17/05/2023

Στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη ΛΑΡΚΟ και δίπλα στους εργαζομένους της βρέθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Λάρυμνα. Ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων και να ακούσει τους προβληματισμούς τους για την επόμενη ημέρα της εταιρείας, μετά και την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας από την Κυβέρνησης της Ν.Δ..

Της διαδικασίας της πώλησης της ΛΑΡΚΟ είχε προηγηθεί η απόλυση του συνόλου των εργαζομένων και η παύση της λειτουργίας του εργοστασίου το περασμένο καλοκαίρι εξελίξεις τις οποίες ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είχε στηλιτεύσει τόσο εντός του Κοινοβουλίου, όσο και μέσω της συμμετοχής του στις μαζικές κινητοποιήσεις των απολυμένων στη Λάρυμνα και στην Αθήνα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Η προσφορά της ΛΑΡΚΟ ως “δώρο” σε κοινοπρακτικό fund λύνει τις απορίες και των τελευταίων καλοπροαίρετων για τις εξ αρχής προθέσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ.. Απαντά γιατί η ΛΑΡΚΟ λοιδορήθηκε με τέτοια δριμύτητα όσον αφορά την οικονομική θέση έως ακόμη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της, γιατί οι αρμόδιοι Υπουργοί της Ν.Δ. αρνήθηκαν να αξιοποιήσουν τις ευρωπαϊκές προβλέψεις για τη διάσωση στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων επ’ αφορμή της πανδημίας, γιατί οι Κυβερνώντες απέφευγαν επίμονα τη διεξαγωγή οποιασδήποτε συζήτησης στη Βουλή για το θέμα, παρά το επίσημο αίτημα για τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης τη ΛΑΡΚΟ».

Συνεχίζοντας, ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε: «Είναι πλέον πασιφανές ότι η Ν.Δ. είχε εξ αρχής σκοπό να χαρίσει τη ΛΑΡΚΟ σε ιδιωτικά συμφέροντα και γι’ αυτό, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είμαστε πεπεισμένοι ότι η Κυβέρνηση κινήθηκε δολίως και μεθόδευσε τις εξελίξεις προς την εν λόγω κατεύθυνση. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να τονίζουμε την ανάγκη επανέναρξης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, μετά το “λουκέτο” στο οποίο την καταδίκασε η Κυβέρνηση, με διατήρηση του παραγωγικού χαρακτήρα της και διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Η “ανάπτυξη της Φθιώτιδας”, την οποία κατά τα άλλα υπόσχονται τα στελέχη της Ν.Δ. με λόγια κενά περιεχομένου, δεν μπορεί να έρθει μέσα από την απαξίωση της μεγαλύτερης βιομηχανίας της περιοχής και την αποβιομηχάνιση».

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα