21/09/2018

Στον Αραχωβίτη ο Σαρακιώτης για τα προβλήματα των Φθιωτών αγροτών

Σύσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία του αρμοδίου Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη και της Υφυπουργού Ολυμπίας Τελιγιορίδου. Οι βουλευτές, οι οποίοι συμμετείχαν, ήταν ο Γιάννης Σαρακιώτης (Φθιώτιδα), ο Νίκος Ηγουμενίδης (Ηράκλειο), ο Γιώργος Ντζιμάνης (Κοζάνη), ο Γιάννης Σηφάκης (Πέλλα), ο Γρηγόρης Στογιαννίδης (Ξάνθη) και ο Γιώργος Τσόγκας (Κορινθία).

Ο κ. Αραχωβίτης παρείχε εκτενή ενημέρωση για όλα τα θέματα του Υπουργείου και στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις των παριστάμενων βουλευτών. Από την πλευρά του, ο κ. Σαρακιώτης έθεσε υπόψη του Υπουργού τα σημαντικότερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Φθιώτιδας, ενώ ζήτησε και ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά νομοθετικές και άλλες σχετικές με την αγροτική πολιτική πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στις αυξανόμενες επιθέσεις αγριόχοιρων και στις καταστροφές, τις οποίες προκαλούν σε καλλιέργειες και περιουσίες, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου. Στη συνέχεια, έθιξε το πρόβλημα των κοινοχρήστων εκτάσεων στο Νέο Μοναστήρι, το οποίο απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους καλλιεργητές και όσους ασχολούνται με τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα εξίσου κρίσιμο ζήτημα αφορά την ανάγκη παράτασης για την ένταξη των παραγωγών με πομόνες (ιδιωτικές γεωτρήσεις) στο αγροτικό τιμολόγιο. Όπως σημείωσε ο κ. Σαρακιώτης, το πρόβλημα απασχολεί εκατοντάδες αγρότες και οι ενέργειες του Υπουργείου οφείλουν να είναι άμεσες, καθώς ταλαιπωρούνται καθημερινά στα καταστήματα της Δ.Ε.Η..

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης συζήτησε με τον κ. Αραχωβίτη για το θέμα της μη διενέργειας ψεκασμών δακοκτονίας, περιγράφοντας το μέγεθος των ζημιών τις οποίες έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί της Φθιώτιδας. Όπως υπογραμμίσθηκε, το Υπουργείο πρόκειται να επανεξετάσει το συνολικό πλαίσιο εκτέλεσης των προγραμμάτων δακοκτονίας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες δυσλειτουργίες από πλευράς των Περιφερειών.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ξενογιαννακοπούλου, Χαρίτσης και Σαρακιώτης για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ: «Αποστολή εξετελέσθη»

Στη δημοσίευση κοινής ανακοίνωσης προχώρησαν η Βουλευτής Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης: «Τρία και πλέον χρόνια, πήρε στους “οδηγούς” της “ανάπτυξης”, να επιτύχουν αυτά που επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν δεδομένα»

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επαναφορά καθημερινών...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Αδιαφανείς αποφάσεις της Κυβέρνησης με θύμα την ερευνητική κοινότητα της χώρας»

Τις διαμαρτυρίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) σχετικά με την προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) για την...

Διαβάστε Περισσότερα