28/11/2018

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στο Ευρωκοινοβούλιο βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, με σκοπό να συμμετάσχει στη συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής με θέμα την ενίσχυση των κοινοβουλίων και την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των πολιτών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η υλοποίηση και η εφαρμογή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η δυνατότητα κάθε πολίτη κράτους-μέλους να συμμετέχει ενεργά στη χάραξη της πολιτικής της. Όπως πρότεινε ο κ. Σαρακιώτης:

«Η καταγγελία, που έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει απευθείας στην Επιτροπή κάθε Ευρωπαίος πολίτης, θα μπορούσε να κοινοποιείται ταυτόχρονα και σε μια ειδική για το σκοπό αυτό γραμματοθυρίδα του Κοινοβουλίου. Αντίστοιχα θα ήταν χρήσιμο – αν υπήρχε επαρκής διοικητική υποδομή – να επιμερίζονται οι αναφορές πολιτών που κατατίθενται στη Βουλή και απευθύνονται προς Υπουργούς όχι μόνο με χρονολογική σειρά – όπως γίνεται τώρα – αλλά και κατά θέμα, προκειμένου να εντοπίζονται περιπτώσεις που αφορούν προβλήματα εφαρμογής νομοθεσίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο βαθμό εναρμονισμού της ελληνικής νομοθεσίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο:

«Στον Πίνακα Επιδόσεων Εσωτερικής Αγοράς 2017 η Ελλάδα εμφανίζει 0,9% έλλειμμα ενσωμάτωσης (στόχος 1%, μέσος όρος ΕΕ 1,5%) και κατατάσσεται 8η μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε.. Βρίσκεται, επίσης, στα 6 κράτη μέλη με τις λιγότερες πλημμελώς ενσωματωμένες οδηγίες Ε.Ε. και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σταθερός στόχος της χώρας είναι το έλλειμμα ενσωμάτωσης οδηγιών της ΕΕ να είναι κατώτερο του 1%, σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβαν τα κράτη-μέλη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών το 2007».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο Βουλευτής είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες και το έργο του σε ένα κρίσιμο χρονικό σταυροδρόμι για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Όπως σημείωσαν οι δύο άνδρες, ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου, η ανάγκη συστράτευσης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων ενάντια στο φασισμό και στον εθνικισμό κρίνεται πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα