02/04/2021

«Σε Μακρακώμη και Σπερχειάδα ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης»

Συνάντηση στο Δημαρχείο στην Σπερχειάδα με το Δήμαρχο Μακρακώμης, κ. Γιώργο Χατζή, πραγματοποίησε την Πέμπτη 1/4 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων εθίγησαν τα εξής:

  • Οι επιμέρους προϋποθέσεις σχετικά με την υλοποίηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τις οποίες και εκφράστηκαν, από κοινού, έντονοι προβληματισμοί που συνδέονται με τη θέσπιση πλαφόν και τον καθορισμό αυστηρών προϋποθέσεων για την ένταξη των προτάσεων των ΟΤΑ.
  • Η συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ. σε Σπερχειάδα και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού, για την οποία έχουν πραγματοποιηθεί κατά το προηγούμενο διάστημα πολυάριθμες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.
  • Τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή, με επικέντρωση σε έργα περιστολής της ενεργειακής ζήτησης και αντίστοιχα της έμφασης στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιριακού αποθέματος του Δήμου, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του προγράμματος «Ηλέκτρα», πρωτοβουλία η οποία σχεδιάστηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γιώργο Σταθάκη.
  • Η επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή του Πλατυστόμου με την απολύτως απαξιωμένη ξενοδοχειακή υποδομή και την αδράνεια απέναντι στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του ιαματικού δυναμικού, από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. μιας ακόμη περιοχής της Φθιώτιδας με δυνητικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και πιθανές προοπτικές προσέλκυσης νέων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η επίσκεψη του κ. Σαρακιώτη συνεχίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, όπου και είχε μία γόνιμη συζήτηση με το Διευθυντή και τους εργαζόμενους της πρωτοβάθμιας δομής (ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό), σχετικά με:

  • Την ανάγκη βελτίωσης της οργάνωσης της εμβολιαστικής διαδικασίας στην εν λόγω δομή, μιας και προβλέπεται η λειτουργία τριών εμβολιαστικών γραμμών.
  • Την αναγκαιότητα υποστήριξης του υπάρχοντος προσωπικού, καθώς από πλευράς της συντριπτικής πλειονότητας εκφράστηκαν προβληματισμοί αναφορικά με το πως ένας τόσο περιορισμένος αριθμός υγειονομικών θα κατορθώσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των επισκέψεων των πολιτών για εμβολιασμό, οι οποίες και αναμένεται να πληθύνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Την κόπωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας της συνεχιζόμενης πίεσης που δέχονται οι υγειονομικές μονάδες της περιοχής.
  • Το ζήτημα της μόνιμης στελέχωσης του Κ.Υ., μέσα από την παραμονή του υφιστάμενου επικουρικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τόσο στη συγκεκριμένη, όσο και στο σύνολο των υγειονομικών μονάδων της Φθιώτιδας, αλλά και μέσω της πρόσληψης νέου, όπου αυτό απαιτείται.

Αρχείο δελτίων τύπου

«Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τις σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία ενιαίας ετήσιας ενίσχυσης των αγροτών μέσω του Ο.Σ.Δ.Ε.»

Με δήλωσή του, μετά από ερώτηση που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζει τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις στη διαδικασία ενιαίας ετήσιας ενίσχυσης των αγροτών και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης χωρίς σχέδιο για την ανάπτυξη»

Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων» ήταν (15/04) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Αφού...

Διαβάστε Περισσότερα

Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης Οινοφύτων και Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: 2 χρόνια επιδεικτικής Κυβερνητικής αδιαφορίας

Ως εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τοποθετήθηκε (13/04) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα