02/05/2023

Σε Παλαμά, Ομβριακή, Μακρυρράχη και δομές υγείας και πρόνοιας του Δομοκού ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στην περιοχή του Δομοκού και συγκεκριμένα στον Παλαμά, στην Ομβριακή και στη Μακρυρράχη βρέθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με εντονότερο την σταδιακή ερήμωση της περιοχής του Δομοκού.

Εν συνεχεία, ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας πραγματοποίησε επισκέψεις στις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας της περιοχής. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Δομοκού, καθώς και το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας (πρώην Θ.Χ.Π. Φθιώτιδας) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου και συζήτησε με στελέχη και τους εργαζόμενους των δύο δομών. Στο πλαίσιο των επισκέψεων του ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι:

«Η ευρύτερη περιοχή του Δομοκού κατέγραψε μείωση του πληθυσμού της, που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ξεπερνά τα 2.000 άτομα, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τη γήρανσή του, εξασθενεί την παραγωγική δραστηριότητα της. Παραγωγική δραστηριότητα που εξαρτάται συνάμα, από την ύπαρξη ενός βιώσιμου πρωτογενή τομέα ο οποίος έχει αφεθεί στο περιθώριο από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επιπροσθέτως, η ύπαρξη δομών υγείας και κοινωνικής φροντίδας στην περιοχή συνιστά προαπαιτούμενο για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατεβλήθησαν προσπάθειες για την ισχυροποίηση αυτών των δομών, μέσα από την οικονομική υποστήριξή τους, την ένταξη έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, την ενίσχυσή τους με προσωπικό πολλαπλών ειδικοτήτων και την διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους. Αυτή η προσπάθεια συνιστά και το εχέγγυο για τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους το οποίο αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία για την άμβλυνση των ανισοτήτων και την τόνωση της ελληνικής περιφέρειας.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. σε Δομοκό, Νέο Μοναστήρι και Ομβριακή ο Γιάννης Σαρακιώτης

Τον Δομοκό, το Νέο Μοναστήρι και την Ομβριακή επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης μαζί με τον συνυποψήφιό του Απόστολο Αγγελακόπουλο και μέλη της Ο.Μ. Δομοκού. Τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα