22/11/2019

Στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: «Συνεδριάστε, παραγράψτε, τελειώσατε…»

Στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης με ομιλία του από το βήμα της Βουλής. Όπως αρχικά ανέφερε:

«Αντί να βρούμε έναν κοινό τόπο, μια κοινή συνισταμένη και να ομονοήσουμε στα αυτονόητα, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρατηρώ ότι έχουν επιλέξει να θυμηθούν τις «ένδοξες στιγμές» του αντιπολιτευτικού παρελθόντος τους. Τους ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες να μάχονται για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με μια φωνή, επαναλαμβάνοντας μονότονα τις ίδιες παρανοήσεις. Να μιλήσουμε, όμως, συγκεκριμένα και με ονόματα; Σε ποιον ανήκει η κρατικά χρηματοδοτούμενη Οξφόρδη; Ή αντίστοιχα σε ποιον ανήκει το Κέϊμπριτζ; Το περίφημο London School of Economics; Μήπως είναι και αυτό ιδιωτικό; Κάθε άλλο… Η Χαϊδελβέργη στη Γερμανία; Η Σορβόννη στη Γαλλία; Όλα τα παραπάνω, αν και θέλετε να το αποκρύψετε, είναι δημόσια».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης εστίασε στο περίφημο άρθρο 86 και στη στάση της Ν.Δ. υπογραμμίζοντας:

«Θυμόμαστε όλοι την πορεία πολυάριθμων υποθέσεων από το Βατοπέδι έως τα δομημένα ομόλογα, για τις οποίες  το άρθρο 86 επέτρεψε τις μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την πρόωρη διάλυση της Βουλής, που αυτομάτως σήμαινε παραγραφή. Συνεδριάστε, παραγράψτε, τελειώσατε… Είναι καθήκον μας να θέσουμε ένα τέλος στις προκλητικές παραγραφές, οι οποίες τόσο έχουν εξεγείρει το κοινό αίσθημα τα προηγούμενα χρόνια».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την τακτική του κυβερνώντος κόμματος, σημείωσε:

«Με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει επισυναφθεί ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86, η οποία θα απέτρεπε την παραγραφή σκανδάλων και υποθέσεων δωροδοκίας, όπως για παράδειγμα αυτό της “Novartis”. Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης, ζήτησε προ ημερών το αυτονόητο: να γίνει από όλους δεκτή η ερμηνευτική αυτή δήλωση. Απόλυτη σιωπή ακολούθησε… Και αν δε θέλετε να απαντήσετε σε εμάς, τουλάχιστον βρείτε κάτι πειστικό – αν έχετε – να πείτε στον ελληνικό λαό που έχει κουραστεί να ακούει για σοβαρές υποθέσεις που τον ζημίωσαν αλλά δεν οδήγησαν σε καμία τιμωρία υπευθύνου».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνέχισε αναφέροντας:

«Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι τους λόγους που γίνεται αυτό και επιτρέψτε μου να αναφερθώ συγκεκριμένα στο μείζον ζήτημα της Novartis. Αφού όντως υπάρχει σκάνδαλο όπως οι ίδιοι έχετε παραδεχθεί, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζετε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, τότε τι φοβάστε; Γιατί υιοθετείτε μια στάση του «ό,τι έγινε, έγινε» και δεν ομονοούμε στο θεμελιώδες, προκειμένου έστω να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις, που ταλανίζουν το δημόσιο βίο; Είναι λυπηρό γιατί, ενώ λέτε ότι «το άρθρο 86 ήταν λάθος», την ίδια στιγμή προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε τις ευεργεσίες του μέχρι τέλους».

Τέλος, όπως τόνισε, απευθυνόμενος τα στελέχη της Ν.Δ.:

«Αυτός είναι ο ορισμός της υποκρισίας και της ανευθυνότητας. Αποτελεί σαφώς αναπόσπαστο μέρος του ίδιου πολιτικού σχεδίου, το οποίο εμπεριέχει την ψήφιση ποινικών αμνηστεύσεων για τους τραπεζίτες και την αποδέσμευση των λογαριασμών των ερευνώμενων για υποθέσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Μέχρι τους Financial Times έφθασε η χάρη σας, με στελέχη σας να απαντούν καταγγέλλοντας τη διαπλοκή «ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Financial Times» μετά τη διαπλοκή «ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-FBI»»!

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο OPEN: «Σηκώνουμε κεφάλι και ετοιμαζόμαστε για τη νέα αναμέτρηση»

Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και εκφράζοντας τη θέση του εν όψει της νέας εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα