04/04/2018

Στη Βηρυτό του Λιβάνου με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό του Λιβάνου.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης βρέθηκε το θέμα του απολογισμού των πρόσφατων πρωτοβουλιών της Δ.Σ.Ο., με έμφαση στα συμπεράσματα της Διεθνούς Διάσκεψης της Αθήνας τον περασμένο Οκτώβριο και της συνάντησης στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας τον περασμένο Νοέμβριο, για την οποία ο Βουλευτής Φθιώτιδας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει διά ζώσης όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης, ξεχωριστή μνεία έγινε για την 25η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο., η οποία θα διοργανωθεί στην Αθήνα μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του συνόλου των κρατών-μελών.

Μεταξύ 3 και 4 Απριλίου, υψίστης σημασίας υπήρξε και η διοργάνωση του  Διεθνούς Συνεδρίου Κοινοβουλευτικού Διαλόγου με θέμα «Ενότητα στην πολυμορφία και βασικές αρχές ελευθερίας για τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή». Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο έλαβε χώρα εντός του Κοινοβουλίου του Λιβάνου, εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα αναφορικά με την ανάγκη αλληλοκατανόησης μεταξύ των θρησκειών προς αντιμετώπιση της ανόδου του φανατισμού-εξτρεμισμού ιδιαίτερα στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, τη Μεγάλη Τρίτη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιορείτικης Χαλκογραφίας στο Μουσείο “Beit Beirut” με τίτλο “Virgin Mariam. Icons from Her Holy Garden. Mount Athos”. Η έκθεση αποτέλεσε μια άριστη ευκαιρία προβολής του αγιορείτικου μοναχικού βίου και μεταλαμπάδευσης της κοσμοθεωρίας του Άθωνος σε ένα ευρύτερο διεθνές κοινό.

Ο κ. Σαρακιώτης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις γόνιμες συζητήσεις οι οποίες έλαβαν χώρα και για τα κέρδη τα οποία αποκόμισε η ελληνική αντιπροσωπεία, τόνισε ότι οι ανοιχτές προκλήσεις και τα πολλαπλά μέτωπα στο επίπεδο του διαπολιτισμικού διαλόγου καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διατήρησης ανοιχτού διαύλου μεταξύ των χωρών με σημαντική ορθόδοξη παράδοση.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα