δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας, εμπαίζοντας τους με αποφάσεις όπως αυτή σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η οποία τους διαχωρίζει και εμπεδώνει την άδικη και άνιση μεταχείρισή τους. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Γι’ αυτό το λόγο, μεταξύ άλλων, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες κοστολογημένες προτάσεις για 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος τετραετίας, καθώς και την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μέσα από την συγκρότηση 380 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα».

Τέλος, ο σημερινός κύκλος των επισκέψεων του Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στην Φθιώτιδα, έκλεισε στην Δ’ Υποδιεύθυνση Λαμίας της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), όπου στο πλαίσιο των συζητήσεων με εργαζομένους της υπηρεσίας τέθηκαν επιμέρους προβλήματα που άπτονται της διαδικασίας εκτέλεσης των φορολογικών ελέγχων και ερευνών λόγω υποστελέχωσης και των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων.

Αρχείο δελτίων τύπου

Με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. σε Δομοκό, Νέο Μοναστήρι και Ομβριακή ο Γιάννης Σαρακιώτης

Τον Δομοκό, το Νέο Μοναστήρι και την Ομβριακή επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης μαζί με τον συνυποψήφιό του Απόστολο Αγγελακόπουλο και μέλη της Ο.Μ. Δομοκού. Τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα