01/12/2021

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη για τη Θρονική Εορτή βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας βρέθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης μεταφέροντας το οικουμενικό αίτημα για την ανάγκη επανέναρξης της λειτουργίας του εν λόγω ιστορικού χώρου, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κα Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Φανάρι, ο κ. Σαρακιώτης συνάντησε, επίσης, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ.κ. Εμμανουήλ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κωνσταντινούπολη συνιστά το διαχρονικό σταυροδρόμι των πολιτισμών, την ιστορική γέφυρα Ανατολής και Δύσης, στοιχείο το οποίο το επίσημο τουρκικό κράτος οφείλει να σέβεται και να διαφυλάσσει, χωρίς προκλητικές ενέργειες όπως αυτή του καλοκαιριού του 2020 όταν αποφασίστηκε η μετατροπή του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές μισαλλοδοξίας και θρησκευτικού φανατισμού, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι Ελληνικές Προξενικές Αρχές επιτελούν σπουδαίο έργο, υπό αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες και προς τούτο, τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Από πλευράς της Δ.Σ.Ο., θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια διαφύλαξης της διαπολιτισμικής κληρονομιάς της Κωνσταντινούπολης και του ελληνισμού».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης: «Οι Έλληνες επιστήμονες επιβεβαιώνουν τη λαθροχειρία της Κυβέρνησης όσον αφορά τις δαπάνες για την έρευνα»

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η πρόσφατη αναφορά της κας Βίκυς Κεφαλά, Μέλους του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου InvestEU αναφορικά με το ποσοστό της έντασης των δαπανών σχετικά με την έρευνα και την καινοτομία, στο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Πρωταθλητές στην ακρίβεια με σφραγίδα Κυριάκου Μητσοτάκη»

Ως εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης περί του δικαίου ανταγωνισμού τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος, Γιάννης Σαρακιώτης. Αναφερόμενος στα ζητήματα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Αδ. Γεωργιάδη: «Οι πολίτες σας περιμένουν για μια σέλφι με τους λογαριασμούς ρεύματος στα χέρια, κ. Υπουργέ!»

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, επιχειρηματίας που πλήρωνε κάθε μήνα 2.000 ευρώ για φυσικό αέριο, πλήρωσε 8.000 ευρώ τον ένα μήνα και 12.000 τον επόμενο. Μπορείτε να βγάλετε και με αυτόν τον άνθρωπο μία selfie, κ. Υπουργέ. Σας περιμένει!», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά...

Διαβάστε Περισσότερα