16/11/2017

Συγχαρητήρια για την επιτυχή επαναδιαπραγμάτευση των όρων για το ‘Sepura’ και αίτημα ενίσχυσης της Φθιώτιδας με νέα περιπολικά

Με επιστολή απευθύνθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να συγχαρεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την επιτυχή επαναδιαπραγμάτευση των όρων για το ‘Sepura’ και να ζητήσει την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας με νέα περιπολικά οχήματα. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εσάς προσωπικά, για την επιτυχέστατη επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης για το ηλεκτρονικό σύστημα ραδιοεπικοινωνίας ‘Sepura’ της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποτελεί κατ’ ουσία διάδοχο του ‘Tetra’. H μείωση του αρχικά συμφωνηθέντος ποσού από τα 2.200.000 στο 1.600.000 ευρώ, για την ετήσια συντήρηση του συστήματος, συνιστά αξιομνημόνευτο κυβερνητικό επίτευγμα με τη χώρα να εξοικονομεί 3.600.000 ευρώ σε βάθος εξαετίας.

Τα ευχάριστα νέα ακολούθησε ανακοίνωση του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία, αξιοσημείωτος αριθμός περιπολικών οχημάτων θα προσφερθούν από την εταιρεία στην ΕΛ.ΑΣ. εν είδει αντισταθμιστικών ωφελημάτων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τρέχουσες επιχειρησιακές ανάγκες. Άλλωστε, είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει καταστήσει εξαιρετικά γερασμένο τον στόλο της ΕΛ.ΑΣ. και οι καταγεγραμμένες ελλείψεις είναι σημαντικές.

Για το λόγο αυτό και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή του Υπουργείου για τον εφοδιασμό της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης με τουλάχιστον δύο (2) περιπολικά οχήματα. Η Λαμία, εκτός από πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας της Φθιώτιδας, τυγχάνει να είναι και πρωτεύουσα ολόκληρης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με ό,τι αυτό σημαίνει για την επιτακτικότητα των επιχειρησιακών αναγκών.

Παράλληλα, η Φθιώτιδα είναι η τέταρτη σε έκταση περιφερειακή ενότητα της χώρας, αλλά και μία εκ των τελευταίων όσον αφορά την πληθυσμιακή πυκνότητα, όπερ σημαίνει ότι υφίσταται κατακερματισμός αναγκών και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο και την ύπαρξη πληθώρας ορεινών περιοχών, γίνεται αντιληπτή η αδυναμία επαρκούς αστυνόμευσης δίχως την ύπαρξη των κατάλληλων οχημάτων.

Σας ευχαριστώ θερμά για τον πολύτιμο χρόνο σας και αναμένω την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα