21/09/2018

Στον Αραχωβίτη ο Σαρακιώτης για τα προβλήματα των Φθιωτών αγροτών

Σύσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία του αρμοδίου Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη και της Υφυπουργού Ολυμπίας Τελιγιορίδου. Οι βουλευτές, οι οποίοι συμμετείχαν, ήταν ο Γιάννης Σαρακιώτης (Φθιώτιδα), ο Νίκος Ηγουμενίδης (Ηράκλειο), ο Γιώργος Ντζιμάνης (Κοζάνη), ο Γιάννης Σηφάκης (Πέλλα), ο Γρηγόρης Στογιαννίδης (Ξάνθη) και ο Γιώργος Τσόγκας (Κορινθία).

Ο κ. Αραχωβίτης παρείχε εκτενή ενημέρωση για όλα τα θέματα του Υπουργείου και στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των παριστάμενων βουλευτών. Από την πλευρά του, ο κ. Σαρακιώτης έθεσε υπόψη του Υπουργού τα σημαντικότερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Φθιώτιδας, ενώ ζήτησε και ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά νομοθετικές και άλλες σχετικές με την αγροτική πολιτική πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στις αυξανόμενες επιθέσεις αγριόχοιρων και στις καταστροφές, τις οποίες προκαλούν σε καλλιέργειες και περιουσίες, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου. Στη συνέχεια, έθιξε το πρόβλημα των κοινοχρήστων εκτάσεων στο Νέο Μοναστήρι, το οποίο απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους καλλιεργητές και όσους ασχολούνται με τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα εξίσου κρίσιμο ζήτημα αφορά την ανάγκη παράτασης για την ένταξη των παραγωγών με πομόνες (ιδιωτικές γεωτρήσεις) στο αγροτικό τιμολόγιο. Όπως σημείωσε ο κ. Σαρακιώτης, το πρόβλημα απασχολεί εκατοντάδες αγρότες και οι ενέργειες του Υπουργείου οφείλουν να είναι άμεσες, καθώς ταλαιπωρούνται καθημερινά στα καταστήματα της Δ.Ε.Η..

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης συζήτησε με τον κ. Αραχωβίτη για το θέμα της μη διενέργειας ψεκασμών δακοκτονίας, περιγράφοντας το μέγεθος των ζημιών τις οποίες έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί της Φθιώτιδας. Όπως υπογραμμίσθηκε, το Υπουργείο πρόκειται να επανεξετάσει το συνολικό πλαίσιο εκτέλεσης των προγραμμάτων δακοκτονίας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες δυσλειτουργίες από πλευράς των Περιφερειών.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα