04/04/2018

Στη Βηρυτό του Λιβάνου με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό του Λιβάνου.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης βρέθηκε το θέμα του απολογισμού των πρόσφατων πρωτοβουλιών της Δ.Σ.Ο., με έμφαση στα συμπεράσματα της Διεθνούς Διάσκεψης της Αθήνας τον περασμένο Οκτώβριο και της συνάντησης στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας τον περασμένο Νοέμβριο, για την οποία ο Βουλευτής Φθιώτιδας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει διά ζώσης όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης, ξεχωριστή μνεία έγινε για την 25η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο., η οποία θα διοργανωθεί στην Αθήνα μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του συνόλου των κρατών-μελών.

Μεταξύ 3 και 4 Απριλίου, υψίστης σημασίας υπήρξε και η διοργάνωση του  Διεθνούς Συνεδρίου Κοινοβουλευτικού Διαλόγου με θέμα «Ενότητα στην πολυμορφία και βασικές αρχές ελευθερίας για τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή». Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο έλαβε χώρα εντός του Κοινοβουλίου του Λιβάνου, εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα αναφορικά με την ανάγκη αλληλοκατανόησης μεταξύ των θρησκειών προς αντιμετώπιση της ανόδου του φανατισμού-εξτρεμισμού ιδιαίτερα στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, τη Μεγάλη Τρίτη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιορείτικης Χαλκογραφίας στο Μουσείο “Beit Beirut” με τίτλο “Virgin Mariam. Icons from Her Holy Garden. Mount Athos”. Η έκθεση αποτέλεσε μια άριστη ευκαιρία προβολής του αγιορείτικου μοναχικού βίου και μεταλαμπάδευσης της κοσμοθεωρίας του Άθωνος σε ένα ευρύτερο διεθνές κοινό.

Ο κ. Σαρακιώτης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις γόνιμες συζητήσεις οι οποίες έλαβαν χώρα και για τα κέρδη τα οποία αποκόμισε η ελληνική αντιπροσωπεία, τόνισε ότι οι ανοιχτές προκλήσεις και τα πολλαπλά μέτωπα στο επίπεδο του διαπολιτισμικού διαλόγου καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διατήρησης ανοιχτού διαύλου μεταξύ των χωρών με σημαντική ορθόδοξη παράδοση.

Αρχείο δελτίων τύπου

Παρέμβαση Γ. Σαρακιώτη για την εξυγίανση του Ασωπού και το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων

Στο 1ο STAR Forum 2023, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας στην πόλη της Λαμίας και στη θεματική συζήτηση με τίτλο: «30 χρόνια μετά το SOS του Ασωπού», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λαμία: «Πρωταγωνιστής στην τελευταία του κακοπαιγμένη παράσταση»

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λαμία σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του αναφέρει: «Μία από τις τελευταίες...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα