21/09/2018

Στον Αραχωβίτη ο Σαρακιώτης για τα προβλήματα των Φθιωτών αγροτών

Σύσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία του αρμοδίου Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη και της Υφυπουργού Ολυμπίας Τελιγιορίδου. Οι βουλευτές, οι οποίοι συμμετείχαν, ήταν ο Γιάννης Σαρακιώτης (Φθιώτιδα), ο Νίκος Ηγουμενίδης (Ηράκλειο), ο Γιώργος Ντζιμάνης (Κοζάνη), ο Γιάννης Σηφάκης (Πέλλα), ο Γρηγόρης Στογιαννίδης (Ξάνθη) και ο Γιώργος Τσόγκας (Κορινθία).

Ο κ. Αραχωβίτης παρείχε εκτενή ενημέρωση για όλα τα θέματα του Υπουργείου και στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των παριστάμενων βουλευτών. Από την πλευρά του, ο κ. Σαρακιώτης έθεσε υπόψη του Υπουργού τα σημαντικότερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Φθιώτιδας, ενώ ζήτησε και ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά νομοθετικές και άλλες σχετικές με την αγροτική πολιτική πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στις αυξανόμενες επιθέσεις αγριόχοιρων και στις καταστροφές, τις οποίες προκαλούν σε καλλιέργειες και περιουσίες, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου. Στη συνέχεια, έθιξε το πρόβλημα των κοινοχρήστων εκτάσεων στο Νέο Μοναστήρι, το οποίο απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους καλλιεργητές και όσους ασχολούνται με τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα εξίσου κρίσιμο ζήτημα αφορά την ανάγκη παράτασης για την ένταξη των παραγωγών με πομόνες (ιδιωτικές γεωτρήσεις) στο αγροτικό τιμολόγιο. Όπως σημείωσε ο κ. Σαρακιώτης, το πρόβλημα απασχολεί εκατοντάδες αγρότες και οι ενέργειες του Υπουργείου οφείλουν να είναι άμεσες, καθώς ταλαιπωρούνται καθημερινά στα καταστήματα της Δ.Ε.Η..

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης συζήτησε με τον κ. Αραχωβίτη για το θέμα της μη διενέργειας ψεκασμών δακοκτονίας, περιγράφοντας το μέγεθος των ζημιών τις οποίες έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί της Φθιώτιδας. Όπως υπογραμμίσθηκε, το Υπουργείο πρόκειται να επανεξετάσει το συνολικό πλαίσιο εκτέλεσης των προγραμμάτων δακοκτονίας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες δυσλειτουργίες από πλευράς των Περιφερειών.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τα μπάνια του»

Στην τηλεόραση του OPEN και την πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (16/08) για το θέμα του εντοπισμού προσφύγων στις όχθες του Έβρου καθώς και το μείζον ζήτημα των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα