28/11/2018

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στο Ευρωκοινοβούλιο βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, με σκοπό να συμμετάσχει στη συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής με θέμα την ενίσχυση των κοινοβουλίων και την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των πολιτών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η υλοποίηση και η εφαρμογή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η δυνατότητα κάθε πολίτη κράτους-μέλους να συμμετέχει ενεργά στη χάραξη της πολιτικής της. Όπως πρότεινε ο κ. Σαρακιώτης:

«Η καταγγελία, που έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει απευθείας στην Επιτροπή κάθε Ευρωπαίος πολίτης, θα μπορούσε να κοινοποιείται ταυτόχρονα και σε μια ειδική για το σκοπό αυτό γραμματοθυρίδα του Κοινοβουλίου. Αντίστοιχα θα ήταν χρήσιμο – αν υπήρχε επαρκής διοικητική υποδομή – να επιμερίζονται οι αναφορές πολιτών που κατατίθενται στη Βουλή και απευθύνονται προς Υπουργούς όχι μόνο με χρονολογική σειρά – όπως γίνεται τώρα – αλλά και κατά θέμα, προκειμένου να εντοπίζονται περιπτώσεις που αφορούν προβλήματα εφαρμογής νομοθεσίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο βαθμό εναρμονισμού της ελληνικής νομοθεσίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο:

«Στον Πίνακα Επιδόσεων Εσωτερικής Αγοράς 2017 η Ελλάδα εμφανίζει 0,9% έλλειμμα ενσωμάτωσης (στόχος 1%, μέσος όρος ΕΕ 1,5%) και κατατάσσεται 8η μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε.. Βρίσκεται, επίσης, στα 6 κράτη μέλη με τις λιγότερες πλημμελώς ενσωματωμένες οδηγίες Ε.Ε. και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σταθερός στόχος της χώρας είναι το έλλειμμα ενσωμάτωσης οδηγιών της ΕΕ να είναι κατώτερο του 1%, σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβαν τα κράτη-μέλη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών το 2007».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο Βουλευτής είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες και το έργο του σε ένα κρίσιμο χρονικό σταυροδρόμι για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Όπως σημείωσαν οι δύο άνδρες, ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου, η ανάγκη συστράτευσης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων ενάντια στο φασισμό και στον εθνικισμό κρίνεται πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα