08/04/2022

Στη Βουλή από τον Γ. Σαρακιώτη και πάλι το θέμα της σιδηροδρομικής απομόνωσης του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας

«Δύο χρόνια τώρα και παρά τις υποσχέσεις των κυβερνητικών στελεχών της περιοχής, η σιδηροδρομική απομόνωση του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δελφών και περιοχών της Βοιωτίας, καλά κρατεί. Όσοι υποκριτικά μιλούν για δήθεν «περιφερειακή ανάπτυξη» της Φθιώτιδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποδεικνύονται ανίκανοι ακόμη και να θέσουν σε πλήρη λειτουργία δύο δρομολόγια τρένων, όπως συνέβαινε επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μετάβαση των επισκεπτών στον τόπο μας», σχολίασε στο πλαίσιο νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασης του για το θέμα της μη διεξαγωγής των δρομολογίων 1520 και 1521 επί καθημερινής βάσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Ειδικότερα, με τη νέα παρέμβασή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, κ. Κ. Καραμανλή την κοινή επιστολή των Δημάρχων των Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας και Δελφών οι οποίοι επισημαίνουν ότι, η συχνότητα των υφιστάμενων δρομολογίων καθώς επίσης και οι ημέρες κατά τις οποίες αυτά έχουν προγραμματιστεί, δεν δύνανται σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις ανάγκες περίπου 20.000 κατοίκων των δύο Δήμων καθώς επίσης και τους επισκέπτες τους, ενώ τονίζουν ότι, δεν παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους δημότες μας να μπορούν να μεταβούν στην πρωτεύουσα και να επιστρέψουν αυθημερόν στον τόπο διαμονής τους, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα έτη.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι δύο Δήμαρχοι, η συρρίκνωση των δρομολογίων και η αδυναμία εξεύρεσης οριστικής λύσης, έχει υποβαθμίσει τους δύο Δήμους, ενώ δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Φθιώτιδας, Φωκίδας και Βοιωτίας) που εξυπηρετούνται από τα συγκεκριμένα δρομολόγια. Τέλος, επισημαίνεται ότι, για το ίδιο θέμα έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις:

  • Κατάθεση της υπ’ αριθ. πρωτ. 7762/29-06-2020 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης με τίτλο: «Υποβάθμιση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου της Φθιώτιδας με διακοπή δρομολογίων, υπολειτουργία σιδηροδρομικών σταθμών και έλλειψη εξυπηρέτησης των πολιτών σε Φθιώτιδα και Φωκίδα»
  • Κατάθεση της υπ’ αριθ. πρωτ. 295/01-11-2021 Κοινοβουλευτικής Αναφοράς με τίτλο: «Ψήφισμα διαμαρτυρίας εκπροσώπων των Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας, του Δήμου Δελφών, των Δημοτικών Ενοτήτων, των Τοπικών Κοινοτήτων, των Τοπικών Συλλόγων και κατοίκων 34 Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων των Π.Ε. Φθιώτιδας και Φωκίδας
  • Κατάθεση της υπ’ αριθ. πρωτ. 7382/17-06-2021 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης με τίτλο: «Υποβάθμιση της Φθιώτιδας μέσω της μη εκτέλεσης σειράς δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της – Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της υπολειτουργίας σε Μπράλο, Μώλο, Στυλίδα»
  • Συζήτηση Επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Κ. Καραμανλή την 1η/10/2021.

χωρίς ωστόσο η Κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, να έχει επιληφθεί του παραπάνω ζητήματος προκειμένου να λάβει οριστικό τέλος ο αποκλεισμός των παραπάνω περιοχών.

Διαβάστε εδώ την αναφορά του Γιάννη Σαρακιώτης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και εδώ την επιστολή των Δημάρχων Αμφίκλειας-Ελάτειας και Δελφών.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ομιλία Σαρακιώτη για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τροπολογία για ΛΑΡΚΟ

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε επί του φορολογικού νομοσχεδίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, μάλιστα, κατέθεσε τροπολογία, μαζί με ακόμη 6...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα