28/11/2018

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στο Ευρωκοινοβούλιο βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, με σκοπό να συμμετάσχει στη συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής με θέμα την ενίσχυση των κοινοβουλίων και την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των πολιτών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η υλοποίηση και η εφαρμογή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η δυνατότητα κάθε πολίτη κράτους-μέλους να συμμετέχει ενεργά στη χάραξη της πολιτικής της. Όπως πρότεινε ο κ. Σαρακιώτης:

«Η καταγγελία, που έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει απευθείας στην Επιτροπή κάθε Ευρωπαίος πολίτης, θα μπορούσε να κοινοποιείται ταυτόχρονα και σε μια ειδική για το σκοπό αυτό γραμματοθυρίδα του Κοινοβουλίου. Αντίστοιχα θα ήταν χρήσιμο – αν υπήρχε επαρκής διοικητική υποδομή – να επιμερίζονται οι αναφορές πολιτών που κατατίθενται στη Βουλή και απευθύνονται προς Υπουργούς όχι μόνο με χρονολογική σειρά – όπως γίνεται τώρα – αλλά και κατά θέμα, προκειμένου να εντοπίζονται περιπτώσεις που αφορούν προβλήματα εφαρμογής νομοθεσίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο βαθμό εναρμονισμού της ελληνικής νομοθεσίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο:

«Στον Πίνακα Επιδόσεων Εσωτερικής Αγοράς 2017 η Ελλάδα εμφανίζει 0,9% έλλειμμα ενσωμάτωσης (στόχος 1%, μέσος όρος ΕΕ 1,5%) και κατατάσσεται 8η μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε.. Βρίσκεται, επίσης, στα 6 κράτη μέλη με τις λιγότερες πλημμελώς ενσωματωμένες οδηγίες Ε.Ε. και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σταθερός στόχος της χώρας είναι το έλλειμμα ενσωμάτωσης οδηγιών της ΕΕ να είναι κατώτερο του 1%, σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβαν τα κράτη-μέλη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών το 2007».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, ο Βουλευτής είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες και το έργο του σε ένα κρίσιμο χρονικό σταυροδρόμι για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Όπως σημείωσαν οι δύο άνδρες, ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου, η ανάγκη συστράτευσης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων ενάντια στο φασισμό και στον εθνικισμό κρίνεται πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ξενογιαννακοπούλου, Χαρίτσης και Σαρακιώτης για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ: «Αποστολή εξετελέσθη»

Στη δημοσίευση κοινής ανακοίνωσης προχώρησαν η Βουλευτής Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης: «Τρία και πλέον χρόνια, πήρε στους “οδηγούς” της “ανάπτυξης”, να επιτύχουν αυτά που επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν δεδομένα»

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επαναφορά καθημερινών...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Αδιαφανείς αποφάσεις της Κυβέρνησης με θύμα την ερευνητική κοινότητα της χώρας»

Τις διαμαρτυρίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) σχετικά με την προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) για την...

Διαβάστε Περισσότερα