04/04/2018

Στη Βηρυτό του Λιβάνου με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό του Λιβάνου.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης βρέθηκε το θέμα του απολογισμού των πρόσφατων πρωτοβουλιών της Δ.Σ.Ο., με έμφαση στα συμπεράσματα της Διεθνούς Διάσκεψης της Αθήνας τον περασμένο Οκτώβριο και της συνάντησης στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας τον περασμένο Νοέμβριο, για την οποία ο Βουλευτής Φθιώτιδας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει διά ζώσης όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης, ξεχωριστή μνεία έγινε για την 25η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο., η οποία θα διοργανωθεί στην Αθήνα μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του συνόλου των κρατών-μελών.

Μεταξύ 3 και 4 Απριλίου, υψίστης σημασίας υπήρξε και η διοργάνωση του  Διεθνούς Συνεδρίου Κοινοβουλευτικού Διαλόγου με θέμα «Ενότητα στην πολυμορφία και βασικές αρχές ελευθερίας για τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους στη Μέση Ανατολή». Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο έλαβε χώρα εντός του Κοινοβουλίου του Λιβάνου, εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα αναφορικά με την ανάγκη αλληλοκατανόησης μεταξύ των θρησκειών προς αντιμετώπιση της ανόδου του φανατισμού-εξτρεμισμού ιδιαίτερα στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, τη Μεγάλη Τρίτη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιορείτικης Χαλκογραφίας στο Μουσείο “Beit Beirut” με τίτλο “Virgin Mariam. Icons from Her Holy Garden. Mount Athos”. Η έκθεση αποτέλεσε μια άριστη ευκαιρία προβολής του αγιορείτικου μοναχικού βίου και μεταλαμπάδευσης της κοσμοθεωρίας του Άθωνος σε ένα ευρύτερο διεθνές κοινό.

Ο κ. Σαρακιώτης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις γόνιμες συζητήσεις οι οποίες έλαβαν χώρα και για τα κέρδη τα οποία αποκόμισε η ελληνική αντιπροσωπεία, τόνισε ότι οι ανοιχτές προκλήσεις και τα πολλαπλά μέτωπα στο επίπεδο του διαπολιτισμικού διαλόγου καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διατήρησης ανοιχτού διαύλου μεταξύ των χωρών με σημαντική ορθόδοξη παράδοση.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην Επέτειο...

Διαβάστε Περισσότερα