22/06/2018

Στη Μπρατισλάβα ο Σαρακιώτης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης μεταξύ 20 και 22 Ιουνίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο διακοινοβουλευτικό σεμινάριο για την ρητορική μίσους στο διαδίκτυο. Στο σεμινάριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον κ. Σαρακιώτη να έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους συναδέλφους του για την πολιτική της Ελλάδας στο συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα.

Όπως επισημάνθηκε από τον Βουλευτή Φθιώτιδας, «το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, μαζί με την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, αποτελούν σήμερα μια ιδιαίτερη πρόκληση για τα κράτη, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελεί επίσης μία συνεχώς αυξανόμενη απειλή για τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και την οικονομία». Γι’ αυτό το λόγο, η από κοινού αντιμετώπιση των δυσάρεστων φαινομένων κρίνεται επιβεβλημένη, ενώ σίγουρα δεν μπορεί να υλοποιηθεί κατά μόνας, μιας και τα διακρατικά σύνορα στον κυβερνοχώρο είναι δυσδιάκριτα.

Ο κ. Σαρακιώτης μετέφερε την ελληνική εμπειρία στην αντιμετώπιση του εγκλήματος στο διαδίκτυο, καθώς και της ρητορικής μίσους, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες ότι η χώρα μας έχει επιφορτίσει Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με τα καθήκοντα της εποπτείας των υποθέσεων ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το εν λόγω γεγονός υπογραμμίζει την έμφαση, η οποία δίνεται από την ελληνική πλευρά στην κοινή προσπάθεια για ένα ασφαλές διαδίκτυο προσβάσιμο από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα